Блиндирана входна врата без къртене

• 503
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!
Моля за препоръка на фирма за блиндирани входни врати, от която сте доволни, като
монтажа да е върху старата каса, т.е. без къртене.
Също така да са със стабилна шумоизолация.
Живеем на първия етаж и просто не се издържа от блъскане на вратата на асансьора, скърцане и т.н.....някакъв ужас е.

# 1
Здравейте!
Моля за препоръка на фирма за блиндирани входни врати, от която сте доволни, като
монтажа да е върху старата каса, т.е. без къртене.
Също така да са със стабилна шумоизолация.
Живеем на първия етаж и просто не се издържа от блъскане на вратата на асансьора, скърцане и т.н.....някакъв ужас е.

Няма да стане. Блиндираната врата за да е ефективна трябва да е добре закрепена за стената. Ако я сложат на старата кекава каса ще е нещо като нищо.
А за вратата на асансьора зависи, ако сте близо вратата няма да помогне, защото шумът се предава по стената. То затова и не знам за наистина шумоизолираща врата. Две педи вата да и сложат, пак шум ще минава през касата и по стената.

# 2
  • Out of the Mix
Преди време съм писал в тема за вратите, порови се из форума.

Иначе, ЧС, става върху старата каса, като втора външна врата, като касата на самата врата е от 4мм много здрав винкел и се заварява за касата на сградата. Влизане няма, изключително здраво става. Нито е грозно, нито нищо.

Някои ползват винтове, болтове за по-бързо, но не е толкова здраво.

Каракашев в София така правят вратите върху стара каса.

Реално всеки може да я направи, просто трябва да се намери човек/фирма с опит и да знаят какво правят.

За шумоизолация се слага вата между листата, гумени уплътнения по рамката на самата врата, а след това около самата каса и между нея и винкела по цялата дължина от вътрешната страна, се поставя и запечатва със силикон и боядисва отгоре.
Става и красиво, и още по-здраво, и добре изглеждащо.

Аз съм за задължително 2 врати, особено на първи етаж, и не само.

От заключващите системи пари не пестете, защото здрава врата без добри брави и секретност, е безсмислена.

По-добре нетолкова лъскава, но здрава с безупречни брави висок клас, отколкото визия, "лукс" и едно някакво никакво патронче. Касови брави не слагайте.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 08:41 от Revoker

# 3
Благодаря,  Revoker!

# 4
Аз има хубава врата с гумени уплътнения, падащ праг и изолация. и няма ефект - тряскането се чува. Двойна врата може да има повече ефект - едната блиндирана, другата силно ватирана. Но пак няма да се спре шумопроводимостта на стената.

А това за заваряване на касата за касата на сградата не го разбрах. Стоманени каси имат май само панелките, тухлените сгради са само тухла, няма желязна рамка.

# 5
Аз също искам да си направя втора врата и търся подходяща фирма. Виждала съм закрепена на касата. Живея в тухлен блок, не ме интересува шумоизолация, по-скоро искам да е добре уплътнена и със сигурна брава, не ме интересува да е лъскава самата врата, няма да я виждам отвътре.

# 6
Блиндираната врата трябва да има сертификат, ниво на защита.
Пуснете си някое филмче, как се разбива врата, ако няма шипове в стените, това не е никаква врата. Зависи от какъв материал е направена също, някои да даже противопожарни.

Когато ще разбиваш и замазваш, поне го направи добре. Ще платиш повече, но ще имаш нещо качествено.

С две врати - е само за мързеливци. И е много неудобно. Не е голям проблем за крадците.

# 7
Е да, ама ако целта е звукоизолация двете врати вършат работа. Освен това двете врати са много полезни при наличие на СОТ, защото при една врата крадецът може и половин час да мъчи бравата и СОТ не го хваща. После влизат и за две минути си излизат с каквото грабнат и докато дойдат СОТ-аджиите всичко е свършило (малко като в Лувъра). Но при две врати първата може и да е лека, но когато я отворят алармата ще свирне, а втората врата, здравата, ще е непокътната.

# 8
Да, но е неудобно да си влизаш в апартамента с 2 врати. И това всеки ден по много пъти.

# 9
Да, но е неудобно да си влизаш в апартамента с 2 врати. И това всеки ден по много пъти.

Така е, всеки медал има две страни Simple Smile Въпросът е на кого коя му е по-важната.

# 10
  • София
А защо не се погрижите за асансьорната врата да не се тряска? Във входа на приятелка асансьорните врати нямат автомат и изпуснеш ли я е страшен трясък. Нашият си е с плавно затваряне, а блокът е на същата преклонна възраст

# 11
Преди 2 години лично и само аз платих да се ремонтира вратата на асансьора.
От скоро пак е така.
Ами, не мога да плащам само аз, никой във входа не се интересува и не желае да плаща.
Входната врата( на входа) е по същия начин- тресе се целия вход.

Общи условия

Активация на акаунт