КГБ = Клуб на Готините Баби - 240

• 20 015
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
"Хората мислят, че трябва да трупат вещи и предмети, но забравят, че целта на живота е да се трупат емоции, усмивки и щастливи мигове."
Честит празник и бъдете благословени!
 🍀🌷💗
Добро утро момичета!
Янче, бойно момиче е Анжелика! Като виждам до сега с колко предизвикателства се е справила, ще се справи и с това и мисля, че това се дължи най много и на теб! Респект за което!
Пипи, прекрасно е творението ти! Аз още не мога да се настроя коледно, но ще... Simple Smile
Ениса, за съжаление малко останаха хората, които като ходят на работа знаят за какво ходят. Това, че ти показваш на ония дето не знаят е хубаво, но докога.....?!
Тетка, честито телефонче! Със здраве да си го ползваш!
Мериан, понякога съм бяла и добра, понякога, не чак така, защото пък много  хубаво, не е на хубаво 😬
Момичета, да се оплача ли, да се похваля ли, по скоро май да искам съвет и от вас. Не знам дали съм ви казвала, преди време ходех след работа в една счетоводна фирма да работя. Като дойде ковида нещата знаете как станаха и от тогава не съм ходила. Със шефката на фирмата поддържахме връзка, в смисъл, чувахме се ей така и по празници. Миналата седмица ми звъни и ме кани да работя на 4 часа, по точно да поема ТРЗ. Жената която работеше до сега е отдавна пенсионерка и вече искала да спира. Казах й, че на този етап нямам възможност, защото съм поела ангажимент към децата за малкия и чакаме бебче. Сто пъти ми каза да си помисля и така. Оттогава ми се обажда вече няколко пъти, предлага ми да работя от къщи, само от време на време да ходя до офиса. Направо съм в голяма чуденка. ММ нищо не казва, сама да съм си решавала. Аз се притеснявам пък и дали ще мога да я работя тази работа. Това съм работила, но в бюджета и е съвсем различно. Тук са няколко фирми и много не ми е ясно как ще се случват нещата... 🤔
Сега ви оставям, че снощи правих еклери и сега трябва да ги напълня с крем. За довечера съм поканила децата да се съберем и отбележим празника. Иска ми се и една питка да замеся. Ще видя как ще съм с времето, защото трябва да приготвя каката, че ще ходи да пее послучай празника на концерт организиран от Общината.
Спокоен, спорен и хубав да е денят ви баболинки 🥰

# 721
  • някъде другаде
Кас , опитай . С работата ще се справиш.  Щом може да работиш от вкъщи ще ходиш в офиса , когато малкия не е при теб.

# 722
Добро петъчно утро, баболинки!
Честит празник!
Яжка, честит празник и на теб днес! Специални поздрави от мен!

Днес се събудих преди алармата и вече пия кафе и пуша цигара на най-романтичното място вкъщи - под абсорбатора Wink. Студено ми е на терасата! Искам си лятото Heart

Кассс, не знам какво да те посъветвам. Знам, че вашата работа все е свързана със срокове. Но щом ще работиш от къщи мисля, че не е лоша идея да опиташ. Пък ако не те устройва ще напуснеш.

# 723
  • Вила Великула
Добро утро, момичета! Честит празник на християнското семейство!
Днес е много мокро навън, цяла нощ валя и духа силен вятър. Миналия уикенд като разчиствах двора и прибирах столове и шезлонги, ММ не успя да се включи, че се подготвяше за обучението и трябваше да учи, та затова не можах да сваля на шатрата покрива от плат. Той изкара две години и се прокъса леко тук-таме, но сега като го гледам е станал абсолютен парцал от вятъра. В неделя ММ е обещал, че ще го махне. Пък после трябва да търся и да поръчам нов.
Кассс, според мен приеми. Работи от къщи. Няма да можеш да работиш докато си с детето, защото работата е отговорна и се иска съсредоточаване, но вярвам, че ще се справиш. А и някой лев допълнително не е за изпускане. Аз съм насреща и ще ти помагам с каквото е необходимо. На каква програма правят ТРЗ?
Тетка, съчуствам ти, но вредните навици така като нямаш комфорта стават по редки.

# 724

Най-важното и ценно нещо в живота е семейството. Първо това, в което сме се родили, а после това, което създаваме.

