Проблем с чувствителен съсед

• 739
  • 26
  •   4
Отговори
Благодаря на всички за съветите. Исках да видя и гледните точки на странично хора, които не са ми близки. 
Бъдете здрави!

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:49 от Tess.

# 1
Ще говоря с нея с нормален тон, за да ѝ обясня, че не правим ремонт и шумът не е от нас. Вероятно чува такъв от други съседи.
А може и съобщението да не е насочено към вас.

Скрит текст:
Внучката на съседите над нас, когато им идва на гости имам чувството, че ще срути блока. Такова набиване на пети, че буквално вибрира всичко в нас. Добре че идва рядко, затова и не им казваме нищо, но ако беше постоянно, също бих повдигнала въпроса. Иначе при нормално ходене не се чува нищо, другите въбще не ги чуваме, т.е. не е от сградата.
На някои хора просто им е такава походката, не го правят нарочно. И баща ми е така, но не се сърди като му кажем и когато идва на гости, стъпва човешки Simple Smile

# 2
  • София
Кажете на домоуправителя, че шумовете са съвсем нормално - битови, съобразителни хора сте и да не адресира към вас проблемите на съседката.
Пък щом всичко и всички и пречат, да помисли къде е проблема.

Не ходете на пръсти, не стресирайте детето и кажете на мъжа си.

# 3
.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:50 от Tess.

# 4
  • София
Спрете да се обяснявате на всички и за всичко. Да си звъни на 112, след втората проверка ще спрат да идват.
То па да не дишаш в дома си!

# 5
Подкрепям с две ръце Ms.Gorgeous! Явно под вас има пълна откачалка! Аз на ваше място ще махна килимите и ще почна да ходя като мечка, напук на оплакванията. Полицията нищо не може да ви направи, даже може и да не им отваряте.

# 6
.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:50 от Tess.

# 7
Ако не иска да чува никакви звуци от съседите, да си вземе някоя вила в планинско селце. Там ще слуша птичките и някое друго преминаващо животно.

# 8
И аз подкрепям. Ако не покажете характер сега, в началото и се свиете и ходите на пръсти, след време ще ви се качи на главите. Трябва сега да пресечете тази наглост, после ще е късно. Да си пие приспивателни, вие нямате вина за нейните нервни кризи. Ако има непоносимост към нормалния жилищен шум, или да си е купила на последен етаж, където само гълъбите ще ходят над главата й, или да продава и да ходи да си живее сама някъде на природа.
Не стресирайте детето, нека да си живее нормално. Ако тя се обади на 112, няма проблем, поканете ги, нека се убедят лично, че няма извънреден шум. Който се чува и през входната врата. Нямате право да вдигате такъв шум между 14 и 16 следобед и след 22ч. Но става дума за силен шум, купон, силна музика и т.н. А не за нормален шум от ползването на апартамента. Не сте длъжни да си лягате с кокошките заради нея и да не ходите в апартамента след 22 ч. Дори и да имате гости след този час, важното е дали има извънредно силен шум.

Ако домоуправителят пак ви направи забележка, му обяснете любезно, че е направил проверка и е видял, че не правите ремонти, апартамента е обзаведен напълно. Ако желае, да направи и изненадваща проверка, но да спре да ви обвинява вас, защото това граничи с тормоз и ви пречи на спокойното обитаване на вашия собствен имот ( апартамент). Уведомете го и него, че ако тя счита, че шумът е прекалено силен, винаги може да се обади на 112, нека от МВР да проверят. Но вие твърдите, че такъв шум несте вдигали и го помолете да й направи на нея забележка, да преустанови този тормоз.

ПС Имаше години, в които децата на съседи се учеха да свирят на инструменти - до нас на пиано, над нас на ударни. Ту единия , ту другия. А през това време аз работех и трябваше да съм съсредоточена в това, което пиша и чета. Един единствен път за толкова години съм се качила, да помоля момчето с ударните да поспре за малко, че имах да пиша нещо много спешно и ми беше трудно. При това с куп извинения, че му преча на репетицията.
Но при добри съседски отношения тези въпроси се уреждат нормално, без домоуправители и 112.
А от другата страна, където спяха децата, често си пускаха доста силно музика, често и след 24 ч. Ами децата ни бяха свиканли и си заспиваха.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:25 от Diorela

# 9
но разбрах, че е от едно малко село , сама жена и явно има проблем с всичко и всички. Предстои ни личен семеен празник и искам да си поканя гости. Как обаче да им кажа да си тръгнат точно в 22?
Яснооо, под вас има ********.
Относно гостите, няма да е възпитано да им кажете да си тръгнат в 10. Тръгне ли някой да ви звъни по телефона, директно го отхвърляйте или направо си го заглушете.

# 10
Ние живеем в сходна ситуация. Нанесохме се в жилището преди 5 години. Отначало всичко беше наред, докато една вечер жената отдолу не дойде с оплакване, че вече не можели да ни търпят. Тя живее със съпруга си и двамата са учители в гимназия.
Ние съответно тогава бяхме с едно дете на 4г.
Тихи и спокойни хора сме, не каним гости често, не пускаме силна музика, детето не играе у дома с топки или колички по пода.
Та.....беше като гръм от ясно небе. Неусетно обаче, някак развихме фобия от това да не шумим. Скоро се появи второто ни дете. Откакто имахме разправии с тях, защото те не бяха само веднъж, не сме канили хора с малки деца у дома. Непрестанно се правят забележки на децата да не вървят шумно, да не подскочат случайно и т.н.
Сега малкото дете е период на лазене и прохождане и сигурно скоро пак ще ни почукат на вратата.
В същото време, опознавайки се с хората в блока, разбрахме че те са имали конфликт с доста хора и явно обичат кавгите. Всички хора от блока ги отбягват. Та.....започвам да си мисля, че тряба да се отпуснем малко, защото определено сме в постояннно ежедневно притеснение дали не им шумим....

# 11
Когато ще имаме празник с малко по-голям купон, до по-късен час, първо правим го срещу почивен ден, за да може съседите да се наспят на другия ден, ако не са могли. И второ, предупреждаваме ги предварително, ако някой има вила и иска, да може да се изнесе. До сега никога не сме имали проблеми със съседи. Пак ще кажа, това са нормални неща, когато хората живеят в блок.

Или направо кажете на тези, около вас, като им се извините за неудобството. А ако не искате да говорите с нея, напишете бележка на етажа. Съберете си се спокойно, просто не прекалявайте със силна музика и смехове след 22ч. Така ще имате подкрепа и от другите съседи.

ПС Когато децата ни бяха малки, бяха много диви. Под нас живееше една възрастна жена. Аз се притеснявах, че й  вдигат много шум и един ден, като я срещнах й се извиних, казах, че много се притеснявам, но ни е невъзможно да ги укротим. А тя ми отговори, че дори се радва като чува шума отгоре и по този начин се чувсва, че има хора около нея, не е сама.
Просто хората са различни и рекациите им също. Заради разни мрънкала, не трябва да нарушавате собствения си нормален живот.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:33 от Diorela

# 12
.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:51 от Tess.

# 13
Кажете на мъжа ви да се разбере с тая злобарка! Дано тогава има ефект!

# 14
Цитат
Просто не искам селски грозни караници
С такива хора е неизбежно, колкото и да не ги искате. Колкото повече се съобразявате с нейните претенции, толкова по-големи ще стават. Трябва от самото начало да й се покаже, че ще си живеете нормално и да не се притеснявате повече. Щом е решила да живее в блок, трябва да се съобразява с всичките недостатъци на това съжителство. А те включват и шума от съседите.

ПС Като дете, живеехме в къща. Съседите ни се събираха, имаха гости до много късни часове, с много шум под прозореца ми точно. Но когато ние се събрахме с приятели в двора вечер и си говорехме най-нормално до по-късно, съседката излизаше и ми вдигаше скандал. Ами на 2-3 ти скандал ми писна, изкарах един транзистор на прозореца, надух го до дупка и отидох при приятели. Цял ден няма кой да го спре, или намали. От тогава забрави да ми вдига скндали.

С такива човек не трябва да се церемони. Като им образуваш един физкултурен салон без килими отгоре, ще се научат друг път да нямат прекалени претенции.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:47 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт