За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 16 460
  • 603
  •   1
Отговори
# 555
Панадола е и за болка,но това което описвате е съвсем нормално поведение за бебе на 4 месеца,причините може да са много. Не ви препоръчвам да го давате. Реално като се замисля,моето бебе щеше да е на Панадол месеци наред,ако прибягвах до него за да го успокоя.

# 556
Аз не давам никакви лекарства, ако няма нужда. По-принцип Нурофен е по-добро от Панадол, той мисля се дава след 6 м.
Ще има много моменти на истерия, не е ок от сега да свиквате с такъв вид успокоение.
Аз даже до 38 не давам нищо. Без температура - абсурд.

# 557
Здравейте, има ли мами, които дават 180 мл. АМ на бебе 6.5 месеца.Моята, ако и давам 160/170 мл. и се сърди, иска още?

Да. Моето скоро става на 6 месеца, а понякога яде и по 210.

# 558
Когато бебето е видимо превъзбудено и не може да заспи понякога давам от билковите капки нанибел жълтата опаковка. Само 3 капки при нас имат моментален ефект и детето заспива. Проверявах няколко пъти каква е дозировката да не би да давам повече, но пише по 6 капки няколко пъти на ден че може. Все пак давам само в крайни случаи. Обикновено причината е твърде дълго бодърстване.

# 559
Здравейте,
Бебето ми е на 2 месеца и от месец всяка нощ се напъва, гърчи и пъшка.

Проблеми с изхожданията няма - има по 1-2 големи и няколко зацапвания за 24 ч. Не забелязвам напъването да спира след изхождане. Просто е всяка нощ от 2-3 до сутринта. През деня рядко го прави.
Преди всяко хранене, правим масажи на коремчето.  Изцяло на кърма е. Давам БиоАмика и Омнибиотик Панда.
Педиатърката казва, че са колики, но по-лек вариант,но ме притеснява.
При някоя да е така/било така е нейното дете и как мога да помогна, кога да очаквам да отмине?

# 560
Здравейте,

Проблеми с изхожданията няма - има по 1-2 големи и няколко зацапвания за 24 ч. Не забелязвам напъването да спира след изхождане. Просто е всяка нощ от 2-3 до сутринта. През деня рядко го прави.
Преди всяко хранене, правим масажи на коремчето.  Изцяло на кърма е. Давам БиоАмика и Омнибиотик Панда.
При някоя да е така/било така е нейното дете и как мога да помогна, кога да очаквам да отмине?

Следя с вас в сходна ситуация сме..

# 561
Здравейте,

Преди всяко хранене, правим масажи на коремчето.  Изцяло на кърма е. Давам БиоАмика и Омнибиотик Панда.

И моето момиче беше така, колики и газове, предимно посред нощ много силни. При нас отмина около 3 месец, нещото, което й помогна според мен след много изпробвани неща е - Абоколикен при всяко хранене, пробиотик биобаланс и Лефакс й давах 2 пъти на ден - още й го давам даже преди лягане.

# 562
Съвсем нормално състояние. Всички го имат и отминава. Няма как. Лефакс е със симетикон и запича. Общо взето, няма универсално лекарство. Всеки казва какво ползва, но дали помага? Аз опитах всичко без симетикон и накрая май си минаха от самосебе си. Тия капки са за успокоение на родителя, че нещо прави за детето си. Нашата драма беше между 18/19 ч до 22/23 е отшумяло. В нормален час, така да се каже. В 2/3 сутринта е кофти, да.

# 563
Колики са. И нашето изцяло на кърма беше така. Включих Абоколикен но по 7 капки не по 5 и Санколик. Помогнаха но действат с натрупване, не от първото приемане. Също коланче от черешови костилки.
Лефакс и всякакви симетикон съдържащи не препоръчвам. Запичат още от 1 прием.

# 564
Изобщо не искам нищо със симетикон. Ако са колики и ще ги израсте, мисля че не са тежки, защото тя не плаче. Надявам се, не я боли много.
Симетикона е нож с две остриета.
Питах мами покрай мен, но при тях коликите са били свързани с плач, а при нас е само напъване.

# 565
На моето дете Лефакса никога не е действал запичащо, така че не е задължително при всеки да води до такъв ефект.

# 566
Между другото и аз бях решила никакви капки да не давам и да си го израсте. Но поради физиологичния недостиг на лактаза първите месеци, понякога това напъване може да причини хернийка при бебетата. Аз самата имам, неясно кога получена пъпна херния и с ММ решихме да не мъчим детето.

# 567
Между другото и аз бях решила никакви капки да не давам и да си го израсте. Но поради физиологичния недостиг на лактаза първите месеци, понякога това напъване може да причини хернийка при бебетата. Аз самата имам, неясно кога получена пъпна херния и с ММ решихме да не мъчим детето.

Аз давам БиоАмика, Омнибиотик и от няколко дни Газ Капки, ама разлика не виждам.

# 568
  • Пловдив
И моите деца не са имали проблем с Лефакса, но и двамата почти не са имали колики.

# 569
А, защо си го давала, ако са нямали колики?
То и другото не е ок, да са запечени и да не могат да се изходят. За съжаление няма едно лекарство, което да помага и да е безвредно.

Общи условия

Активация на акаунт