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Честит празник - нека има здраве, топлина и спокойствие във всеки дом Heart
Вчера със сестра ми подписахме при нотариус договора за доброволна делба. Остава да се справим с къщата - това ще стане напролет, само са сме здрави.
Кассс, решението наистина трябва да е твое - в професията ти е необходимо да си непрекъснато в час с промените в законите, а те са постоянни. Моя приятелка след съкращение във фирмата така и не пое да работи самостоятелно. Аз и преди казах, че се чувствам толкова уморена, че не искам да помислям да работя повече. И ММ е така. Премисли хубаво - ти вече живееш няколко месеца "на свобода", прецени си "+" и "-".
Нашата баба нощес имала "танц на кръвното" и сме "поканени" с преспиване да я пазим. Смениха й лекарствата преди месец и явно още се нагажда. Тя мери кръвно по 100 пъти денем и нощем и не взема хапчетата в определен час, а като се вдигне - бабешка работа. В същото време ММ имаше проблем със стомаха два дни, ама кой ти го брои - на нея той не й казва собствените си проблеми. Как да съм "бяла и добра"?
Яжка, да ти е незабравим днешния ден Heart И да не пропуснеш да оставиш онзи хубав лозунг, за който беше споделила на бъдещия си колега.
Пипи, изпревари ме - прекъсвах няколко пъти. Вятърът ти помага - как иначе ще имаш  нова шатра. А нали и производителите трябва да имат работа Smirk

Тук мъглата продължава - на вас баболинки желая топъл и усмихнат ден Heart и

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 09:52 от makaweli

# 725
  • София
Привет, добри ми приятелки!]
Честит празник на христианското семейство и младежта! Да сме здрави, сговорни, да се обичаме, уважаваме и да се подкрепяме. В домовете ни да е топло, на масата да има хляб и вино и покрива над главите ни да е здрав!
Ромео не пропусна да направи коментар. Ще ни е топло, когато Топлофикацията реши да ни пусне парното или ако сме си сложили климатици. Е що само хляб и вино? Сложи и мезе, а и още нещо - сладичко. От покрива за сега е доволен! Здрав е! Joy
От сутринта шетам и си пея - от радост, а не да съм стресирана. Grinning Обичам да посрещам гости! Еле па такива като вас! Heart
Привечер пристига и зетко, та ще си съберем челядта.
С мисъл за теб, приятелче ЯЖКА съм. Знам, че се вълнуваш днес, но всяко начало има и край. Да си радостна, че стигна края на своята кариера, че си била полезна, че си била уважавана! Без работа няма да останеш! Знам си те каква си. Оправна и трудолюбива, и умеятна. Ще имаш и повече време за приятни изживявания, няма да те гони часовник, няма да те стресира думичката Трябва. Дано по градинките да те гонят само готини дядовци'! Stuck Out Tongue Winking Eye
КАССС, опитай. Парите на никой не са излишни, но преди тях слагам контактите, усещането, че си полезна на приятелката си, която ти гласува доверие и най- вече усещането, че все още можеш, че все още те бива! Погледни на добрите страни - работа от дома, на половин ден ( това малко не ми се вижда да го спазваш ) и възможността да помагаш на децата си. Винаги можеш да напуснеш. И не е срамно! Решението си е твое, ние само изказваме мнение. Бива ни за консултанти, нали? Hug
Свърши ми почивката, изпих си второто кафе и яхвам прахосмукачката.

# 726
Добър ден в Деня на християнското семейство! Бъдете здрави, задружни и благословени всички вие и семействата ви!
Яжка, знам, че се вълнуваш, прекрасен и незабравим ден ти желая!
Касс,  пробвай и ако не те устройва...Всички програми са направени така, че вече почти не вкарваш мисъл. Актуализациите обхващат законовите промени, работиш от вкъщи,  материята ти е позната. Какво повече?
За себе си сериозно се замислям, защото са много фронтовете при мен. Обаче както съм свикнала да съм вечно на педал, не си представям другото. Ще говоря с шефа неформално в Луковит другата седмица, да видим дали ще ме огрее за догодина от януари.
И въпрос към домакините  - с какво пресичате зелето? Скоро трябва да го мисля и това.
Heart всички до никъде!

