За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 15 328
  • 548
  •   2
Отговори
# 525
До 6 месеца не се слага слънцезащита на бебето. Зимата не слагам. Ползвам от серията Екзомега. Не знам дали е най-доброто.

# 526
  • Пловдив
Зимата не им слагам слънцезащита, нанасям само на Юсерин Атопиконтрол в най-големите студове.

# 527
Здравейте, на моя синковец, много му се напукват устните, понеже и постоянно ги прехапва заради зъбите. Може ли да ми препоръчате нещо,което сте ползвали? На 1год. Е

# 528
Ланолин.

# 529
Точно ланолин щях да кажа и аз. Имах едно малко кремче на Lansinoh за зърна, което ми остана неизползвано, та реших да го отворя тези дни, че и моето е с напукани устни. Върши работа.

# 530
Зимата не. То слънцето и без това е ниско и слабо, а и имат нужда от умерена доза УВ лъчи 🤗
Лятото за новородено не. Просто на сянка под сенника и избягване на най горещите часове. Вече след 7-9 месечна възраст може СПФ.

# 531
Точно Лансинох. Забравих му името. И аз си слагам на устните от него. Много помага.

# 532
Зимата не. То слънцето и без това е ниско и слабо, а и имат нужда от умерена доза УВ лъчи 🤗
Лятото за новородено не. Просто на сянка под сенника и избягване на най горещите часове. Вече след 7-9 месечна възраст може СПФ.
То моето бебче е почти на 7 месеца. Просто исках да си сверя часовника кои конкретни марки слънцезащита ползвате.

# 533
Аз доста късно разбрах, че слънцезащита не бива да се ползва преди 6-ия месец Grinning Слагах й някъде от 3-4-ти, не е имало никакви проблеми.
Мустела ползвам и съм доволна, лесно се разнася, бързо попива и не е изгаряла. Биодерма не ми допадна изобщо.

# 534
Предварително вкъщи ли трябва да се взема урината с тези колекторчета или в лабораторията? И на нас ни предстои.

# 535
Вкъщи, няма как там.

# 536
Вкъщи. Трябва да е стерилна урина, на чисто и преди да е яла, иначе дава отклонения.
Сутринта като стане махате памперса, измивате хубаво, без да мажете с крем или каквото и да било, и чакате с колектора под ръка.

# 537
То може да не стане на момента. Аз съм се мъчила по два дни.
Иначе като я вземете я преспивате в стерилна чашка, в хладилника слагате, ако няма да ходите веднага, но до 2 часа трябва да се занесе, за това си предвидете и чакането пред лабораторията.
Аз не се съобразявах да не е яла. То наставаше вой. Абсурд да събера на гладно. Съобразявах се кога да яде, кога да излезем до лабораторията, кога ще спи, кога й е следващото хранене. Както казах, понякога не ми ставаше от раз, наакваше колектора… абе мъка като се сетя.

# 538
На мен педиатърът ми каза за бебе "на гладно" е да не е яло след 6 сутринта. Моите имаха едно хранене точно в 5-6 и след това спяха до 8, та пробите им ги взимах веднага след като се събудеха сутрин. С ММ заставахме на мивката, единият държи бебето, другият контейнера и дебнем Grinning Обикновено до макс. 15-20 минути се изпишкваха. Не съм ползвала памперсите с колектори.

# 539
Това с тези колектори ми изглежда много сложно. При каката, по съвет на личната лекарска, слагах малко памук в памперса. После с добре измити ръце, го изстисквах в чашката. Не е имало проблеми.

Скоро предстои тази процедура да я правя с момче, ще видим как ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт