Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 824
  • 750
  •   2
Отговори
# 435
  • Бургас
А възможно ли е поради критично ниския тестостерон човек, т.е. жена, да не може да натрупа каквато и да е минимална мускулна маса и въобще да няма мускулен тонус. Аз съм така цял живот.

# 436
Ние ще сме мъртви хептен без мускули. Това, на което казваш тонус, е следствие от общото състояние, което редовният спорт подобрява.

# 437
  • Варна
Момичета help, почвам вече да се шашкам. Значи като се абстрахирам от всичко изброено до момента, като симптоми, които явно имам се появи нещо ново. Вчера сутринта, както си пътувах за работа ми се появи така наречената парестезия около ушите и после слезе надолу от тях до долната челюст. Цялото това нещо продължи може би 7-8 минути. За незнаещите какво представлява парестезията, това е усещане за иглички, изтръпване и загряване.
И сега чета какво може да го причини и естествено покрай всички причини се появи и меното. Що за чудо е това. И да спомена, че аз пия бкомплекс, т.е. едва ли е дефицит на б12. Пък и реално нямах такъв при последните скорошни изследвания.

# 438
  • Бургас
Възможно ли е да сте вдигнали кръвно?

Може проблема да не е в В12, но все пак да кажа каква особеност научих скоро за този витамин. Напълно е възможно човек да има нормални стойности на В12 и въпреки всичко да има недостиг. Защото изследванията показват колко от витамина циркулира в кръвта, но може човека да не го усвоява в клетките.
Чела съм също за случаи на хора, които приемат витамина венозно, защото не могат да го усвоят с червата.

# 439
didito,може да е хипогликемия или паник атака.

# 440
  • София
А е много възможно да е от студа! Консултирай се с някой добър зъболекар, на мен една зъболекарка преди 10тина г, ме светна, че болките по лицето ми са невралгия. Лекувах се с ибупрофен и носене на шапка.

Ох, хора, от една седмица мигрената не ме оставя!

# 441
Аа, не бързайте със страшките!
Парестезия възниква, когато се прилага продължителен натиск върху нерв и усещането намалява или изчезва веднага, щом налягането се облекчи.
Не че не е страшно като факт и трудно за менажиране, но може да е просто неудобна поза или повреда в гръбнака.
Имам достатъчно такива - шипове, хернии, спинална стеноза,та усещането го знам.

# 442
  • Бургас
Пускали са ми хормони (ендокриноложката ) но нямам никакъв спомен за такъв хормон, дали е имало.
Благодаря ви момичета!

# 443
Може да е от липсата на тестостерон невъзможността за натрупване на мускулна маса. И аз съм така, вследствие на ниския тестостерон, креатининът ми е доста нисък, а той пряко отговаря за наличие на мускул. Мажа всяка сутрин вече 2 месеца тестостерон под формата на гел, 1/10 от мъжката доза. Редувам местата, главно върху мускулите на ръцете и краката. Мускули още не виждам Grinning , но умора определено не усещам.

# 444
И от къде го купувате тоз тестостерон
Лекар ли ви го изписи по колко

# 445
  • Бургас
И аз се нареждам да питам какъв лекар го изписва?

# 446
Май в България не го изписват, по-скоро дават ХЗТ на хапче.

# 447
  • София
Доколкото знам /не много точно де/, в България няма хубави хормонални препарати и хората, които се нуждаят от тях, си ги уреждат от чужбина - мазила и инжекции.

# 448
  • Варна
Аа, не бързайте със страшките!
Парестезия възниква, когато се прилага продължителен натиск върху нерв и усещането намалява или изчезва веднага, щом налягането се облекчи.
Не че не е страшно като факт и трудно за менажиране, но може да е просто неудобна поза или повреда в гръбнака.
Имам достатъчно такива - шипове, хернии, спинална стеноза,та усещането го знам.
От известно време ми започнаха чести схващания на врата и гърба. Последно преди няколко дни беше толкова болезнено, че не можах да спя през нощта. Може би имат връзка тези неща, май ще се ходи на невролог.

# 449
Момичета help, почвам вече да се шашкам. Значи като се абстрахирам от всичко изброено до момента, като симптоми, които явно имам се появи нещо ново. Вчера сутринта, както си пътувах за работа ми се появи така наречената парестезия около ушите и после слезе надолу от тях до долната челюст. Цялото това нещо продължи може би 7-8 минути. За незнаещите какво представлява парестезията, това е усещане за иглички, изтръпване и загряване.
И сега чета какво може да го причини и естествено покрай всички причини се появи и меното. Що за чудо е това. И да спомена, че аз пия бкомплекс, т.е. едва ли е дефицит на б12. Пък и реално нямах такъв при последните скорошни изследвания.
Щом пиеш б комплекс може от него да си получила ниацинов флаш.
"Ниациновият флаш е нормална реакция след прием на ниацин (витамин B3) – особено във високи дози (над 50–100 mg).

Характеристики:

парене, затопляне, мравучкане

зачервяване на кожата (лице, гърди, ръце)

усещане за „студени и топли вълни“

обикновено започва 10–30 минути след прием

трае 30–90 минути

Най-често се описва като: „Кожата ми гори или боцка, все едно има иглички.“ "

Общи условия

Активация на акаунт