Трудно заспиване

• 1 309
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Моля ви трябва ми помощ. Вече не издържам. Трябва да разбера как да я приспивам. Аз трябва да спя. Ако будува веднъж дневно по повече добре. Но тя будува непрекъснато. Не ми стига и на мене съня. Започвам и аз да се изнервям заради недоспиването. Кърмата започна да ми намаля. Как забога да гледам това дете. Какво забога бъркам.

Днес например в 17 часа се събуди. Дадохме й 45 мл и тя се онесе да заспа към 18 часа я сложихме да спи. Уж щеше да спи. През 10-15 минути се разсъннваше. Към 19 :30 вече й дадохме 20 мл кърма. Към 20 часа вече беше време за ставане. Взехме я изкъпахме я. Облечена и й дадохме адаптирано мляко. 30  минути мляска едва едва 20 мл. Към 21:30 успя да изяде още 40 мл. Уж започна да се онася, сложихме я в кошарата и се започна един рев. Слагам я в слинг тя търси да яде. Сложих я в количка тя ревна. Сега седи и яде ПАК.
Гладна е, давам й. Доспива й се слагам я. Какво толкова се обърква.

# 16
Моля ви трябва ми помощ. Вече не издържам. Трябва да разбера как да я приспивам. Аз трябва да спя. Ако будува веднъж дневно по повече добре. Но тя будува непрекъснато. Не ми стига и на мене съня. Започвам и аз да се изнервям заради недоспиването. Кърмата започна да ми намаля. Как забога да гледам това дете. Какво забога бъркам.

Днес например в 17 часа се събуди. Дадохме й 45 мл и тя се онесе да заспа към 18 часа я сложихме да спи. Уж щеше да спи. През 10-15 минути се разсъннваше. Към 19 :30 вече й дадохме 20 мл кърма. Към 20 часа вече беше време за ставане. Взехме я изкъпахме я. Облечена и й дадохме адаптирано мляко. 30  минути мляска едва едва 20 мл. Към 21:30 успя да изяде още 40 мл. Уж започна да се онася, сложихме я в кошарата и се започна един рев. Слагам я в слинг тя търси да яде. Сложих я в количка тя ревна. Сега седи и яде ПАК.

Пощипвайте бузки и раменца, когато се унася по време на хранене, говорете ѝ, сменяйте позата на хранене. Гледайте да се храни на 3 часа, но не давайте през 30-40 минути мляко, защото първото мляко почва да се разгражда в стомахчето и идва още, което не е разградено, а така се получава лошо храносмилане. Ако не яде много на едното хранене, ще хапне повече на следващото.

Когато заведохме детето ни да преглед на 2та седмица, докторът каза, че е много гладно и не сме го хранили достатъчно. Общо взето при нас се получаваше това което и Вие сте описали. Почнахме да го храним по-настоятелно и без междинни хранения, тоест само на 3 часа, и нещата лека-полека потръгнаха.

Това е период и ще мине. Когато детето ми беше на тази възраст си мислех, че цял живот няма да се наспя и бях много изнервена. Най-много мразех някой да ми каже, че е период, но ето че започнах и аз да давам акъли.

Стискайте зъби, важното е със съпругът Ви да сте екип, да се подкрепяте и разбирате.

# 17

Проверете юздичката на езика. Възможно е затова да не се храни ефективно. Не спи от глад според мен. И да, пощипвайте, събличайте, дръжте бебето будно да яде.

Това, че не бивало през 30-40 минути да се дава са пълни глупости

# 18
На 3 часа ми се вижда голяма пауза. Не знам как е с шише,но аз го кърмех на час и половина-2. Ще се справите и това ще отмине,трудно е но се свиква. Малките бебета се будят и плачат денонощно,поради всякакви причини.

# 19

Проверете юздичката на езика. Възможно е затова да не се храни ефективно. Не спи от глад според мен. И да, пощипвайте, събличайте, дръжте бебето будно да яде.

