Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 14 073
  • 179
  •   2
Отговори
# 30
Тази есен мисля започвам с BDK Pas ce Soir екстракта, Туберозата също, Sunshine Amouage, Good girl gone bad и други, междувременно, според настроението. Обмислям да си взема Amore caffe. Чудя се още на новата Орхидея, дали изобщо ми трябва, при условие, че имам 30 мл от старата орхидея...

# 31
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus
Нищо ново няма да купувам, имам други планове за финансите. Получих отливка от новата Барения, много хубав парфюм, но не е моя. Много силен мед отначало, като после се превръща в нещо синтетично на кожата ми Thinking. Обичам да нося кожа, но тук нещо не ми се получава. Дъщеря ми си го присвои. Извадих  Moonlight Patchouli VCA, Casamorati 1888, Oud Stallion, Safran Secrets MC, Opera и Wardasina Xerjoff, SL Chergue..
Ще ме изкарат до пролетта. Набелязала съм няколко парфюма на Франческа Бианчи и Liquide Imaginires, но остават за по-нататък.

# 32
  • Sofia
Вчера ме впечатли аромат,  носещ се от екстравагантен младеж. Някакъв унисекс,  който не мога да оприлича на нещо познато. Не е от плодовите мускуси,  нито цитрусов, сладък , дървесен  или смолист. Нещо свежо и балансирано. Трябваше да го попитам. Grinning
В хладното време нося любимия ми Narcotic delight, Love delight, Guidance, Bois DAmande.

# 33
Дени, благдоаря за новата тема💕
Аз днес преоткрих GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE , преди ме дразнеше и го бях забутала в шкафа , но сега учудващо много ми допада .
Иначе ще си нося всичко любимо -Amber Nargile ; Noir на Tom Ford ; Farah на Brecourt ; Bois Dore 💕

# 34
Днес най-после се запознах с Libre Vanille couture. Колкото повече време минава след нанасяне, толкова повече ми харесва. Усещам прилика с Dahlia Divin Nectar.

# 35
Тази есен и зима ще търся един непознат оарфюм, който усетих наскоро, даже не знам как да го опиша. Мога само да кажа, какво НЕ е.
Нещо такова, консултантките по магазините ме гледат странно Joy

Не е от плодовите мускуси,  нито цитрусов, сладък , дървесен  или смолист.

# 36
Денси, благодаря за новата тема! 🌹🌹🌹
Изvaдих 8 любими аромaта за ноември. За първи път ще нося Sunshine в студено време, и ми е интересно как ще се развие.
Coco Mademoiselle Intense (поредна бутилка) е още в целофан.
Prada La Femme е идеалната елегантна тубероза с медена нишка, достатъчно сдържана и обрана за да си почине носа от по-изрaзителни аромати..
Citizen Queen ми е голяма любов, не съм я носила от няколко години.
Всичките спокойно мога да нося целогодишно, но ми се носят сега.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:56 от Dez

# 37
Рано сутринта с кафето разцъках бг парфюмните магазини, намерени в мрежата. Крепида - ясно, реклама в Инстаграм, събития, срещи в София - така лесно се поръчва Simple Smile въздържах се. Fairy Scents - интересни, дамата провежда курсове и обучения, розобер, събития. Може да се направи сет за откриване на поносима цена (2 мл за 9 лв).
Впечатли ме обаче брандът на Моника Господинова MGriel, там и цената от 55 лв за 30 мл ми беше окей и поръчах Grained Chocolate. Ще споделя, щом дойде. Физическият магазин е в Благоевград, доколкото запомних.
Днес със Sceptre върху остатъчния аромат на Twilihgt. Разкош.

# 38
Тази есен и зима ще търся един непознат оарфюм, който усетих наскоро, даже не знам как да го опиша. Мога само да кажа, какво НЕ е.
Нещо такова, консултантките по магазините ме гледат странно Joy

Не е от плодовите мускуси,  нито цитрусов, сладък , дървесен  или смолист.

Това никак не ми помага Joy. Някакви асоциации породи ли този парфюм? По-лек, по-тежък? Има ли уд, ванилия, цветен ли е? Пачули? С какъв уклон е ?

# 39
Рано сутринта с кафето разцъках бг парфюмните магазини, намерени в мрежата. Крепида - ясно, реклама в Инстаграм, събития, срещи в София - така лесно се поръчва Simple Smile въздържах се. Fairy Scents - интересни, дамата провежда курсове и обучения, розобер, събития. Може да се направи сет за откриване на поносима цена (2 мл за 9 лв).
Впечатли ме обаче брандът на Моника Господинова MGriel, там и цената от 55 лв за 30 мл ми беше окей и поръчах Grained Chocolate. Ще споделя, щом дойде. Физическият магазин е в Благоевград, доколкото запомних.
Днес със Sceptre върху остатъчния аромат на Twilihgt. Разкош.
Ще чакам с нетърпение отзив🤗. Както споменах в предходната тема - иска ми се да разуча бг брандове/ парфюмеристи... Крепида ме впечатли (ха), така че си чакам аромата през декември. Изключвам Wooden Spoon. Там цената е брутална, за нещо (поне според мен) недоизпипано и повърхностно.

# 40
Какво поръчахте от Крепида за декември?
Бяхте ли на срещата на Илко и там ли пробвахте? Може ли да разкажете повече за есклузивно предложените парфюми на марката?
Аз не бях този път и поръчах насляпо Дасиа.
Не познавам абсолютно нищо на марката, но се надявам да опозная.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 21:56 от densi

# 41
Само четох за събитието в Инстаграм. Не живея в София. Затова и не поръчах.
Дано парфюмите им си заслужават - концепцията е интригуваща и смислена.

# 42
@densi, да! Бях и в интерес на истината само заради тях отидох, тъй като "гоня" български творци. Събитието не бях посещавала в предходни години, не бих и посетила повторно. Определено не е моят начин за откриване на аромати. Далеч по-приятни и концентрирани са били събития на отделни сайтове за представяне на конкретен бранд и/ или парфюмерист.
Крепида бяха и с щанда, който ме впечатли (всичко друго, според мен, си беше сергия на техния фон). Имаше концепция в изложението - от най-ефирен, към най наситен и плътен аромат. Момиче (облечено в загадъчен черен костюм, плътно червено червило) и две момчета (отново в черно) подканяха всеки спрял се да започне точно в такъв ред, за да не притъпи от раз сетивата си. Пред всеки аромат имаше купчинка блотери с името на парфюма, композиция като нотки. Отделно всеки си има история/ легенда/ значение. Презентацията е в дървена кутия с кадифено? легло, картичка, листовка на легендата... Аз лично се спрях на Marava, аромат, който беше в края на редичката (т.е. от по-тежките). Dasia за моя вкус е твърде сладък (на този етап от парфюмните ми мераци). Аз харесвам по-студена, искряща или тревна роза. Но е хубав аромат. Marava харесах и на блотер, но на моята кожа се разви като нищо друго, на което съм попадала. Излъчва ярко, има развитие и сериозна трайност.
Идеята (доколкото схванах) е, че представените аромати са само за събитието, няма да се произвеждат повече. Разписва се един договор за поръчка и покупка, а тепърва ще "забъркат" сместа. Когато узреят (след около два месеца) ще звъннат и изпратят парфюма. Вярвам обаче, че ще пуснат и на сайта част от предложенията (в интерес на истината онзи ден като гледах имаше 10-15 парфюма, неналични, а сега са само Dasia и Dellos). И най-важното... Бяха се разположили до изхода, та имаше някакъв въздух и място за бягство. В един момент 200 души обливащи се с 200 парфюма + личните си такива не беше ок и всичко миришеше на едно и също. Аз влизах и излизах за да усетя миризмата.
Не познавам Krepida, но ми хареса това, което предлагаха и как го предлагаха, цената също. Надявам се да пуснат дискавъри сетове и да са по-достъпни за опознаване.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 21:30 от Whatever

# 43
Благодаря!
Аз обожавам сладки аромати и Дасиа ще ми допадне, сигурна съм. Имам вече наистина богат опит и знам точно какво е за мен.
Ако ми хареса много, ще поръчам и мъжкия. За тайните от събитието ще видим. Имало парфюм миришещ на гроб. Последния в редицата. Продадени са впечатляващо за нов доста нишов бранд, бройки на събитието.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 22:14 от densi

# 44
Вчера ме впечатли аромат,  носещ се от екстравагантен младеж. Някакъв унисекс,  който не мога да оприлича на нещо познато. Не е от плодовите мускуси,  нито цитрусов, сладък , дървесен  или смолист. Нещо свежо и балансирано. Трябваше да го попитам. Grinning
Попитай плийс Simple Smile
Имам да купувам подаръци за младежи и ми е страшно трудно

Общи условия

Активация на акаунт