КГБ = Клуб на Готините Баби - 240

• 20 011
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Вила Великула
Янче, не я мисли Анжелка - млада, оправна, пълна с енергия. Ще се оправи. Аз на млади години работех, учех и дете гледах, пък ей ме на-оживях.
Тетка, честито ти телефонче, със здраве да го ползваш и на много приятни места да направиш снимки с него.
Ранела, не се отказвай от писането - носиш го таланта в себе си.
Аз лекичко започнах с Колдната декорация, като направих едно малко импровизирано Коледно селце. Началото на декември ще е и съществената част от украсата.

# 706

Изпратихме си гостите, ошетахме след тях и сега съм с чаша полубезкофеиново кафе да ви нагледам.
Тетка, честито телефонче - да ти служи вярно и хубави новини да чуваш по него!
Ениса, дай шанс на хората да се повеселят, бъди по-щедра Smirk Радвам ти се на ентусиазма за работа.
Мериан, Фло, май ще се наложи да ви запознаваме Simple Smile
Янче, честита нова работа на Анжелка - трудничко е и работа, и учение. Затова пък са млади и оправни децата - справят се.
Кассс, имаш късмет с твоята бабка - дано все така да е и да не ти създава грижи. То си е и до характер, и до душа и т.н. Споделяла съм ...
КАГ, дори и само няколко думи да пишеш, пак е нещо. Не всеки ден ни се случва нещо кой знае колко интересно, но като се "видим" тук е приятно.
Дидиа, къде се изгуби и ти в "мъглата" - липсваш ни.
Пипи, Ениса, ще сте красиви за събота. Надявам се да се сети някой да направи снимки и после да ни ги пусне на "Лични". Като не можем да дойдем на "вкусища и изненади", поне да ви се порадваме Heart
Ще вземем и ние да се "преселим" в Банкя, че да сме по-близичко - а може и наистина да стане. Кой знае - "Неведоми са пътищата Божии" Rolling Eyes
И да споделя с вас един хубав стих, който срещнах, ровейки се тук там и много ми хареса:

Рецепта за магия
Канела, мед, тъга и лавандула,
и две въздишки, колкото за цвят.
Луната мигом, чула-недочула,
надникна в чашата ми с шоколад...
Забърках и на нея – цяр за обич,
жена е също, знае да боли.
Добавих скришом в чашата й облак,
и цялото небе се промени...
Откъснах стръкче мента за надежда,
че моята е вече за поправка.
Внезапно, в закъснялата си нежност,
реших да ти изпратя незабравки...
Поне да ме привиждаш все такава –
най-хубавите спомени обула.
Вълшебство за любов не се забравя:
Канела, мед, тъга и лавандула.
Мира Дойчинова - irini

Хубава и топла вечер момичета Heart

П.П. Пипи, красиво е Heart

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 19:14 от makaweli

# 707
  • някъде другаде
Днес на работа измръзнахме. Нямаше ток от 9 до 15.30. Сменят гнездата на щъркелите. То и в къщи се топлим с климатици , но може да легна и да се завия.
Пипи , много е красиво коледното селце.
Тетка , честита придобивка. Вярно да ти служи.
Янче , Анжелка е млада и ще се справи.
Ениса , разхлаби хората, Коледа наближава , не им се работи.
Хубава вечер , баболини.

# 708
Пипи, много е красиво!
Тони, как сменят гнездата на щъркелите? Местят ли ги, нови ли им правят?
Благодаря за честитките за телефончето!

Ето ви едно поздравче :
https://youtu.be/GC5E8ie2pdM?si=WPM-kofQV5lsgATd

# 709
  • някъде другаде
Тетка , правят ги метални и ги вдигат по-високо за да не се палят.

# 710
О, браво, похвално е! Заслужава си стоенето без ток. Много харесвам щъркели. На дърво в двора на съседите имаше гнездо. Обожавах да ги гледам и да им слушам тракането.

# 711
Тетка, правят се метални конструкции, които се закрепват на върха на електрическия стълб. Обикновено местят старото гнездо там. Има случаи когато щъркелите си правят чисто ново гнездо върху конструкцията. Целта е да се предотвратят къси съединения, които птиците предизвикват при разперване на крилата си, докосвайки с тях проводниците. Тогава те загиват, а Енергото ходи да възстановава ел.захранването.
Скрит текст:

# 712
Давам акъл за събота

# 713
Това ме подсеща, че трябва да купим шампанско. Заради традицията, не че толкова му се радваме. Харесвам студен бял пелин.

# 714
  • София
Тетка, честит телефон! Да му е държелива батерията и да не хваща вируси. А  клониране на стария тел. е сравнително лесно. Пиша го от опит след като 2 дни връщах фабрични настройки и прехвърлях всичко на Пл.
Забравена парола също лесно се възстановява - изпращат линк на мейла с който си регистрирана. Ако и него не знаеш има влизане с Гугъл профила или с код на тел.
Но ти си имаш помощници - не те мисля.
Ние тренираме редовно и противошоково за Новата година.
Кой с розенце, кой с 2 напръстника ямболска.
Шампанско купувам от Лидл, вкусно ми е. Другите се чукват и го зарязват по чашите.

# 715
  • София
Момичета, хайде да изпишем старата тема и за срещата да сме в нова къща. Да се включат тия, дето от три дни не са се включвали.
ТЕТКЕ, честита ти придобивка. Да ти служи вярно и безотказно!
ТАНУ, голям си подстрекател - ние ще пием и пеем, а ти ще ни гледаш сеира. Stuck Out Tongue Winking Eye
МАКАВЕЛИ и ти даваш тон за пеене и пиене. Stuck Out Tongue Winking Eye Хареса ми рецептата - Канела, мед, тъга и лавандула...
На мен днес ми е забранено, заради ваксината за Тетанус. Аз и с ваксина, и без ваксина все съм си тая. Гола вОда. Joy От такива като мен цигарените фабрики и заводите за алкохол ще фалират. Grinning
Съседке АЙША поне ти поддържай огъня в квартала! Wine GlassWine Glass
ТОНИ, не бях чувала за смяна гнездада на щъркелите. Дали напролет ще се върнат в обновените си гнезда?
ПИПИ, красиво е селцето. Обезопасила ли си го, че ако е на ниско, юнак Тропчо като дойде и ще му види сметката. Grinning
ЕНИСА, само така - внимаванье и стараянье трЕбе да има. И ред и дисциплина си трЕбе, оти че настане безредица у градО...Stuck Out Tongue Winking Eye
Май е време за спане. Лягайте, че ще гася ламБите. Преди това ще ви гушна и споменати, и неспоменати. Hug Другото си го знаете.  Heart повече от повече!!!

# 716
А, Фло, викаш да създадем работа на Пипи преди срещата? Wink
Айша, за теб се сетих, как си се потила и... се отказах. Логната съм автоматично навсякъде в този телефон от 2020 г. И паролата за gmail, и за фейса, и за мамата не помня. Айде тях ще ги вадим, ама с банката, сота, уолет и тинтири-минтири. Мноу шъ ми дойде. Послушно ще си чакам. Дечурлигата ще се оправят, както аз обяснявах телефона с копчета на нашите.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 22:45 от tetka_the_best

# 717
Добро утро, баболини!

Днес съм първа и отварям вратата на нашата къщичка за добро настроение и други добрини. Направила съм кафе обикновено, кафе без кофеин и 3 в 1. Да има Simple Smile

Трудно ставам сутрин... Все търся още 5 минути. Но толкова да обичам това тихо време. Тъмно е. Тук-там някой прозорец свети. Едно спокойствие цари.  У нас де. Котките получиха ранна закуска и са доволни. Почистват се и след малко ще отидат отново в прегръдките на съня.

Да се похваля, че от снощи имам топла вода:-) Еее, то било хубаво! Течаща

Пожелавам на всички хубав петъчен ден. За всеки да има по нещо различно, което да стопли душата и донесе усмивки!

# 718
  • някъде другаде
Добро утро!
Честит празник! Здраве , щастие и хармония в семействата ни да цари!
Спи ми се още , но няма. Все пак последен работен ден , на мен за тази седмица , а на Яжка  наистина.
Ранела , чудесно е , че вече имаш топла вода.
При нас от 24 до 26 ще правят профилактика на главния водопровод , та няма да имаме вода. Вече махнахме и помпата , ще трябва да ходя у комшията за вода. То почти всеки ден спира , че като копаят за смяната на водопровода в селото и стават аварии.
А щъркелите ще се върнат , те ги слагат на същите места.
Хубав ден , баболини. Знаете си Sparkling Heart повече от повече.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 07:04 от *Тони*

# 719
  • София
Добро утро от метрото!
Ранела, чудесно за водата! През зимата е особено неприятно с канчета да се полива човек!
Тетке, честит телефон, като си влезеш в профила другите пароли автоматично ще се нагласят. Регулирахте ли кръвното на майка ти?
Касс, добра душа си ти, четири поколения под един покрив и всичко е любов и разбирателство! Малко хора го могат!
Тони, дано лесно и бързо приключат с ремонтите при вас!
Нямам инжекция за тетанус аз. Ако настъпя ръждив пирон ще ги мисля.
Пипи, създаваш красота с лекота!
Честит ден на християнското семейство! Да ви е хубав деня!

Общи условия

Активация на акаунт