Това, че не бивало през 30-40 минути да се дава са пълни глупости

Тоест, според Вас е в реда на нещата бебето да се храни на всеки половин час?

# 20
Естествено, че е в реда на нещата. Макар че ако винаги иска толкова често и е кърмено, е вероятно да не получава достатъчно

# 21
  • UK
Описаната ситуация е напълно стандартна за такова малко бебе, Вероятно имате очаквания, че бебетата ядат-спят на равни и предвидими интервали, но това не е така. Може да спят и 3 часа., може и да реват на 10 минути - денонощно. На мен ми звучи като бебето ви да е гладно, и да има нужда от близост. Гушкайте го или го носете в слинг, давайте го на баща му или някой друг човек да ви отменя. Хранете го на поискване - както можете и предпочитате.

Скрит текст:
Аз бих се опитала с адекватна помощ да кърмя, защото това е универсално успокоение и веднъж като се получи, е много лесно.

# 22
бих ви препоръчала да се консултирате с консултант по детски сън, лично за мен нито д нормално едно бебе да яде на 30-40 мон, нито е нормслно да не спи. Детето ви или е преуморено или не достатъчно изморено ! Моето дете е на 3 месеца и първия месец. Всички ми казваха с колики е нормално е да реве така и тн, ами оказа се че детето ми е боло преуморено а признаците за преумора и колики са близки. Лично на мен консултация с дамите от екипа на мамо спи ми се ми помогнаха много. Сега е ба три дремки през деня, вечер ляга в 20:00 пие мляко в 21:00 цяла нощ спу непробудно пие млеко в 6 и става сутрин в 8:00 ..

# 23
Бебето е на по-малко от месец, какъв консултант за сън, какви 5 лв? Консултантите по сън са самозванци с изкаран онлайн курс. Това бебе е гладно, трябва консултация с медицинско лице

# 24
Има консултанти по детски сън които са завършили медицина и са педиатри. Да има такива с изкаран онлайн курс, но има и медицински лица.
Бебето е на по-малко от месец, какъв консултант за сън, какви 5 лв? Консултантите по сън са самозванци с изкаран онлайн курс. Това бебе е гладно, трябва консултация с медицинско лице

# 25
  • UK
Никой педиатър или друг лекар не става консултант по сън. Това все едно да си адвокат, но да работиш като чистач.
Новородените бебета имат нужда от храна, гушкане и сън, не от режим и консултант.

# 26
Не знам защо толкова нападателно реагирате на темата “консултант по детски сън”, напротив има медицински лица които са консултанти, лично съм проверявала дипломите им които са качени, да едно бебе има нужна от гушкане и любов, но когато родителя е неадекватен има и нужда от помощ не знам какво толкова ще стане ако се консултира дамата и не зна какъв е проблема, че яз съм го направила … недейте да напирате така. Всички около мен ми казаха период е ще мине, ами не минаваше и човека които ми помогна беше консултанта и благодарение на него в момента детето ми спи непробудно цяла нощ …
Никой педиатър или друг лекар не става консултант по сън. Това все едно да си адвокат, но да работиш като чистач.
Новородените бебета имат нужда от храна, гушкане и сън, не от режим и консултант.

# 27
  • UK
Нямам нищо против консултантите по сън, аз също почти съм ползвала и съм чела много от техните материали.
В този случай е по-удачно за мен консултант по кърмене, а по-нататък и консултант по сън.

Новородените често имат периоди, в които се хранят на много малки интервали, особено ако са кърмени. Това се опитах да кажа по-рано - че това не е необичайно. Авторката иска да знае как да си приспива бебето - ако не кърми, бих препоръчала в слинг, в количка навън или в кенгуру тип  Ergobaby. Това работи. Смукане на шише на 'сухо' може да предизвика стомашен дисмокфорт. Ако не иска биберон и не суче, а майката иска да са й свободни ръцете, не виждам друго освен носене в слинг или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт