Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 71 157
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • на терасата
Така и не можах да се спогодя аз с гурметата, най-недолюбвана група са за мен. Като нотки не харесвам особено и бадем, пистачио и момина сълза. Вие от кои парфюми стоите надалеч и обикновено заобикаляте?
И аз така, не са за мен гурметата. Но обичам момина сълза Simple Smile
Гурметата при мен, всички, които съм пробвала и даже имала, изкарват неприятна нотка на кожата ми. Околните не са споделяли такова нещо, когато съм носила гурмета, но аз я усещам и ме дразни. На дреха стояха добре, но не ме радва тази олфактивна група.
Друг тип аромати, които избягвам, са тежките пачулита, удови, тамянени, подчертано алкохолни и откровено кожени. От последните харесвам такива с нотка велур, като Френската кожа, например. Но като цяло избягвам и тях.

# 241
Шафран в парфюм докарва една много особена нотка върху кожа.

Морски нотки много харесвам, но сякаш искат пространство - да си на открито, да има вятър, слънце...

Парфюмирах се за проба с новия Шалимар - много добре застана, харесва ми.
И харесах за подарък на млада дама Versace Crystal Emerald

# 242
  • София
Вие от кои парфюми стоите надалеч и обикновено заобикаляте?
Алдехидите Sad Върху мен рано или късно замирисват на напикано 🙄 Внимавам също с туберозата и меда, макар, че там имам и обичани аромати. Напоследък арабските сладости, пушеци и удове също са ми много противни, ама там е по-скоро въпрос на други възражения...

# 243
Аз избягвам всякакви цитруси и свежаци, както и море и озон. Не харесвам и “безопасни” парфюми, които са масово харесвани. Пример - Boucheron Quatre и D&G Light Blue. Без да се обижда никой Simple Smile

От цветята мразя искрено карамфил, от подправките кориандър.

Обожавам и уд, и шафран.

# 244
  • Враца
Директно го продай, той лети веднага, има много фенове.
И аз не нося освен три- четири пъти годишно много ретро аромати.

Във Фейсбук ли или къде? Никога до сега не съм продавала. Само съм си разменяла.

# 245
Аз избягвам всякакви цитруси и свежаци, както и море и озон. Не харесвам и “безопасни” парфюми, които са масово харесвани. Пример - Boucheron Quatre и D&G Light Blue. Без да се обижда никой Simple Smile

От цветята мразя искрено карамфил, от подправките кориандър.

Обожавам и уд, и шафран.
И двата цитирани ги имам от години и се мъча с все сили да ги изпръскам, че да се отърва най-накрая, и не мога и не мога. Блудкави ми идват. Но не смея да ги подаря, защото са ми подарък. Light Blue- то го слагам в най-големите жеги, че да изфирясва по-бързо.
На Vivienne Westwood имах Будоара,  който е с карамфил, пласирах го на майка ми. Ама и тя се озорва. Мирише точно на бабичка, този парфюм. А при дадени обстоятелства и на овча лой. И ако това е Будоар...си представям...The Last Showgirl.
Аз от година на година ставам все по нетолерантна към аромати, с които преди съм била ОК. Разни ароматизатори за коли и кремове за ръце ми докарват главоболие. Последно нещо с агнешкото се скарах. Преди не го чувствах вонливо -сега ми се догажда чак.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 20:20 от Анонимен

# 246
Нося Шанел от 5-6 клас (има-няма едни 30+години). На мен изобщо не ми стои ретро, любовта ми към него не се е променила. Но аз обожавам алдехиди, белоцветни и искрящи аромати, цивета също. Тази комбинация върху мен стои по-скоро свежо и феерично, с ретро уклон и задушлив се получава в комбинация с определени условия на климата. А Премиер ми е най-най-обичен. Голяма част от гурме ароматите харесвам върху други, но при мен стават тежки, мръсни понякога. Колкото до уд (особено пък уд и роза) - пренаситих се преди две-три години и не понасям тази комбинация. Все по-често се улавям, че асоциирам аромати с хора, места, ситуации и това ме привлича/отблъсква понякога.

# 247
Не нося мъжки аромати, унисекс, цитруси ( с малки изключения), ууд, амброксан, флорални букети ( малки изключения), плодови, флорален муск, спретнати, колосани фригидни аромати, озонови, свежаци.

От съставките- не нося табак, алкохол, иланг, момина сълза, доста цветя, повечето плодове.
Обичам пачули, дървесни ориенталци, полу-гурмета или на границата с гурме, т.е. старата школа като Лолита Лемпика, Angel, Flowerbomb, Flowerbomb Nectar. Понякога нося чупизъбки за кратко, но в последно време клоня към дървесата. От Коромандел са ми останали около 5мл. Ще го довърша скоро. Няма да подновя. Ще подновявам Coco Mademoiselle Intense, напълно ми е достатъчен.

Скоро ще пишем равносметки, да видим как ще вляза в 2026.
През декември ще извадя канела, тамян (Оман), смирна, и полунощните Лолити.

# 248
И аз да сложа на масата своите карти, като сте почнали 😃- аз не съм много капризна, обичам много разностранни аромати, лятото обожавам omnia Crystalline , Aqua allegoria много видове, Quatre Boucheron и дори cool water на Давидоф, обичам L’instant magic, insolence, зимата обичам класика, гурмета. Изобщо през целия ми дълъг период на парфюмомания само два пъти съм била буквално отвратена и това са Ерба пура и dolce amalfi - Амалфи направо като някакъв сироп за кашлица ми се разкрива а ербата просто задушава. Не обичам твърде унисекси, не понасям карамфили и тобак в парфюмите, обожавам обаче и сладки и цветни, но не момичешки и не слаби и още обожавам розата в парфюмите.

# 249
  • Варна
@densi споменa, че не харесваш йодове и бунтове...интересно ми е какво мислиш за Бакара руж? Слава Богу, че модата му отминава, че ми беше писнало на всяка крачка и място от безбройните му имитации.
Всъщност влязох да търся твоето описание на Angel Stellar. Обмислям го. Но колкото и да се рових, не намерих твоето ревю.

# 250
Не нося мъжки аромати, унисекс, цитруси ( с малки изключения), ууд, амброксан, флорални букети ( малки изключения), плодови, флорален муск, спретнати, колосани фригидни аромати, озонови, свежаци.

От съставките- не нося табак, алкохол, иланг, момина сълза, доста цветя, повечето плодове.
Обичам пачули, дървесни ориенталци, полу-гурмета или на границата с гурме, т.е. старата школа като Лолита Лемпика, Angel, Flowerbomb, Flowerbomb Nectar. Понякога нося чупизъбки за кратко, но в последно време клоня към дървесата. От Коромандел са ми останали около 5мл. Ще го довърша скоро. Няма да подновя. Ще подновявам Coco Mademoiselle Intense, напълно ми е достатъчен.

Скоро ще пишем равносметки, да видим как ще вляза в 2026.
През декември ще извадя канела, тамян (Оман), смирна, и полунощните Лолити.
Dez, току-що те прочетох и си извадих заключение, че с теб имаме най-много сходства относно харесване-нехаресване на парфюмни нотки. Relaxed

# 251
@densi споменa, че не харесваш йодове и бунтове...интересно ми е какво мислиш за Бакара руж? Слава Богу, че модата му отминава, че ми беше писнало на всяка крачка и място от безбройните му имитации.
Всъщност влязох да търся твоето описание на Angel Stellar. Обмислям го. Но колкото и да се рових, не намерих твоето ревю.
Не ми е от най-големите любимци Бакара, но съм го носила. Сега така ми стои, но е велик парфюм и няма да се разделя никога с него.
За Стелар имам ревю, много хубав парфюм с шамфъстък е. Усеща се силно и се харесва и от хора, като мен които не носят Angel по принцип.

# 252
Отново се удивлявам (в положителен смисъл) колко са различни възприятията ни. За мен Бакара (оригиналът, тъй като съм се сблъсквала с неуспешни имитации) е реалистичен аромат на борова гора, както вече съм писала в предишни теми. Нищо болнично не усещам.

# 253
Здравейте. Четох стари коментари, но пак да питам за Мулен Руж - https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1889-Mo … n-Rouge-7816.html. Много ли е ретро? Искам нещо с аромат на грим, червило и т.н. Имам Ирис Абсолю на Ланкоме и много ми харесва. Пробвах Nude Velvet на Живанши, но само първите 5 минути е разкош, после просто изчезва, нетраен и някакъв съвсем ефирен...

# 254
Благодаря за бисквитените предложения!
Ще поразгледам и ще се зарадвам с нещо около ЧП. 😋
Аз също не съм от най-големите фенове на откровените гурмета (повече ми харесва идеята, да чета описанията и визуализациите им), но в момента се възстановявам от тежко хранително отравяне (почти ритнах камбаната) и, вярвайте ми, няколко дена на вода и сух хляб много променя перспективата. 😀
Та, като не мога да ги ям, поне да ги мириша. 🤤

Иначе нотките, които не харесвам, са - ууд. Ами не мога. Мирише ми кисело, гадно, тежко, спарено.
Обаче пък пазя половин флакон TF Tobacco Oud като очите си. 😏 Може би, защото там не го усещам.
Роза не харесвам също. Мога да я понеса, ако е вплетена добре в композицията, или ако е млада и свежа.
Иначе ми вдъртява ароматите.
Пък комбинацията роза-ууд може да ме просълзи просто.
Обаче пък комбото роза-пачули (имам предвид Midnight Poison 💙) обожавам.
Не харесвам и арабските парфюми.
Всичко, което съм пробвала, или е било ужасно тежко и мазно, или мех, нещо като нищо. Страшно ги напрягат тия техни аромати... ма дайте по-спокойно.
И номер 1 на непоносимост е тежката синтетика! Ерба, Кирке и подобни. Няма да забравя и един Томас Космала, някакъв си Неон ли беше, не помня.... майкоооо! 😩
От тези аромати буквално бягам през глава, защото ми става лошо, започва да ми се повръща и въздух не мога да си поема.
Няма такава гадост, наистина няма!

Моите нотки са солените, морски, ванилия, плодчета, кокос, тубероза, шоколад, пачули, ром, канела, тютюн, ако не е силно изявен... такива работи. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт