С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 488
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Скрит текст:
Истината е в това, което е написала Acid.
Освен това възрастният човек би следвало да си дава сметка, че няма къде да живее сам или дори и да намери - ще му бъде значително по-трудно, а понякога на ръба на мизерията.
Скрит текст:
Обаче понякога инатът е по-силен и от разума. И създават съвсем целенасочено проблеми.
Моята свекърва твърдеше, че се "радвала", че синът ѝ има жена и деца, но... Абе, защо тая жена си има нейно мнение? Видите ли - едно време ние слушахме свекърите какво казват.
Ами, не сме едно време.
Едно време младото семейство е зависело от старите.
В нашия случай беше обратно, но поведението ѝ беше сякаш всички зависят от нея.
Това също го има, но нарочно не го написах. Истината е, че повечето пенсионери са загубени без помощ от децата си, а съвместното съжителство означава, че ще има хора, които ще пълнят хладилника и ще плащат сметките. Отделно, че възрастните ще могат да разчитат някой да им купи лекарствата и да ги заведе на лекар, когато се налага. Странно защо обаче този момент винаги се пропуска, когато се извади НАТУРАЛНИЯТ акт?

То голям келепир, като си напълнят техните части от хладилника "младите", а пък пенсионерката да си гледа нейния рафт в хладилника.

# 196
  • В полите на Пирин планина
Освен хладилника има доста други сметки - да не ги изброявам, нали? И консумативи, които са таман, колкото сумата за манджата на един сам човек.
И преди съм казвала, че моята свеки сама реши да си готви отделно, защото считаше, че ние с нашите претенции сме ѝ изяждали пенсията, независимо, че и двамата работехме и не сме си слагали заплатата на депозит. Нито сме обикаляли по екзотични дестинации (за жалост).
"Отделността" е доста условна, като дори сапун и тоалетна хартия не си купува, но хайде да не сме дребнави.
На мен така ми е по-добре, защото не желая да се съобразявам с нейните изисквания какво да се готви или да не се готви, а в същото време не харесвам нейните манджи. Така, че - и вълкът сит, и агнето - цяло. Simple Smile

А младите, бяха млади - тогава, сега са на средна възраст, Кукумицин-че, но пак не се дават. 😁

# 197
Освен хладилника има доста други сметки - да не ги изброявам, нали? И консумативи, които са таман, колкото сумата за манджата на един сам човек.

И преди съм казвала, че моята свеки сама реши да си готви отделно, защото считаше, че ние с нашите претенции сме ѝ изяждали пенсията, независимо, че и двамата работехме и не сме си слагали заплатата на депозит. Нито сме обикаляли по екзотични дестинации (за жалост).
"Отделността" е доста условна, като дори сапун и тоалетна хартия не си купува, но хайде да не сме дребнави.
Скрит текст:
На мен така ми е по-добре, защото не желая да се съобразявам с нейните изисквания какво да се готви или да не се готви, а в същото време не харесвам нейните манджи. Така, че - и вълкът сит, и агнето - цяло. Simple Smile

А младите, бяха млади - тогава, сега са на средна възраст, Кукумицин-че, но пак не се дават. 😁
А, именно! Консумативите, които никой не ги слага в сметката. Аз като отидох да живея на общежитие, първоначално бях шокирана колко пари трябва да давам за сапун, шампоан, веро, прах за пране и тн.

# 198
Определено - ами ток, вода, телевизия, телефон, отопление?
Намирам за нормално и дори чудесно да се помага на родителите при нужда и възможност от страна на по-младите. Не ми и тежи, че поемаме всички сметки - не съм и имала намерение да ѝ търсим пари за това, макар че тя постоянно повтаря как нищо не била харчила... На всеки му е ясно, че няма как да не харчиш. Единственото, което искам да не се бута за щяло и нещяло, да недоволничи и да дава съвети, а после да се цупи и да се тръшка, че не сме я били чули. Големи хора на по 30-40-50 и отгоре години би било жалко, ако имат нужда от насоки за ежедневни неща от майките си.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 16:55 от Lady Brinne

# 199
Изпуснала съм интересни казуси. Трябва да наваксам с четенето. Минах само по диагонал.

# 200
Такова съжителство с рафтове в хладилника и график за къпане ми изглежда мъчително. А пък сутрин да се крия  в спалнята и да не припарвам до кафе машината, за да чакам да хлопнат врата е безумно. И така 24 години!

# 201
  • София
Ами да не живее със семейството на сина си. Така със сигурност е по-спокойно. Защото едва ли и на тях им е приятно да бързат за работа/училище и да не могат да ползват банята. И така 24 години.

# 202
Че то даже вкъщи, дето сме двама възрастни, имаме график кой кога се къпе, за да не си пречим. Най-нормалното е пенсионер, който по цял ден си е вкъщи, да се съобразява с работещите с график.

# 203
Това се казва съобразяване, а не мъчение... Особено, ако имаш цял свободен ден пред себе си. Ако щете е въпрос на усет и тактичност. Освен това всякакви ангажименти, освен да се погрижи за себе си - отпадат и не е сам-сама някъде. Тъй че и "мъчението" си има положителни страни. 😁😁😁

# 204
  • София
Така е. Работя от нас, нямам работно време, мъжът ми и синът ми са на работа и училище. Сутрин не им се пречкам в банята. Съобразявам се.

# 205
Аз не мога да си представя такова съжителство и хем никой да не се чувства като нежелан гост, който се е застоял твърде дълго, хем да се запази интимността и автономността на семейството.
Живяла съм с различни съквартиранти на квартира,  у свекървата няколко месеца, у родителите си няколко месеца след завършването… ами не е било толкова голям проблем, ама все съм си казвала още малко, то е временно.

# 206
Естествено всеки се съобразява със съпруг и деца, това дори не се усеща в ежедневието. Друго си е да те дразни свекървата с лука в хладилника и затаила дъх зад вратата.
Темата е много забавна понякога.

# 207
  • София
Е, миризмата на лук в хладилника няма ли да дразни независимо от кого идва? Както и всеки, който ти се пречка в банята когато бързаш, а той не бърза?

# 208
  • София
Аз смятам, че са намерили баланс. И е напълно естествено да има някакъв график.

# 209
Гледахме животни, къпането е задължително сутрин и  вечер. Какво трябва да си, да заемеш банята  и  източиш водата, свършваше топлата бързо  и цял ден после да си свободен? По този въпрос проблем не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт