Астрология - 27 тема

• 3 791
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
Дали ще има заинтерсовани да обсъдим цикъла на Уран в Телец от 2018 насам? Когато влезе 0 градуса в Телец ( малка част от 5 дом при мен и целия 6 -ти до 24 градуса десцедент) открих бизнес, с който все още се занимавам, забременях неочаквано ( загубих бременността спонтанно) през 2019, последва медицинска диагноза, доста  опити инвитро, брак, сватба , все мажорни събития .

На мен ми е в 10-и дом от 2016 г. Гледам, че е влязъл в Телец около юни 2018. Тогава започнах работа в нова сфера и бях много щастлива. През 2022 г ме съкратиха и се почна смяна на раб. места. Като цяло, свърши ми търпението и тъпотии трудно търпя, пък все попадам на такива. Уран ще ми стои в 10 дом още няколко години.

Дописвам, да не оставя погрешно впечатление - през 2018 съм имала и завръщане на лунните възли, доста точно пролетта-лятото.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 10:32 от Cafe

# 31
При мен Уран е транзит през 10 дом, там нямам планети натално. През 2020 минах хоум офис, което ми даде страшна свобода. През 2025 сменях 3 работи, неочаквано изгубих работата си изведнъж, след което получих неочаквано предложение за друга онлайн работа, по принцип уран ми е в 6 натално. Т

При мен също транзитира в моя 10 дом  и опонира У7 Нептун , което ме притеснява честно казано . По натал Уран е в разходяща опозиция със Слънцето ми .А сега мунданно опонира У на Слънцето и на Луната ми -  Марс .
Дигитализираха обработката на документите в службата .
Назрява една неприятна ситуация , поради отхвърляне на мое желание , което никак не ми харесва , защото прави немъзможно да изълнявям едно от служебните си задължения   но ще изчакам с взимането на решение с тази опозиция на Уран  към моя У7.

Отн. Черния петък , Меркурий ще е ретрограден ,  в съвпад с Венера и опозиция от Уран , а аз искам да  купувам тв 🙃

# 32
  • София
В стара тема за синастрията попаднах на тълкуване на Sotos за съвпада на южния възел на единия партньор със северния на другия. А какво е според вас тълкуването, ако съвпадът е на южен с южен възел и съответно северен със северен?

# 33
Здравейте , някой може ли да ме светне ......
разглеждам фазата  на Венера в моята карта . Малко се пообърках с тия фази , а ми е важно това ...
Мунданния горен  съвпад на Венера със Слънцето преди моето раждане  е бил в директната й  фаза ,в края на януари 1970. което предполага да е била Зорница ...?

А в картата ми , при Слънце в Овен , Венера е в Телец  ...ако правилно съм усвоила - изгрява след Слънцето / яко ползвям за ориентир изгревя ня Слънцето /-
Това е западна Венера ....нали ....
И би трябало да е Вечерница ..

Защо се получи това разминавяне ?

# 34
Западна Венера е Вечерница, трябва да се вижда вечер в небето. Зорница е източна, появява се в небето преди зазоряване. Венера близо до Слънцето (с много малки и специфични изключения на определени географски ширини) е в своята невидима фаза.

# 35
  • София
Въпрос за ретро Меркурий:предстои ми преподписване на договор с мобилен оператор,а искам и телефон на изплащане.Днес-утре ли да подпиша или да изчакам началото на декември?

# 36
Западна Венера е Вечерница, трябва да се вижда вечер в небето. Зорница е източна, появява се в небето преди зазоряване. Венера близо до Слънцето (с много малки и специфични изключения на определени географски ширини) е в своята невидима фаза.

🌷

При кой съвпад със Слънцето се появява Венера като Зорница и при кой - като Вечерница ?

# 37
  • в 1001-та нощ
разглеждам фазата  на Венера в моята карта . Малко се пообърках с тия фази , а ми е важно това ...
Мунданния горен  съвпад на Венера със Слънцето преди моето раждане  е бил в директната й  фаза ,в края на януари 1970. което предполага да е била Зорница ...?

А в картата ми , при Слънце в Овен , Венера е в Телец  ...ако правилно съм усвоила - изгрява след Слънцето / яко ползвям за ориентир изгревя ня Слънцето /-

Объркваш се, защото на небето реалното движение на планетите е в посока на зодиакалния ред (Овен → Телец → Близнаци ...). Ако гледаш астрологичната карта - Венера беше в Дева, после във Везни и днес влиза в Скорпион - тя така се движи "годишно".

Но ако гледаме от гл.т. на изгрева "дневно" - т.е. какво изгрява на хоризонта от гл.т. на Земята, понеже тя се върти и около Слънцето, но и около оста си, то планетите, които изгряват са на Асцендента и се качват нагоре към МС, т.е. наобратно - Овен, Риби, Водолей ... Ако някой е роден при изгрев Слънце, Слънцето му е на АС, ако е роден малко след това, Слънцето му е в 12 дом, ако е роден на обед, Слънцето му е в 10 дом ...

Има разлика между реалното движение на небето "на годишна база" и движението на планетите спрямо "асцендента" на дневна база. Изгряват "наобратно".

В твоя случай - първо ще изгрее Слънцето и после Венера. т.е. тя е Вечерница, Западна. След директен съвпад, тъй като общо погледнато е по-бърза от Слънцето - тя го изпреварва по зодиака и се движи пред него. Но от гл.т. изгрева - изгрява след него, защото е от гл.т. земния хоризонт.

# 38

Объркваш се, защото на небето реалното движение на планетите е в посока на зодиакалния ред (Овен → Телец → Близнаци ...). Ако гледаш астрологичната карта - Венера беше в Дева, после във Везни и днес влиза в Скорпион - тя така се движи "годишно".

Но ако гледаме от гл.т. на изгрева "дневно" - т.е. какво изгрява на хоризонта от гл.т. на Земята, понеже тя се върти и около Слънцето, но и около оста си, то планетите, които изгряват са на Асцендента и се качват нагоре към МС, т.е. наобратно - Овен, Риби, Водолей ... Ако някой е роден при изгрев Слънце, Слънцето му е на АС, ако е роден малко след това, Слънцето му е в 12 дом, ако е роден на обед, Слънцето му е в 10 дом ...

Има разлика между реалното движение на небето "на годишна база" и движението на планетите спрямо "асцендента" на дневна база. Изгряват "наобратно".

В твоя случай - първо ще изгрее Слънцето и после Венера. т.е. тя е Вечерница, Западна. След директен съвпад, тъй като общо погледнато е по-бърза от Слънцето - тя го изпреварва по зодиака и се движи пред него. Но от гл.т. изгрева - изгрява след него, защото е от гл.т. земния хоризонт.

Благодаря за практичното обяснение ,,Алена  🌷

С тази разлика , кой вариант резонира на  реалното  психологично проявление на Венера в характера на родения - спрямо Асц / велоятно астрологичния вариант / или както е била в аотрономичнното си движение ?

# 39
След горен съвпад със Слънцето Венера е Вечерница. Под шапката на синодичен цикъл Слънце - Венера са  колективните ценности и избори на всички онези процеси или хора, за които е пренатален цикъл. В личен план той предлага насоки от какво се захранва и ръководи личната социална динамика, избори в контекста на тези колективни ценности.

Източни и западни планети

# 40
След горен съвпад със Слънцето Венера е Вечерница. Под шапката на синодичен цикъл Слънце - Венера са  колективните ценности и избори на всички онези процеси или хора, за които е пренатален цикъл. В личен план той предлага насоки от какво се захранва и ръководи личната социална динамика, избори в контекста на тези колективни ценности.

Източни и западни планети

Благодаря за Мъдростта на древните ☀️

# 41
Имам хорарен въпрос
Тези камъни, които съм взела от планината лоши ли са? С лошо влияние ли са?
Преди 2 или 3 години ходих в Маджарово, където могат да се намерят аметисти. В гората, близо до едни черепи на крави, имаше няколко аметиста. Не чисти, както по магазините, а като залепени за други камъни, понеже не са обработени, тоест смес със скали. Сякаш баха събрани там от някого. И тези черепи наоколо сякаш указваха място. Не помня дали имаше един или два черепа на крави. Нямаше никой наоколо. Тези камъни ми седят в спалнята. Дори не се сещам много за тях.
Но разни странни случки започнаха да се случват след като ги взех. Може да е случайно и да няма нищо общо с камъните. Вижда ли се в хорарния въпрос, че тези камъни имат негативно енергийно влияние?

# 42
Имам един хорарен въпрос. Колеги извънредно ме поканиха да взема участие в едни снимки. Казусът ми е, че много мразя да говоря пред камера и изобщо не съм подготвена. Не искам да ги обидя, затова пускам хорар с въпрос - да взема ли участие?

Тези малефици в 6-ти и 10-ти дом изобщо не ми допадат, макар че Сатурн е доста добре аспектиран. Меркурий, който е моят сигнафикатор в случая е в заточение в Стрелец. Единственото позитивно нещо, което виждам аз е тригонът между Луна и Венера.

И мен ме поканиха да говоря пред деца утре ,приех защото наистина е важно за децата с цел да ги предпазим от вредните навици .Обаче като прочетох,че сега Меркурий е ретро ,а на всичкото отгоре в Стрелец и ми призля !

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:43 от Shampagne

# 43
Не знам защо и как се случва така, но най- хубавите неща в живота ми се случват при много ретроградни планети. Колкото повече толкова по-хубаво, а нямам натални ретро планети.

# 44
  • SF
Всеки ден случайно се срещам с бивши колеги. Вчера с двама. Срещата ми с единия беше уговорена, но изобщо не очаквах, че иска да ме види и да поговорим. Ние не общувахме, когато работехме заедно и за мене беше много неочаквана. Броя я за случайна среща. Уговорихме я случайно в деня, в който Меркурий обърна ход.

Общи условия

Активация на акаунт