Предстои ми ЗЕТ - да поговорим - тема 13

• 2 815
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
Не, на стимулиран
Здравейте, момимчета,
Транферът ми е в понеделник. От 19.11. съм на утрогестан, а от 20.11. и пролутекс сутрин и вечер. Вчера и онзи ден имах температура от порядъка на 37-37.2 в следобедните часове. Усеща се сякаш някаква гореща вълна минава през мен, но си държах така по няколко часа. Днес ме боли и ниско долу като при овулация да кажем болка. Всичко това нормално ли е?
Забравих и гърлото леко ме преболява, правих микробиология на гърлен секрет, няма нищо. Направо съм се побъркала.

На ЕЦ ли сте? Защото ако са ви определили ЗЕТ за 24.11, то на 19-20.11 би трябвало да е била овулацията. От прогестерона има топли вълни и темп  около 37.1-37.2

# 61
Здравейте, наложи се да спра прием на естрофем за подготовка за ЗЕТ на ден 13 поради полип. На тези от вас, на които се е случвало да спират естрофем, след колко време ви дойде цикъла?

# 62
@Пухилда

На мен ми изписаха 10 дни дуфастон и ми дойде 2-3 дни след спирането му.

# 63
@Пухилда

На мен ми изписаха 10 дни дуфастон и ми дойде 2-3 дни след спирането му.

И аз пия 10 дни дуфастон след спиране на естрофема

# 64
Благодаря ви за отговорите. Интересно, на мен нищо не ми изписаха. Докторът каза само, че ще ми дойде след "седмица-две" и толкова. За пръв път съм в таква ситуация и сега леко се притесних. 🙄

# 65
Здравейте,
Четох някъде, но сега не си спомням - колко са оптималните стойности на прогестерон преди трансфер? Днес ми е ЗЕТ и сутринтта пуснах прогестерон - 22,8. Не бях слагала прогестерон преди изследването, а сложих след него. Предписан ми е циклогест 2х1 на ден.

# 66
steffi За трансфер и след него, за да се поддържа оптимално развитие на бременността( заедно с други хормони) се търсят нива на прогестерона над 20 ng/ml Не си написала мерната единица на прогестерона, който е отчетен при теб, ако е в същата си ок.

# 67
steffi За трансфер и след него, за да се поддържа оптимално развитие на бременността( заедно с други хормони) се търсят нива на прогестерона над 20 ng/ml Не си написала мерната единица на прогестерона, който е отчетен при теб, ако е в същата си ок.
Да в 22,8 ng/ml е резултата. Много благодаря за бързия отговор! 😊🍀

# 68
Моя в деня на трансфера беше 19 ng/ml, сега е около 25 ng/ml

# 69
Колко време преди ЗЕТ започнахте да приемате фолиева киселина?

# 70
Колко време преди ЗЕТ започнахте да приемате фолиева киселина?
Аз я приемам от много време, но съм с MTHFR мутация.

# 71
Аз от години не съм я спирала фолиевата. В момента пия Прегнакеър макс.

# 72
  • София
Здравейте, момичета! Вземате ли болничен след ЗЕТ - дали е вече само електронен или и на хартия?И най-вече каква диагноза ви пишат?? Не искам да изпадам в подробности отновно точно каква процедура ми предстои, работодателят ми е наясно, че правя ин-витро опити години наред, имала съм и загубаена бременност и просто предпочитам да не се обяснявам дали е ЗЕТ или какво....Та ако основанието е стерилитет, вие какво казвате на шефовете си, истината ли? Наистина не знам какво да измисля и ми е притеснено, а този път мисля да си взема някакви дни, каквото ще да става - все си вземам от отпуска или се връщам на работа....и все отрицателен резултат ....иска ми се да се откъсна малко от всичко, а и да минимизирам шансовете да ме заразят с някаква простотия точно в този рисков период.....Моля за съвет...Благодаря предварително!

# 73
Нинфа, на болничните за ет или зет си пише трансфер и стерилитет свързан с мъжки,тубарен и т.н фактор.Ако не искаш да се знае , може просто да вземеш болничен от личната с диагноза инфекциозно заболяване или нещо подобно.Успех!

# 74
  • София
Благодаря много! Мисля, че не навсякъде конкретно изписват самата процедура - казаха ми общо взето, че може да е женско безплодие или стерилитет или нещо подобно, по-общо, без други детайли....Дали наистина е така? Вероятно зависи от лечебното заведение и от самия лекар, знам ли... Можете ли на лично съобщение да ми пратите скрийн шот или снимка (без личните данни, разбира се), за да се ориенрирам? Благодаря предварително! 🌷

Общи условия

Активация на акаунт