Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 902
  • 809
  •   1
Отговори
# 540
  • На изток от Ада
Пуснах нужните изследвания   някои неща са готови.  Ще покажа

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 18:05 от nasito8988

# 541
На мен след 10 дневно закъснение, днес следобед ми дойде ... но за 1 ден ще броя утре, защото ми дойде към 15ч днес ....
Каква беше тая аномалия, не знам ....

# 542
Браво, Наси! Дано дадат яснота.
Белийв, стискам палци това да е последния цикъл за следващата 1 година. Hands Pray

# 543
  • На изток от Ада
Ето кое е излязло.
чакам 2 още неща

# 544
При кого ще ходиш за разчитане?

# 545
  • На изток от Ада
Ще изчакам и нк клетки . При Матев. Вероятно и имунолог. Ревматолог .Ще видим

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 19:07 от nasito8988

# 546
Благодаря ти, Слънце! 🥰
Наси, колко пари ти излязоха, ако не е тайна?

# 547
  • На изток от Ада
Трябва да запиша за ревматолог . Че и колвното ме боли от време на време

# 548
  • Sofia
Трябва да запиша за ревматолог . Че и колвното ме боли от време на време
Да, Наси, щом имаш и оплаквания, и с това  завишено АНА, не е лошо да направиш една консултация. Стискам палци всичко да е наред.

# 549
Браво, Наси, радвам се, че най-после успя да ги пуснеш тези изследвания. Хайде, да потръгнат вече при теб нещата!
Ми то и аз имам завишена АНА, че и коляното ме боли отвреме навреме, включително в момента. Ама Михайлова каза, че няма нужда от допълнителни изследвания, и аз ги приемам тези болки като нещо нормално, дано не греша.
Слънце, кога ще излиза този ПИД?

# 550
Иска ми се да знам, всеки ден проверявам, при Мони беше отнело 3 седмици, така че се надявам най-късно в понеделник.  Благодаря, че питаш! Hug

# 551
  • Sofia
Браво, Наси, радвам се, че най-после успя да ги пуснеш тези изследвания. Хайде, да потръгнат вече при теб нещата!
Ми то и аз имам завишена АНА, че и коляното ме боли отвреме навреме, включително в момента. Ама Михайлова каза, че няма нужда от допълнителни изследвания, и аз ги приемам тези болки като нещо нормално, дано не греша.
Слънце, кога ще излиза този ПИД?
Да приемаш болка за нещо нормално, не е съвсем ок. И аз я приемах за нормална, болката, която изпитвах над 3+ години, докато новата репродуктивна, не рече, че е сигурна, че има автоимунен процес - на 1вото инвитро само 1 годна изкарана яйцеклетка. Ами оказа се права и това, че ANA-та не е висока, не изключва други заболявания на съединителните тъкани. Примерно моят вид артрит не предполага да повишава ANA-та и моята е напълно в норма, но има възпаление в тялото, високо CRP и тнт.

# 552
Няколко пъти съм изследвала ANA. Всеки път беше различна стойността, като последните 2 пъти беше завишена. Все пак пусках ANA blot по препоръка на имуноложката. Нищо не излезе. Според жената в Александровска трябва да са  много много завишени, за да има някакво автоимунно.

# 553
  • Sofia
Пак казвам и се повтарям. Автоимунно може да има и без завишена ANA - моят случай е такъв. Изпитваш ли болка, отиваш на лекар (в случая ревматолог, имунолога няма как да ти диагностицира ревматологично заболяване и да ти постави диагноза.) Макар, че трябва и ревматолога да си оцелиш, понеже съм посетила вече 3ма такива през годините, като 2ма от тях твърдяха, че ми нямало нищо, да съм си живяла живота (въпреки болки в коленете, болки в лактите, високо CRP, тендинопатии двустранно и тнт), защото ANA-та била нормална. Ама никой не обърна внимание, че гените за въпросният артрит са положителни и CRP-то беше високо (ами то можело да е моментно така...)моментно-моментно 3 години си остана перманентно високо... Само ще кажа, че според репродуктивната, това е основният ни проблем за ниското качество на яйцеклетките при мен и много ме е яд, че не натисках по-рано да се разбере от какво е тази болка и я приемах за нормална.

# 554
Аз и на ревматолог ходих и то не един път, защото и аз имам понякога проблем с колена, тендинит и тн. Не са постоянно. Може би ме съм уцелила правилният лекар, защото според него всичко е наред. Преди години една ревматоложка ми каза, че имам артрит въпреки отрицателни кръвни тестове. Е и още един прешлен на гръдният кош и се привидя… Тогава ортопеда ми каза, че не е възможно да имам артрит при отрицателни кръвни. И аз не знам къде е истината. Иначе гръцкият гинеколог, при който ходих веднъж ми спомена, че след цяла бременост на Клексан има шанс да получа артритни болки. И беше прав.

Общи условия

Активация на акаунт