# 727
  • София
Хайде пак да се включа, че интересни теми сте захванали.
Яжке, честито пенсиониране! Дълги години да  взимаш пенсията, размера е на второ място!
Касс, ти ще си решиш, направи си на листче разграфено плюсовете и минусите. Аз бих си гледала внуците, ама това съм аз.
Макавели, не се връзвай много на бабата, и моето кръвно играе, ама си пия хапчета и тичам на метрото. Хубаво е, когато имотните въпроси се решават без сръдни и справедливо.
Аз си мислех, че никога няма да имам подобни спорове със сестра ми и наистина нямам, но съм много огорчена от решение, което майка ми взе в полза на едно от трите си внучета. Тая си горчилката дълбоко в себе си и се опитвам да ме ми личи, но понякога не се справям.
Ениса, ти си огън жена! Ще се справиш с ръководството! Има нужда отвреме на време някой да им напомня на чиновниците, че не са там само да си разхождат тоалетите!

# 728
Ениса, ние ползваме салицилова киселина (1 г на кг) https://apteka.framar.bg/30049844/%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86 … D1%80%D0%BC%D0%B0
Пробвали сме и с лимони -Количеството лимони, нужни за пресичане на киселото зеле, се определя спрямо количеството на зелето, като за пресичането на 15-20 кг зеле се използват минимум 4-5 бр. лимон.  https://gotvach.bg/tips/a-3222-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1 … D0%BC%D0%BE%D0%BD
Натриевият бензоат променя вкуса на зелевата чорба и сме го ползвали само 1-2 пъти.

# 729
Значи лимони! Хич ме няма в тия работи, благодаря.
Борянааааааааааа, къде си?

# 730
  • София
Кас, приемай работата за да не те приемат тебе за даденост домашните. От опит го пиша. А и ТРЗ поне за мене е най-приятното.

# 731
Честит празник, приятелки! Да цари здраве и разбирателство в семействата ви!

Енисса, аз НЕ пресичам зелето. Знам за натриев бензоат, но не ползвам.
Щом стане готово зелето, слагам в буркани. Оставям 2-3 зелки да държи  чорбичката и докато издържи.  Но аз слагам втора по- малка доза зеле някъде към средата на декември и то втасва чак първата десетдневка на  януари, та пак има чорбичка  за печена луканчица. 

Касс, от опит глава не боли. Щом и от вкъщи можеш да работиш, имаш един + в полза на ДА.

На тези, които ще гостуват довечера, приятна среща! На останалите- приятни почивни дни!
Аз си чакам резултати от профилактични изследвания. Иначе пак същото ежедневие. По съвет на Фло се опитах да легна рано - в 12, 30, заспах към 1 и по принуда станах в 7.  Има напредък.
До скоро!

# 732
  • София
Доста съм напреед с подготовката и за довечера, и за утре. На крилете на ентусиазма съм. Е, включила съм и Ромео, да не скучае без работа и да мисли за щуротии. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, ние слагаме малко зеле - десетина зелки и не се налага да го пресичаме. Знам за бензоата, но не го ползваме. Имам си приятелка от Панагюрище, Stuck Out Tongue Winking Eyeкоято ме е взела на абонамент и всяка година намира начин да ми изпрати по някой и друг буркан за сарми или за готвене. Прав е Ромео, че когато изпаднем във финансова криза и настане глад, бабите от КГБ ни спасяват, Ето и утре ще е така, ако не са решили да ме изненадат и не донесат нищо. JoyJoyJoy
КАССС, везните се наклоняват към това, да кандисаш и да приемеш предложението. Ти толкова ли се чуди, когато трябваше да кажеш ДА на твоето момче? Stuck Out Tongue Winking Eye
Стига за сега. Изпих си липовото чайче с лъжичка мед и пак поемам. Каймата за кюфтетата е омесена, сега ще замеся питката.

# 733
  • Вила Великула
КАГ, гостуването ще е утре по обяд, а не тази вечер. Пиша го за да не се объркат дружките и да хукнат от сега на гости.
Искам да те питам още нещо и надявам се да не отегча останалите. Моля те да ми разкажеш, понеже ти мина през операция на очите, какво трябва да внимавам и да се пазя след операцията и колко време, как протича процеса на възстановяване, след колко време ще мога да седна на компютъра и да ряботя? Сигурно всичко това ще ми го кажат и в болницата, но все пак друго е да получиш информация от човек, минал по този път.
Фло, нали е ден на изненадите, така че може и да те изненадаме и да разчитаме само на приготвеното от теб. За всеки случай се запаси с яйца, та ако няма какво да ядем да врътнеш по някое пържено яйце, че става най-бързо.

# 734
  • в сърцата на любимите ми хора
Пипи, няма страшно. Китайците са наблизо. Ще спасят положението 😜

Общи условия

Активация на акаунт