Сега й е времето - чорба от пресен лук

  • 2 345
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 292
Аз това го приготвям редовно ,но добавям вътре и коприва.

аz слагам коприва и орехи и лимон  Laughing

# 16
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 606
Брррр, такова нещо не хапвам  Naughty

# 17
  • Мнения: 6 461
Аз това го приготвям редовно ,но добавям вътре и коприва.

аz слагам коприва и орехи и лимон  Laughing

До сега за орехите не бях чувала.
Предполагам ,че ги мелиш на ситно Thinking

# 18
  • Мнения: 814
Чорбата от пресен лук звучи доста вкусно, довечера ще я наготвя и ще споделя впечатления!

# 19
  • Den Haag
  • Мнения: 1 853
Ще се пробва  Peace

# 20
  • Мнения: 814
Наготвих я снощи чорбата от пресен лук, много вкусна!
У дома са на почит постните чорбички с всякакъв вид зеленчук, но такава не бях правила.
Тина-Рина, благодаря ти за чудесната идея!

# 21
  • Den Haag
  • Мнения: 1 853
И аз правих снощи чорбичката и стана страхотна, на мъжо много му се услади, направих всичко както е по рецепта само запръжката с червения пипер пропуснах  Grinning.
Благодаря за рецептата   bouquet

# 22
  • Мнения: 649
Непременно ще пробвам  този вариант. Добре, че ме подсети, бях я позабравила тази рецепта, много е вкусна. Аз я знам като "френска лучена супа"и я  приготвях по следния начин:
2 връзки лук се задушават в малко мазнина( олио, масло) и се долива топла вода или пилешки бульон. Вари се 30-40 минути и не се застройва. Преди поднасяне в купичката се слага филийка препечен хляб, а върху него парче сирене (или кашкавал по желание) и се запича леко във фурната или МВ. Аз поръсвам и с копър.
Но от доста време не съм я приготвяла тази супичка, благодаря, че ме подсети  bouquet  bouquet

# 23
  • Мнения: 375
Много се радвам, че ви е харесала, защото още малко време ще можем да я правим. Simple Smile

# 24
  • София
  • Мнения: 205
Направих супата с малки промени и също стана страхотна. Пасирах я, защото сложих доста лук, а в къщи се мръщят на зелените листа, като вместо ориз сложих фиде и накрая добавих топено сирене. Така се използват зелените части на пресния лук, които иначе ми идват в повече, ако се ползват само за салата.

# 25
  • Мнения: 2 386
Записвам си и ще опитам  Peace

# 26
  • Мнения: 6 958
Много е хубава тази супа...  Peace

# 27
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Направих супата с малки промени и също стана страхотна. Пасирах я, защото сложих доста лук, а в къщи се мръщят на зелените листа, като вместо ориз сложих фиде и накрая добавих топено сирене. Така се използват зелените части на пресния лук, които иначе ми идват в повече, ако се ползват само за салата.


А топеното сирене не го ли пасираш - не остава ли на бучки  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт