Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 806
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Didito след пиене на Б-комплекс ми се е случвало да се зачерви цялото лице, ушите и шията. Имах чувството, че изгарям, чак шията ми беше червена. Обхвана ме голяма паника и след известно време пак така пламнах. Забелязах, че се случва само когато пия Б-комплекс. Поразпитах и научих, че това е "ниацинов флаш".
Стеличка го е описала. Според мен няма място за тревога.

# 451
Потвърждавам това за ниациновия флаш.  Като пия един вид б-комплекс го получавам. Разгледах дозите и вече много рядко го пия.

# 452
И аз се нареждам да питам какъв лекар го изписва?
За съжаление само в Турция (или където го има на друго място в чужбина) и то с рецепта. Имам познати и така стана.
Тук гледам, че продават във вид на крем, но не знам дали действа. Ако не бях взела този Тестогел, сигурно щях да пробвам с крем. Обаче не го намирам вече , за да ви го покажа…

# 453
Здравейте, и аз съм в пременопауза от няколко години. Имам си почти всички симптоми, но най-тежки са болките в раменете, ръцете, краката и коленете. Схванатост и болка . Бях на прегледи при ортопеди, невролози, ревматолози..Няма причина. По метода на изключване остана менопауза или постковид синдром. На 49 г. съм. Отчаях се, обезболяващи почти не помагат. Тези болки дали минават, като спре окончателно цикъла. Замислям се за прием на хормони. Притесняват ме страничните ефекти. Какво мислите вие?

# 454
  • Бургас
Ох, тези болки и аз ги имам. Ужасни са!
От хапчетата се облекчава за 2-3 дни и пак се засилва болката!

# 455
Здравейте, мисля че писах преди време в тази тема.На почти 42 съм имам зацапване след цикъла па ден 6 и 7ми от 1 гонина.Имах преглед с ехограф които заподозряха полип  и офис хистероскопия която не откри нищо.Този месец обаче ми зацапа и преди цикъл.Не знам дали е перименопауза и нисък прогестерон или по-скоро от поликистозата?Ще съм благодарна ва всеки съветпи мнение.

# 456
И аз съм така.Почти цял живот съм така, но сега зацапването е доста дни, последният месец 10 дни беше зацапването и цикъла.Не го смятам за проблем на моята възраст(48).Отхвърли се полип, хормонално е, но не съм правила нищо по въпроса.Такива аномалии започнаха преди 3-4г някъде:

# 457
И аз съм така.Почти цял живот съм така, но сега зацапването е доста дни, последният месец 10 дни беше зацапването и цикъла.Не го смятам за проблем на моята възраст(48).Отхвърли се полип, хормонално е, но не съм правила нищо по въпроса.Такива аномалии започнаха преди 3-4г някъде:
Много е натоварващо когато не знаеш какво се случва с тялото ти кога е нормално кога не е.Колко често ходите на преглед?

# 458
На 6м в момента.Но заради наблюдение на друг проблем. Като цяло зацапването не го броя 1-2 дни преди или след цикъл, защото за мен е нормален процес, но сега е различно: започва, спира, започва- така може да е 3-4-5 дни, после цикъл, след него пак тази схема.Не е всеки цикъл, но напоследък се случва няколко пъти годишно.Ето как е последните 2 м:
Скрит текст:

Дните с точки са зацапване.

# 459
На 6м в момента.Но заради наблюдение на друг проблем. Като цяло зацапването не го броя 1-2 дни преди или след цикъл, защото за мен е нормален процес, но сега е различно: започва, спира, започва- така може да е 3-4-5 дни, после цикъл, след него пак тази схема.Не е всеки цикъл, но напоследък се случва няколко пъти годишно.Ето как е последните 2 м:
Скрит текст:

Дните с точки са зацапване.
Аз по-скоро се притеснявам от нисък прогестерон и евентуално висок естроген и удебеляване на лигавицата.Може би от всичка изчетено с този полип така се наплаших.Започнах инозитол този месец ще видим дали ще се регулира нущо от него.

# 460
Момичета, намерете си в ютуб следния разговор, или ако може някой да го пусне тук, като линк :

„ХОРМОНИТЕ, ХРАНЕНЕТО И СКРИТИТЕ ВРАГОВЕ НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ" | Д-Р ВАНЯ АЛЕКСАНДРОВА - ПЪЛЕН ЕПИЗОД.

Ще получите отговори, на дискутирани тук теми .

# 461
При мен винаги е започвал някак със зацапване, но последните месеци са доста. Октомври нямах цикъл, ноември на очакваната дата започна кафеникаво зацапване около 3 дни, после един ден кръв и пак няколко дни цапане. Сега декември закъсня, започна със същото зацапване и реших, че просто е слаб цикъл, на 5тия ден обаче си дойде нормален цикъл. Честно казано вече не знам коя дата да отбелязвам за начало, дали от момента на зацапването или от започването на истинска кръв. Според една гинеколожка преди много години щом започне зацапване е цикъл, но тогава ми го казваше заради опит със противозачатъчни да намалим обилността, което не се случи, защото ги спрях веднага. Сега се допитах до chaGPT😌😃, било се броило от истинската кръв. Иначе на мен ми е махан полип, но това го имаше и преди да го открият, по-скоро е от нисък прогестерон и ановулаторни цикли, които очевидно вече имам. Не съм била скоро на прргледи, ще видя януари как ще е. Вече като че ли свикнах нищо да не е нормално та не го вземам присърце, освен когато имаше период като започне и не спира със седмици.

# 462
И на мен са ми казвали, че се брои от същинското текване на кръвта за цикъл.

# 463
  • Бургас
Момичета, намерете си в ютуб следния разговор, или ако може някой да го пусне тук, като линк :

„ХОРМОНИТЕ, ХРАНЕНЕТО И СКРИТИТЕ ВРАГОВЕ НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ" | Д-Р ВАНЯ АЛЕКСАНДРОВА - ПЪЛЕН ЕПИЗОД.

Ще получите отговори, на дискутирани тук теми .

# 464
При мен винаги е започвал някак със зацапване, но последните месеци са доста. Октомври нямах цикъл, ноември на очакваната дата започна кафеникаво зацапване около 3 дни, после един ден кръв и пак няколко дни цапане. Сега декември закъсня, започна със същото зацапване и реших, че просто е слаб цикъл, на 5тия ден обаче си дойде нормален цикъл. Честно казано вече не знам коя дата да отбелязвам за начало, дали от момента на зацапването или от започването на истинска кръв. Според една гинеколожка преди много години щом започне зацапване е цикъл, но тогава ми го казваше заради опит със противозачатъчни да намалим обилността, което не се случи, защото ги спрях веднага. Сега се допитах до chaGPT😌😃, било се броило от истинската кръв. Иначе на мен ми е махан полип, но това го имаше и преди да го открият, по-скоро е от нисък прогестерон и ановулаторни цикли, които очевидно вече имам. Не съм била скоро на прргледи, ще видя януари как ще е. Вече като че ли свикнах нищо да не е нормално та не го вземам присърце, освен когато имаше период като започне и не спира със седмици.
Извинявай за въпроса на колко години си?Какво ти казват гинеколозите за това зацапване?

Общи условия

Активация на акаунт