За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 23 037
  • 758
  •   1
Отговори
# 750
Има масажни масла с етерични в тях, но са в друга концентрация. Ползвах Пранаром при масажите.
Колийф също имат масло.
Имам въпрос- някой ползвал ли е преносим нагревател? Имам термос, но обмисляме да пътуваме и най-вероятно ще скитосваме повечко. Термоса ми има за до 2 млека вода да напълня, но ако има още хранения ще ми трябва топлене.
Гледам някакви в бебешките магазини, но ми изглеждат като тези от шейн и тему и не знам дали изобщо вършат работа. Не ми трябва да кипи водата, до  телесна температура ако го прави - ок.

Ние имаме преносим нагревател, купих го от тему за 50 лв и върши отлична работа за АМ като сме навън - зареждам го на зарядното, слагам една бутилка да се топли на 37-40 градуса и така бебето като огладнее - веднага му правя АМ и пъхам втората бутилка с вода да се затопля. Една от най-добрите ми покупки, която ми дава голяма свобода при излизанията и гостуванията Simple Smile

# 751
Здравейте, майчета,
бебчето ми е на 5+. От петък сме извън страната с мъжа ми за уикенда, а тя е при майка ми. Вчера всичко беше наред, но днес майка каза, че от обяд отказва да хапва. Принципно яде 150 мл, та даже се случва да мрънка за още. Днес сутринта си ги е хапнала, обаче след това е изяла 120, после 60 и вечерта пак 60. Аз следователно изтрещях от притеснение, защото до момента това н и к о г а не се е случвало - да, може да откаже 20-30 мл, но в никакъв случай повече от половината.
Има наченки на зъби, но не са пробили още и цялостно е спокойна - играела си, смяла се, няма температура, има мокри пелени.
Искам да добавя, че аз съм с някакво стомашно неразположение - диария и абсолютна липса на апетит също. При нея разтройство не се наблюдава. Последно имахме контакт в четвъртък. Възможно ли е да е прихванала от мен? Трябва ли да се тревожа? Наистина ми е много, много притеснено, още повече, че съм далеч и до утре ще полудея.

# 752
Моят господин на 6 м също намали с около 200 мл на ден яденето и вчера видях остро бяло връхче на горния венец. Друга симптоматика няма. Винаги когато съм се шашкала за възможни болести съм чела, че ако всичко останало е наред  - пелени, да си играе, да спи, все пак да не отказва тотално храна, да няма температура, значи е здрав. Моят яде на малки порции, та гледам количеството за 24 часа да е ОК.

Последна редакция: нд, 22 фев 2026, 00:49 от Chetirilistna detelina

# 753
За вируса не мога да кажа - освен да я следят засега, но мога да споделя, че моят преди първите зъби ядеше по 160 пюре и искаше още, ядеше и по 170 каша, е, един ден рязко започна с рев да отказва пюрето и едвам по 1-2 лъжички, пробвах да дам мляко - и него за половин час едвам по 100мл изпиваше (а в него период беше на 210), 10дни беше така, виждах бялото връхче на венеца и така беше до деня, в който проби зъбчето. В деня, в който проби започна отново да яде пълните си дози.
Този филм вече два месеца го играем преди всеки от 6-те избили вече зъбчета.
Поне при нашия симптомите преди да избие зъбче са - бяло връхче (като афта/мехурче) на конкретното зъбче, пищене в съня си, но без да се буди, така на половин час цяла вечер, не дава да го намажа, извърта рязко глава, ака по над 4 пъти на ден (често с по-рядка консистенция) и най-ясният симптом при него е, че рязко отказва да яде - и от лъжичка, и от шише, с 300 зора изяжда някакъв минимум - това е и първият симптом, след това проявява другите. Това всичкото му е в периода преди да пробие, веднъж пробие ли и всичко се нормализираше.

# 754
Докато сме на тема зъби - чувала съм за някакви гелчета, помагат ли? Ползвате ли и охладени гризалки? Как поддържате хигиената като избият?

# 755
При нас единствено Калгел помага, но той е с Лидокаин и трябва да се внимава да не се предозира, но аз основно вечер преди да заспи го мажа.
Охладени гризалки понякога му помагат, понякога не, има моменти, в които не иска нищо да му доближи устата.
Ползвам паста на Нук с накрайник за пръст - засега ми дава да му ги мия, даже сам ми дърпа пръста, но защото си чеше венеца.

Показвам при първото зъбче как беше, бялото беше от няколко дни преди това
Скрит текст:
С другите зъбчета положението беше мноого по-бавно и горните примерно избиваха 20 дни. Бяха на бяло връхче около 2 седмици, а след това на положението от третата снимка още 1 седмица преди да се покажат. Единствено те му излязоха наведнъж, а останалите 4, които има, почваха след като се е показало вече предното.
Иначе се сетих, че покрай горните зъбчета много кашляше, защото отделяше огромно количство слюнка и се давеше, от нея направи и на два пъти зачервяване и лека екзема около устата.

# 756
Обикновено гелчетата не помагат, защото бързо ги поглъщат. Евентуално тези с лидокаин, но аз не исках да мажа с тях. Давах студени биби от фризера и така се успокояваше. По принцип първите зъбчета не са такава драма. Кътниците са ужасни. Тях ги боли повече.

# 757
Ибупрофен помага

# 758

Общи условия

Активация на акаунт