BIG BROTHER 7 - тема 6 (27.10. - 02.11.)

• 36 009
  • 1 358
  •   1
Отговори
# 960
Въпреки всичко Калинчо си плете кошничката, а другите го отнасят. Постоянно мести фокуса върху един или друг съквартирант и така остава в периферията. Това му е играта на хитреца от самото начало. Напълно умишлено подпали фитила на Иван и отново умишлено обвини Стоянов, че е провокирал конфликта. Но на практика ги изработи и двамата. Подобен конфликт малко преди елиминациите му осигурява по-голям шанс за оцеляване и си го знае. Стоянов и той се прави на ощипана мома и "реагира" на Иван в момент, в който е почти без значение. А можеше да го е изхвърлил от предаването преди седмици, дори и с цената на някой тупаник, дето е и малко вероятно да беше получил. И да, направи го нарочно и изработи Иван. Така Ванката беше изработен два пъти. И Марио изработи така Веселка миналата година. А сега ще изразя и мнение, което няма да се хареса, ама... Аз съм "за" да се показва насилието по телевизията. Много хора продължават да вярват, че то не съществува или че се случва само на другите, докато не стане прекалено късно. Но би било хубаво да се показва и как да се реагира на такова. И не става само с игнориране и да мълчиш срещу му. Голяма част от насилниците разбират само и единствено от подобно отношение. Ако всички скачаха като един срещу изблиците на Иван, повече нямаше да му се чуе гласа. Но не, почти всички решиха да извлекат полза за себе си. В този смисъл за мен лично целокупно са точно толкова виновни за безумния месец, колкото и Иван. Без изключение. Да не говорим, че като по команда спряха да го номинират без каквото и да е рационално обяснение. Че то преките потърпевши Сияна и Стоянов спряха да го номинират, какво остава за другите. И още нещо, което пак няма да се хареса, ама като съм почнал. Всички мълчаха на Иван, единствено Мина му скочи директно и пак докато другите удобно се скатаваха. И въпреки ужасното впечатление, което остави Мина, освен Котов тя е единствената, която си ги казваше нещата директно. Единствено тя при номинациите "очи в очи" се обръщаше и гледаше тези, които номинираше, призна си, и че злобяла, а впоследствие и че съжалява за голяма част от действията си в предаването. Това не мога да не й го призная. Колко по-лошо беше нейното отношение към Сияна, спрямо това на Ванката, та тя е вън преди него?

# 961
Подкрепям всички, които смятат, че на 1/2 Стивън, сиреч Иван, отдавна не му е мястото там. Той е изключително досаден вербален агресор, който се изживява като голям „мъжкар“ и смята, че винаги е прав.
Чудя се дали на останалите участници им е пределно ясно, че той никога няма да посегне физически — и че всичко това е просто поза, защото, нека повторим, той е „мъжкар“. Изкривените му ценности го подтикват към подобно поведение. Но тогава възниква въпросът — ако съквартирантите го осъзнават, как могат да смятат, че е правилно да остават неутрални?

Калин — човекът с уж най-много житейски опит, който уж би трябвало да бъде и най-мъдрият в къщата. И въпреки това, вместо да заеме позиция на разум и баланс, той последователно подкрепя агресора — било чрез мълчание, било чрез подстрекаващи думи или действия. Дори в моменти, когато напрежението е най-високо и ситуацията очевидно излиза извън контрол, той не заема ясна позиция на „спри, това не е ОК“, а предпочита да стои встрани или дори да насочва разговора в съвсем друга посока.
В конкретния случай, когато трябваше ясно да се заяви, че агресивното поведение е неприемливо, Калин не само не го направи, но и пренасочи вината към хора, които нямат никаква връзка със случилото се — жените в къщата. Това е недопустимо по две причини. Първо, защото виждаме ежедневно как жените по света стават жертви на мъжка агресия — в огромен процент от случаите именно от мъже. Това е факт, който не може да бъде игнориран. И второ, защото точно в такава ситуация, когато агресията е видима и публична, ролята на най-възрастния, на „мъжа с опит“, е да бъде гласът на справеливостта, не този, който прехвърля вината върху невинните.
Игра или не, стратегия или не — когато една жена (или който и да е човек) е обвинявана без основание, вместо агресорът да бъде посочен и спряно поведението му, това вече не е просто част от играта. Това е момент, в който човешките граници и моралът трябва да надделеят.

В крайна сметка агресивният участник постигна точно онова, към което се стремеше – да бъде център на вниманието. Поведението му – демонстративно, надменно и шумно – не търсеше диалог, а сцена. Подобни хора не искат да решат конфликт, те искат прожектор. И колкото повече им се реагира, толкова по-големи стават в собствените си очи.

Рейтинга не е всичко. Апелирам ББ да изгони Иван служебно.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 15:40 от Angelistic

# 962
След като Давид разказа това което сподели на сияна никой не сметна за нужно да и се извини за коментарите по неин адрес. Но иначе всички са мъжкари, лоялни и определят кое прави чест и кое не

# 963
Той основно Калин правеше интригата около Давид и Сиа/яна, аз друг не чух да казва нещо. Но то и как някой нещо да каже или да се извини, като Иван взе думата, решен, че неговото мнение има най-голяма важност и значимост: "никой да не вика сега Давид навън", разбирам, ако се опитва да предотврати караници и интриги, ама какво щеше да стане дори и някой, та дори и Стоянов, да го беше извикал?

# 964
Мисля че Давид трябваше да каже никой да не го вика, а не Иван

# 965
Във ФБ се появиха мнения, че спират предаването от СЕМ заради предишни предупреждения за насилие и няма да има излъчване довечера, не зная колко е достоверно

# 966
А не вярвам

# 967
Във ФБ се появиха мнения, че спират предаването от СЕМ заради предишни предупреждения за насилие и няма да има излъчване довечера, не зная колко е достоверно
Никакъв шанс да е вярно. Но като нищо ще отнесат още някоя глоба.

# 968
И аз не вярвам. Не за пръв път има насилие в сезоните.

# 969
Чак толкова май не е било, Иван се оля и то през целия сезон не спря
Не е единичен случай

# 970
Преди доста години при някаква такава сценка, точно в ББ, нищо не им направиха. Само ги глобиха и ги задължиха да предупреждават зрителите, преди да излъчват такива кадри. Но не знам дали това е необходимо сега, предвид, че предаването се излъчва в късен час… Преди мисля, че беше от 20:00.

# 971
Да, а сега започва след 22.00

# 972
Ама продукцията или този, от който зависи, не е нещо повече от хората, скандалите и сеирите, които правят вътре - същото долняшко изпълнение е да нямаш реакция.

# 973
Няма как да е вярно, в предишен сезон дори истински бой показаха и не ги спряха. Просто ме дразни как опипват почвата и проверяват реакциите, преди да изгонят Иван.
Аз нямам и 1% съмнение, че е изгонен, само се надявам това да не отменя елиминациите, защото има и други за чистене.

# 974
Ама продукцията или този, от който зависи, не е нещо повече от хората, скандалите и сеирите, които правят вътре - същото долняшко изпълнение е да нямаш реакция.
СЕМ и това гледат, до колкото знам. Ако продукцията вземе мерки срещу агресията, няма да ги закачат много. В такъв случай се приема, че медията е поела отговорност и е показала, че не насърчава насилие или унижения. По тази логика Джанис и Кло най-вероятно са прави, че вече са изгонили Иван и ще ни го покажат довечера. Дано.

Общи условия

Активация на акаунт