За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 15 276
  • 547
  •   5
Отговори
# 495
Аз някъде до към 6-7 месец. Отивахме на море и реших, че няма да мъкна и стерилизатор Grinning

# 496
  • Пловдив
И с двете деца не съм стерилизирала нищо.

# 497
Аз бибероните вече спрях да ги стерилизирам, на 2 м е. Шишетя и помпа за кърма - стерилизирам.
По принцип ако детето не е недоносено, няма нужда изобщо от стерилизация.

# 498
И с двете деца не съм стерилизирала нищо.

И аз не съм стерилизирала нищо и с двете деца.
Единственото, което правих, докато бяха съвсем новородени е - да заливам с вряща вода шишенцата и бибероните. Но това 1 в седмицата, да се дезинфекцират малко. Толкова.

# 499
Аз стерилизирам всичко. На 1 месец е малкия все още. Не съм сигурна докога ще го правя, но няма да приключа скоро със сигурност.

Играчки също почиствам или пера, или почиствам със спрей за бебешки играчки и т.н.

Да, малко съм фанатична на тази тема. 😀

# 500
С големият стерилизирах шишетата веднъж в седмицата до 3-тия месец и приключих. Само първите две седмици стерилизирах веднъж на ден. С малкия не съм стерилизирала нищо, но той е кърмен. Залъгалки и прибори никога не съм стерилизирала, само мия с гореща вода. И не слагам техните принадлежности в мивката, държа една чиста купа на плота и там пускам всичко което е за миене.

# 501
Здравейте, имам бебе на почти два месеца. Кърмено, първия месец сучеше добре. Сега втория е ужас. Като засуче се напъва, дърпа се, отказва да суче. От днес е още по зле, за цял ден няма едно нормално ефективно хранене.
Направо съм ужасена какво се случва ..
Имаме час за гастроентеролог в четвъртък, консултант по кърмене другата седмица...
Има ли минали през подобно нещо, страхувам се какъв може да е проблема

# 502
На поискване ли давате да суче или под час?

На към два месеца бебетата обикновено имат доста газове и от яденето им се доаква. Случва се да се дърпа така бебето. Пробвайте да го храните, докато е сънено

# 503
На поискване, всякак пробвам, но няма особен ефект. Преди малко засука както трябва, пак не за дълго, но най-доброто хранене днес ..

# 504
Пробвайте с бял шум и люлеене преди това. Усилете белия шум, докато се успокои малкото. При мен имаше ефект

# 505
Момичета, някоя от вас слагала ли е първите ваксини на 2 м , които са две задължителни и ротавирусна през устата , по желание?
Притеснява ме, че са три и да не са и много?

# 506
Всички ваксини сложихме както са по календар и не сме забавяли нито една.
За мен е излишен стрес за детето да го бодат по няколко пъти. И трите пъти е плакала точно минута и след като я погушкаме забравя какво е било и се усмихва.
Ваксините са съвместими една с друга.

# 507
И аз съм ги слагала накуп винаги, даже като беше по-малка почти не плачеше. Ваксините на 12 и 13 месеца бяха предизвикателство, едвам я удържахме с баща ѝ. Така, че моят съвет е да не ги бавите много, че после става по-трудно 😀

# 508
Момичета, на 5 месеца сме и на консултацията педи каза, че за 6ти месец ще пусне направление за коремен ехограф и кръв и урина. Не разбрах обаче този месец ли трябва да ги минем или след следващата консултация началото на 6ти? Също какви бяха тези памперси за събиране на урина, за момиченце?

# 509
Относно памперсите - аз поръчах тези, многократно търсих по аптеки и разбрах, че ги има единствено онлайн.

https://pinebg.com/bg/pinemed-11kg/p106.html

Все още не съм ги ползвала, купих за всеки случай.

Относно направлението - ако вече го е пуснал, то е валидно месец и най-вероятно трябва да ги минете преди следващата консултация, за да ги изкоментирате на нея. Ако няма издадено направление, то на консултацията на 6 месеца най-вероятно ще ви даде такова и поне аз, изпращам резултатите на вайбър и коментираме.

Момичета, на 5 месеца сме и на консултацията педи каза, че за 6ти месец ще пусне направление за коремен ехограф и кръв и урина. Не разбрах обаче този месец ли трябва да ги минем или след следващата консултация началото на 6ти? Също какви бяха тези памперси за събиране на урина, за момиченце?

Общи условия

Активация на акаунт