За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 15 283
  • 547
  •   3
Отговори
# 540
На мен педиатърът ми каза за бебе "на гладно" е да не е яло след 6 сутринта. Моите имаха едно хранене точно в 5-6 и след това спяха до 8, та пробите им ги взимах веднага след като се събудеха сутрин. С ММ заставахме на мивката, единият държи бебето, другият контейнера и дебнем Grinning Обикновено до макс. 15-20 минути се изпишкваха. Не съм ползвала памперсите с колектори.

И на мивката колко съм стояла 😂

С памук ще замърси пробата. Това е много грешно. Иначе с момче трябва уж да е по-лесно.

# 541
Аз съм с момче и докато беше по-малък отивах в банята с чашката. Поставях му крачетата на студените плочки и до минута той пишкаше. Сега вече нещата не стоят така. Ползвала съм колектор само веднъж, но на него не му хареса и само го дърпаше.

# 542
На нас педи ни каза до 20 мин пробата да се занесе в лабораторията. Ок, но не разбирам защо е това бързане, след като в Рамус в областен град пробите стоят в амбулаторията, където се събират до обяд и тогава се пращат в София. Та не е като да се обработват веднага?

# 543
На нас педи ни каза до 20 мин пробата да се занесе в лабораторията. Ок, но не разбирам защо е това бързане, след като в Рамус в областен град пробите стоят в амбулаторията, където се събират до обяд и тогава се пращат в София. Та не е като да се обработват веднага?

Би трябвало да ги съхраняват при специални условия, но дали това е така - не мога да кажа. Работя в лаборатория.  Опитваме се да направим пробите веднага след донасянето, но не винаги се получава. Случвало се е урина да стои и по 5часа, но пък и ние правим обикновено химично изследване на урина. За стерилната със сигурност има други изисквания.

# 544
Аз веднъж трябваше да пускам контролна проба стерилна урина след прием на антибиотици, че бях преди това с е.коли. Забавих се 40мин да стигна до лабораторията, че лекарката ми я искаше в конкретна, която най-близката тяхна ми е далеч от нас, там още поне толкова чаках да си оставя пробата. Резултатите бяха с всевъзможни бактерии и много се изненадах. Повторих и я занесох в Лината срещу нас веднага - чиста си беше. Та, защото беше и по топло време и това час и половина докато се предаде в лабораторията, после не знам колко докато я преместят в подходящи условия беше дало възможност за развитие на бактерии.

Иначе за момченце аз си вярвах, че ще ми е много лесно, след смяна на наакан памперс го измих, оставих го гол и чакам, и го гъделичкам - нищо, в банята на хладно го закарах - нищо 😂 и тъй като беше вече захранено бебе му дадох да пие малко вода и му правих леко вятър и много бързо се пусна.

# 545

Това няма как да стане. Докато вземеш, облечеш се, излезеш, там имаш някво чакане и обработка на плащането и са минали 20 мин.
Иначе в лабораториите ги слагат в нещо като епруветки и така ги запазват годни за изследване.
Аз поне едно време имах страшни проблеми с пикочните пътища и бях буквално всяка седмица за изследвания. Жената в лабораторията ме познаваше и ми даваше сама да си прехвърля урината. То е един комплект от чашка и епруветка. Урината се дава в чашката. На капачето на чашката има една издадена част, която влиза в епруветката, обръщаш, натискаш и урината отива в епруветката и става все едно за момент се разрежда с бял прах. Не знам терминологията на нещата. Това те също го правят като занесем чашките. Просто като имах този комлект си взимах урината сутрина и я носих в лабораторията преди 12 ч като не са минали още да вземат пробите. Така и пропусках дългите опашки и досадното чакане. За съжаление такива комплекти не се предлагат в аптеките, но би било много удобно за всеки.

# 546
До 2 часа трябва да се занесе пробата, на мен горе-долу толкова време ми отнема, с чакането в лабораторията. Не съм имала проблеми нито с техните, нито с мои проби.

# 547
  • Пловдив
За 20 минути няма как да стане, освен ако не лежиту в болница и ползват собствената си лаборатория. Аз имам 30 минути път само до града.
С момчета съм, сутрин като станат, сменям памперса, мия ги, слагам колектора и до час имам урина.

Общи условия

Активация на акаунт