Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 24 633
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Дами, не знам дали тук е най подходящо да пиша, но имам питанка.

Трябва да си избера АГ, който да ме следи и при когото да родя. Става дума за град София.

Моля да ми препоръчате болница и специалист. Търся някой, който да е търпелив и ако имам някакво притеснение - да мога да му пиша. Предпочитам частна болница, но не държа.

Вие към кого сте се насочили?

# 466
  • Sofia
Мен ме следи д-р Пирнарева от Майчин дом, преглежда в Св. Панталеймон също така

# 467
От кога започва да личи коремчето? Аз съм 14 седмица, но определено ако съм с прилепнала блуза биха ме питали дали съм напълняла..

# 468
  • София
При мен и сега (32 седмица), когато съм с определени дрехи, мога да мина за просто "дебела". Много зависи от структура, от колко килограма тръгвате, мускулатура на корема.

# 469
Строго индивидуално е. На мен и при двете бременности ми пролича още преди 12 гс, и двата пъти съм с предна плацента и нося бебетата много напред - въпреки че коремът ми става огромен бързо, ако някой ме погледне в гръб, няма да каже, че съм бременна.

# 470
И с двете бременности ми пролича много рано, но бях на мнооого прогестерон и бях много подута.
Наистина е много индивидуално. На някои жени до последно не им личи особено.

# 471
Здравейте! Бременна съм с 1ва бременност в 15 г.с. За сега се следя в частен кабинет, но се чудя дали да взема направление и за т.нар. женски консултации по здравна каса. Какъв е смисъла от тях освен, че няма да плащам и ще се следя на 2ро място. Просто се чудя, защото няма да спра при частния, има ли нещо, което незнам за тези ж.к. Мерси!

# 472
Още едно мнение, още едно виждане на бебето, минимални, но все пак безплатни изследвания се полагат. Можете да вземате болнични. Може да се харесате с доктора и да набележите него/болницата за раждане.

# 473
При мен леко коремче се оформи към 18-19г.с, но само вечер личеше и то по-скоро все едно съм хапнала повече. До нея седмица май бях качила само 1-2кг, защото свалих 6кг първия триместър. Малко коремче видимо се оформи 22г.с и то просто една сутрин се събудих и си личеше, до нея седмица бях и на 600 мг Утрогестан, но от него имах само гадене и световъртежи - подух се като го спрях, в което нямаше никаква логика, отидох да си оставя болничен на работа и половината колеги не вярваха като разбраха, че съм бременна. С по-широки дрехи не ми личеше почти. Вече видимо бременна изглеждах след 27г.с.
В случая не съм много висока - 166см, предна плацента, но по-скоро не почнах големи кг, а заради гаденето и свалях вместо да качвам, и видимо 4ти месец изглеждах по-слаба отпреди да забременея. Последните месеци обаче доста си личеше и бях станала рязко +17кг до раждането, от които 10кг качих само между 33-39г.с, та си е доста индивидуално. Има жени, които пък и в родилното изглеждат все едно са в ранни месеци.

# 474
Здравейте група бременна със 12 гастроседмица имам право само на още един безплатен ефограф по здравна каса  как може да се процедира да не се плаща и ако се плаща целия преглед ли на ефографа вземат

# 475
От кога започва да личи коремчето? Аз съм 14 седмица, но определено ако съм с прилепнала блуза биха ме питали дали съм напълняла..
На мен чак в пети месец започна леко да ми личи, в 6ти повече
Иначе в 9ти приличах на мандаринка с две клечки за зъби отдолу, много бързо порастна тогава между 7и 9

# 476
Здравейте, дами!

Имам обеца на пъпа, която си харесвам и определено не искам да си загубвам дупчиците около коремчето. Вече съм в 21 г.с. и започва да ми теснее та гледах от силиконовите варианти.
Някоя от вас да е използвала? Как е като удобство? Най-много не притеснява момента, в който в нормален случай без обеца буквално си изгубваш пъпа пък направо не мога да си представя как би изглеждало, ако си я оставя.

# 477
На мен АГ каза да я махам. И я махнах. След като родих и когато се сетих за обецата-отново я поставих без проблем.

# 478
Аз съм я махнала още преди 15 години, откакто влезнах в 30 г.с. от разтягането на кожата започна на кърви, а смятах че напълно е зараснала.

Здравейте, дами!

Имам обеца на пъпа, която си харесвам и определено не искам да си загубвам дупчиците около коремчето. Вече съм в 21 г.с. и започва да ми теснее та гледах от силиконовите варианти.
Някоя от вас да е използвала? Как е като удобство? Най-много не притеснява момента, в който в нормален случай без обеца буквално си изгубваш пъпа пък направо не мога да си представя как би изглеждало, ако си я оставя.

# 479
Може би може да пробваш все пак, изглеждат доста дълги
https://xn--90aijv6b.com/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D … D0%BD%D0%BD%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт