Октомврийски бебета 2025

• 5 877
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
При кой хирург в Пирогов го водихте?
Нашето също още не се е затворило в долната част и има съвсем лек секрет - при падането не падна цялото, а остана една малка стърчаща част, която явно пречи да се затвори… ЛЛ ни каза, че ако не се оправи до няколко седмици може да отидем на хирург и  има практика да ги горят, но определено ми се искат още няколко мнения.
Много се радвам, че при вас нещата са приключили добре и само със спрейче!
При Д-р Красимир Теофилов Тодоров. Да аз четох че се горят но ЛЛ каза, че така може да получи инфекция, след като пъпа не е зарастнал и тя също ми каза, за този Оксикорт и след две мнения го започнах.Мисля че няма дя ви навреди да го пръскате сутрин и вечер след почистването със 70% спирт. Докато минат празниците и го заведете дано се оправи без горене със сребърен нитрат.

# 166
Здравейте момичета! Гимнастика правите ли на бебетата, аз все още не съм а и педиатъра не каза нищо на консултацията?

# 167
На мен при прегледа на първия месец ми казаха, че мога да включа и гимнастика когато стане 4 кг.  Да си призная - не правим много. Вечер след баня има масаж, а денем е сам на активната гимнастика и мята здраво ръце и крака + го оставям по коремче.

# 168
Да, всяка сутрин като стане, много ѝ харесва. Тогава е в добро настроение и има търпение за нея.

Здравейте момичета! Гимнастика правите ли на бебетата, аз все още не съм а и педиатъра не каза нищо на консултацията?

# 169
Момичета, моля да кажете случвало ли ви се е бебето да пищи вечер и нищо да не го успокоява? Нашето момче е на 10 седмици, вчера и днес за първи път ни се случва вечер да пищи изключително силно все едно някой го коли и да пуска сълзи… слагам го на гърда - отказва докато е неспокоен (като се успокои е ок да суче), изпъва се.. вчера мислех, че е преумора - повече будуване и повече занимания; днес следих да няма над 2 часа будуване + почти никакви занимания и вечерта пак писъци… Чудя се дали не е скок в растежа (прави много нови неща) или е вещерският час, но досега не е имал такъв.. Сменяхме пелени, преобличахме… първата вечер помогна белият шум, който бяхме надули на макс, тази вечер помогна шишето с мляко (беше ял около час преди това)..
Някакви съвети? Да ви се е случвало и колко е продължило?

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 23:40 от JS_B

# 170
Не е изключено да са колики в комбинация с преумора. Да ви кажа 2ч са си доста за толкова малко бебче. Аз съдя по дъщеря ми, и тя е на тази възраст и не я оставям повече от час и половина да будува. Пробвайте и със слинг, ако ви допада, нас това винаги ни спасява до сега, независимо от сериозността на кризата 😄
Момичета, моля да кажете случвало ли ви се е бебето да пищи вечер и нищо да не го успокоява? Нашето момче е на 10 седмици, вчера и днес за първи път ни се случва вечер да пищи изключително силно все едно някой го коли и да пуска сълзи… слагам го на гърда - отказва докато е неспокоен (като се успокои е ок да суче), изпъва се.. вчера мислех, че е преумора - повече будуване и повече занимания; днес следих да няма над 2 часа будуване + почти никакви занимания и вечерта пак писъци… Чудя се дали не е скок в растежа (прави много нови неща) или е вещерският час, но досега не е имал такъв.. Сменяхме пелени, преобличахме… първата вечер помогна белият шум, който бяхме надули на макс, тази вечер помогна шишето с мляко (беше ял около час преди това)..
Някакви съвети? Да ви се е случвало и колко е продължило?

# 171
И при нас имаше такава ситуация две вечери под ред - пищи на дискомфорт. Не беше глад, не му беше топло/студено, беше спал и будувал в норма, нищо извънредно. Пищеше и плачеше точно както след ваксините. Оказа се, че от душ гела му стават сухи петънца по кожата и явно му е опъвало или го е сърбяло. Втората вечер просто го намазах целия с млякото за тяло на Бебо и се успокои веднага и заспа, а на следващия ден купих козметика на Мустела за суха и атопична кожа. Вижте, може нещо да причинява дискомфорт на бебето. Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 172
Здравейте дами! Вашите бебета по колко мляко пият. Нашата педиатърка каза да не и увеличава дозата тя е на 135 мл. готово количество мляко. Ръководя  се по схемата на Хип. НО забелязвам, че като чели огладнява по рано и не и стига.

# 173
Честита Нова Година.
При нас е зле със храненето, не яде повече от 60 мл. най добрия случаи 90 мл. много рядко. На гърда не суче повече от 5 мин, защото нямам много кърма. И въпреки това качва по 1кг. а се храни на около 3 часа.

# 174
Честита Нова Година и от мен! Нека 2026 ви донесе качествен сън и страхотни моменти с малките съкровища Simple Smile

Нашият яде различно количество през деня - между 70 мл и 130 мл. Тотал изяденото количество през деня варира, но е около 850 (има дни и с по 790 и такива с по 940 мл)

# 175
Здравейте мами! Нова съм в групата и следя!
Моята бебка е родена на 8 октомври и от раждането забелязах че хрипа с нослето, първоначално помислих,че нещо е хремава като ми я докараха в стаята на 2рия ден.. започнаха да и слагат още от родилното физиологичен разтвор,но до ден днешен сме с физиологичен разтвор и след спане се събужда все едно има хрема,шмърка с нослето,не е по цял ден така , но най - вече след спане, докторите казват,че било нормално,но аз се притеснявам дали ще и мине от самосебе си или да и вземем носен секрет, също така понякога когато се смее и цика се закашля и като я сложа по коремче пак се закашля...

# 176
Нашето бебе е по същия начин, като педиатърката сама ми каза, че това е нормално за зимните бебета. Мен също ме притесняваше и се бях подготвила с въпроса на консултацията, но тя сама ме изпревари с отговора.

Относно млякото, на колко часа пие 135 мл? Моето бебе пие също около 135-140 мл готово мляко на всеки 4 часа. Педиатърката каза да не му увеличавам дозата, но аз от два-три дни забелязвам че не му стига дозата. Общо приема около 840 мл мляко на ден. Напоследък иска да заспива вече по-рано.

Храненията ни до сега бяха в 3.30, 7.30, 11.30, 15.30, 19.30 и 23 ч и заспиваше около 23.30-00ч, но напоследък иска да яде към 21.30-22 ч и заспива около 22.30-23ч.

Сега се чудя дали да намаля интервалите на хранене на всеки 3 часа или да увелича дозата. Според chatGPT е по-добре да увелича дозата.

Моята бебка е родена на 8 октомври и от раждането забелязах че хрипа с нослето, първоначално помислих,че нещо е хремава като ми я докараха в стаята на 2рия ден.. започнаха да и слагат още от родилното физиологичен разтвор,но до ден днешен сме с физиологичен разтвор и след спане се събужда все едно има хрема,шмърка с нослето,не е по цял ден така , но най - вече след спане, докторите казват,че било нормално,но аз се притеснявам дали ще и мине от самосебе си или да и вземем носен секрет, също така понякога когато се смее и цика се закашля и като я сложа по коремче пак се закашля...

# 177
И аз съм съгласна с Чатчо. По-логично е да се увеличи дозата, защото с времето трябва постепенно да отпадат броя хранения като се увеличават интервалите между тях. 😊

# 178
Нашето бебе е по същия начин, като педиатърката сама ми каза, че това е нормално за зимните бебета. Мен също ме притесняваше и се бях подготвила с въпроса на консултацията, но тя сама ме изпревари с отговора.

Относно млякото, на колко часа пие 135 мл? Моето бебе пие също около 135-140 мл готово мляко на всеки 4 часа. Педиатърката каза да не му увеличавам дозата, но аз от два-три дни забелязвам че не му стига дозата. Общо приема около 840 мл мляко на ден. Напоследък иска да заспива вече по-рано.

Храненията ни до сега бяха в 3.30, 7.30, 11.30, 15.30, 19.30 и 23 ч и заспиваше около 23.30-00ч, но напоследък иска да яде към 21.30-22 ч и заспива около 22.30-23ч.

Сега се чудя дали да намаля интервалите на хранене на всеки 3 часа или да увелича дозата. Според chatGPT е по-добре да увелича дозата.

Здравейте дами! Вашите бебета по колко мляко пият. Нашата педиатърка каза да не и увеличава дозата тя е на 135 мл. готово количество мляко. Ръководя  се по схемата на Хип. НО забелязвам, че като чели огладнява по рано и не и стига.
. Тя пие 135 мл. на 3 часа. Един път и дадох 150 но върна после. Не знам да увеличава ли или да чакам да навърши 3 месеца живот и здраве.

# 179
Здравейте, аз също имам проблем с храненето и искам да знам как постигате такива количества изядена храна. Моето дете рядко изяжда 90мл на едно хранене и дори не знам как да увелича дозата. От изписването от болницата не яде нощем в смисъл последното хранене е 00ч. или 01ч. според предишните хранения през деня и следващото хранене е в 07ч./08ч.или 09ч. според това в колко я събудя. През деня ядеше на 3 часа - първо 15-20 Мин на гърди, което е между 10 и 30мл кърма и после между 40 и 70мл АМ. За 70 дни е качила само 1кг и от притеснение последната седмица започнах през деня да давам шишето по-често и количество колкото тя прецени. Успях да стигна за ден по 480-580 мл като кърмата я давам вече от шише за да   следя мл. и нямам идея как да я накарам да яде повече и да спи по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт