За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 069
  • 248
  •   2
Отговори
# 195
Леле, за пръв път чувам, че е при памперсите има нощни, подобно на дамски превръзки🤔
Ние още сме на 2ката на Premium care, понякога издържа 12 часа, но не искам да й е дискомфортно, колкото и да абсорбира са си 12 часа влажна и все по тежка пелена, та на буденето за хапване към 6 го сменям.🤗

# 196
Е разбира се, че като се събуди сутринта го сменям😀 но не я будя ако си спи.
И без това имаше много тежки вечери последната седмица.
 Не знам дали е още за тройка. С 2ка е в момента и е 5 кг и нещо (5100 миналата седмица)

# 197
Пробвай с тройката, тя е от 6кг, нищо че двойката са до 8кг. Нас ни посъветваха да сменяме на следващ размер още щом направи 1кг под минимума за дадения размер. Т.е. вие като сте 5кг тройката от 6кг ви е точно момента. Пробвайте ги, пък ако сметнеш, че е рано, прибираш и вадиш като дойде времето.

Хяхах да, има нощни Grinning тези на памперс актив бейби мисля се водят нощните, но не ми харесва, че имат нещо като лосион. Иначе миришат готино

# 198

Имало е тройка, някога. Явно са преценили, че все още не спят цели нощи бебетата😀
На wooden spoon пробвали ли сте дали издържат повече пишкано?

# 199
Това са гащичките. Аз не бих, оплакват се че пропускат

# 200
Имам тройка нов кашон, ще отворя да сравня с 2-ката и ако не са й много големи, ще го сложа него довечера. Благодаря

# 201
И аз като InYan238 така процедирам с памперсите. Сега е 8кг, но имаме още 30тина памперса 3ка и като ги употребим минаваме на 4ката.
Имам нощните памперси на памперс 4ка и честно казано същата работа ни вършат като premium care. Слагаме му чист памперс към 5-5 и нещо след баня, малко след това заспива и сутринта чак към 5:30 му сменяме памперса. Мнооого рядко се случва да пропусне. + че той вечер иска да яде по 2 пъти, понякога и повече

# 202
За първи път чувам за нощни памперси и аз 😂 Гледах да й сменям памперса непосредствено преди лягане. Сега вече не съм така стриктна. Иначе на мен един памперс ми издържа по 10/11 часа. Зависи и колко е пишкала, но тя и не е особено голяма фенка на водата.

# 203
Маркетингов трик може би Smiley Но си казах "хайде да пробвам, може да е по-добро". За някои деца може и да са по-добри спрямо обикновените памперси, но в моя случай не беше така.

# 204
  • Пловдив
И с двете деца не съм ползвала нощен павперс.

# 205
Момичета, на колко месеца започнахте да давате медикамент за успокояване на венците? Нашето съкровище е на 3 и половина и малко преди да навърши 3 започна здраво да чеше с ръчичка, но последните дни явно е доста по-интензивно, защото й пречи на съня, унася се и от дискомфорта се буди, колкото и да й се спи, а тъкмо бяхме наредили някакъв ритъм на съня и достигахме нужните часове на денонощие 🥹 Педи каза, че според нея е рано да прибягвам към медикаменти, че е нормално и не мога да й спестя всички болки на порастването, но за всеки случай ни предписа Дентокинд. Имате ли отзиви и дали наистина е рано?

# 206
И нашия малчо беше така преди няколко дена. Давахме му обикновена гризалка и такава с вода вътре, която слагахме в хладилника. Тази с водата определено доста му помогна, когато имаше силни сърбежи. Сега поотмина и не го сърби толкова.

# 207
Слагайте бибата във фризера.

# 208
За геловете не мога да кажа нищо, защото аз не съм използвала никакви. Панадол за болки и дискомфорт, свързан със зъбите, също не съм давала, така че аз лично съм против.
Гризалки, биберон, има едни четчици за дъвчене, като стане по-голямо бебето, общо взето това сме ползвали.

# 209
Това, че си чеше венците, не означава, че растат зъбки. Моето бебче си чешеше венците 3-4 месеца и нямаше зъби. Сънят вероятно е заради регресията в четвъртия месец. Не бих давала лекарства на този етап, геловете аз лично не ги одобрявам, защото е трудно да се контролира дозата, а реално бебето всичкото това го поема. След 6 месеца може да се дава ибупрофен и той ни е спасявал, когато наистина растат зъби (виждат се вече) и бебето се дере през нощта

Общи условия

Активация на акаунт