С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 490
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
И кое толкова е просташко? Че родител е и бащата, толкова колкото майката???

Че всички сме просто хора, имаме своите трудни моменти, граници и проблеми, които не ни пречат да ги преодолеем и да вървим напред, включително в родителството.

А просташко е да се коментира кой какво е правил и му е било хубаво
- проста и вулгарна реплика, която няма общо с родителството.

# 466
  • София
Няма дипломи за родител, на всеки може да му дойде в повече и по-добре да си каже, отколкото да се прави на идеален Simple Smile
Да. Поне при мен се случваше. И аз не можех да издържа по 24 часа в денонощието да съм на линия. Затова и "си подавахме щафетата" с мъжа ми.

И ние така, миналата зима дъщеря ни доста боледуваше, спеше при нас и сме ставали на смени.
Нещо не съм те разбрала явно.
Останах с впечатление, че майка ти е идвала, а не че с мъжа ти сте си гледали детето.
Моя грешка.

# 467
  • Melmak
И кое толкова е просташко? Че родител е и бащата, толкова колкото майката???

Че всички сме просто хора, имаме своите трудни моменти, граници и проблеми, които не ни пречат да ги преодолеем и да вървим напред, включително в родителството.

А просташко е да се коментира кой какво е правил и му е било хубаво
- проста и вулгарна реплика, която няма общо с родителството.
Репликата е насочена към това, че който прави необезопасен секс е наясно какво следва. И ако осъзнато го е направил, ще знае, че има и трудни моменти, и хубави моменти. Това е!

# 468
Т.нар. Бащинство е две седмици. Кога успя и нанагорно да му дойде на големия татко? А да вземе той да сготви една тенджура с манджа щом не му се занимава да се върти около новороденото.

# 469
Има такива мъже, чувала съм  -  той бебе не гледа, но като поотрасне и се очовечи щял много да гледа. Мен не ме устройва обаче. Simple Smile

# 470
  • София
И два месеца да е бащинството. Няма значение срокът. След като си избрал да станеш родител, значи носиш отговорност за собствения си избор. