Астрология - 27 тема

• 3 769
  • 95
  •   1
Отговори
# 15
Да се върна на предишна работа, по време на ретро Меркурий, зле ли е.
Никога не ми действат добре, хората, които познавам по време на ретрото.
Преди бях почнала нова работа по време на ретрото, толкова зле беше.
Страх ме е отново като се върна да не е същото .

# 16
Понякога ретроградната фаза означава връщане към предишно положение, но много зависи Меркурий на какво е сигнификатор в рождения хороскоп, какъв статус има ,какви аспекти, кои домове управлява... Също така по прогностика какво се е активирало. По-скоро за хорарен анализ са такива въпроси, а не да го съобразяваме с транзити на Меркурий.

# 17
Имам един хорарен въпрос. Колеги извънредно ме поканиха да взема участие в едни снимки. Казусът ми е, че много мразя да говоря пред камера и изобщо не съм подготвена. Не искам да ги обидя, затова пускам хорар с въпрос - да взема ли участие?

Тези малефици в 6-ти и 10-ти дом изобщо не ми допадат, макар че Сатурн е доста добре аспектиран. Меркурий, който е моят сигнафикатор в случая е в заточение в Стрелец. Единственото позитивно нещо, което виждам аз е тригонът между Луна и Венера.

# 18
Пълнолунието на 5 ноември ще е в съвпад с наталния ми Хирон. Това е по-скоро предизвикателен аспект, нали?

# 19
  • в 1001-та нощ
Защо мислиш така? Хирон как е поставен при теб? Минал ли е възвратът му?

# 20
Защо мислиш така? Хирон как е поставен при теб? Минал ли е възвратът му?

Последните два въпроса - нямам представа Simple Smile
Мисля така, защото по принцип Хирон показва слабости, слабо място.

# 21
  • в 1001-та нощ
Добър повод да научиш повече за него 🤗

# 22
  • SF
Благодаря за темата! Цели 2 страници са превъртяни.
Предстои ни период на ретрограден Меркурий, последният за тази година. Оставила съм някои скъпи покупки за Черен петък, но май е по-добре да го изпреваря.

# 23
Дали ще има заинтерсовани да обсъдим цикъла на Уран в Телец от 2018 насам? Когато влезе 0 градуса в Телец ( малка част от 5 дом при мен и целия 6 -ти до 24 градуса десцедент) открих бизнес, с който все още се занимавам, забременях неочаквано ( загубих бременността спонтанно) през 2019, последва медицинска диагноза, доста  опити инвитро, брак, сватба , все мажорни събития .

# 24
  • в 1001-та нощ
Аз съм заинтересована Simple Smile При мен това е транзит във втори дом, опозиция с нат. Уран, съвпад с ЮЛВ и съответно опозиция с Венера и СЛВ Simple Smile

# 25
a.l.e.n.a,
 Как се прояви при теб този транзит във 2 дом – имаше ли промени във финансите, кариерата, ценностите ?
Аз усетих всяка фаза доста осезаемо, особено когато мина през 6 дом - промени в работа, здраве, ежедневие…

# 26
  • в 1001-та нощ
Първо, за да сме полезни на групата ще споделя скрийншот от Ефемеридите, от който се вижда кога Уран прави ингрес в Телец, съответно и кога се връща назад към Овен, за да влезе после окончателно в Телец - за следващите 7 години.

Да започнем с това, че Уран прави 1 обиколка около Слънцето за 84 години и средно прекарва в знак по 7 години, колкото отнема на Сатурн да направи между две фази в своя цикъл. 7 години - условно, защото все пак орбитата му е елиптична.

Уран е и първата планета, която е след Сатурн. Ако Сатурн е последната видима с просто око планета, то Уран е първата след него. За тези, които не игнорират митологията и архетипите - Уран е баща на Сатурн - няма да влизам сега в детайли, но аз започнах да ги изучавам и разбирам по-добре астрологичното значение и символика.

Връщаме се на въпроса при мен как е било. При моята домофикация - К2 е на първия градус в Телец, с управител Венера - в 8 дом в Скорпион, в съвпад със СЛВ.

2 дом често се асоциира с материалните ценности, аз влагам тук изобщо ресурсите, в т.ч. и ценностната система. Когато кажем богатство - за един това може да са пари, за друг децата, за трети знанието ... зависи от ценностната система. А тя се мени, макар и рядко.

Сега, в края на транзита на Уран през моя 2-ри дом в Телец, това е и 1 от промените.

С ингреса му - при мен стартира нов житейски етап - на ниво ценности. Технологиите влязоха в живота ми по нов начин - до степен да доминират. Освен, че започнах да се занимавам с технологии активно, започнах да създавам и управлявам свързани ресурси и да се впускам в предприемачески проекти.

Докато сме на ниво ценности - в последната година изцяло се промени и ценностната ми система. Парите никога не са били "с приоритет". Много неща съм правила "благотворително", но дойде време да ми се наложи да ги оценя и да гледам на тях - не като на нещо мръсно, а като на ресурс.

Като вляза в магазина - никой не ме пита какво добро съм направила на някого - всеки ме гледа в ръцете - държа ли пари или карта да платя.

Може би това е най-големият ми обрат на ниво ценности ценности и ценностна система - как гледам на прарите, да ги оценя и използвам. Да се уча "да си слагам цена", а не всеки път - от мен да мине, защото времето ми и труда ми струват пари и после тези пари са ми нужни, за да живея.

Междувременно, тъй като до момента маркирах входа и изхода ... преживях урановата опозиция, както и опозиция на Уран към нат. Венера и реверсивното движение на нодалната ос - т.е. тр. ЮЛВ в съвпад с моя СЛВ.

Да, и за пари е идело реч и за промяна на посоката, но и за нещо друго - а изляза от зоната си на комфорт и да си търся щастието по широкия свят ... Понеже от всякъде звучи нелогично и нерационално - някой да напусне сигурна работа и да гони Михаля.

Считам, че това лутане ще приключи напролет, когато Уран ще тръгне директен и ще се намърда окончателно в Близнаци - при мен на К3, както и с това, че нодалната ос сега ми е на оста АС/ДС, сега по затъмненията беше очно там, докато Сатурн ми квадратираше Слънцето в 10 дом, а на пролет - затъмненията пак ще са ми по оста АС/ДС Simple Smile

След това вярвам, че работата по темите - пари, ценности, ресурси, нова посока - ще е свършена и ще си дълбая в новото Simple Smile

# 27
При мен Уран е транзит през 10 дом, там нямам планети натално. През 2020 минах хоум офис, което ми даде страшна свобода. През 2025 сменях 3 работи, неочаквано изгубих работата си изведнъж, след което получих неочаквано предложение за друга онлайн работа, по принцип уран ми е в 6 натално. Т

# 28
С интерес ще ви чета по тази уранска тема Simple Smile
Слънцето ми е на 2 градус в Близнаци - така че ми престои транзита му през 1ви дом
градусите на асцендента ще ги стигне на половината си път през знака .....

# 29
Здравейте. В хорарен въпрос относно луната , гледате само в момента на въпроса какви аспекти прави или до излизането й от знака?

Общи условия

Активация на акаунт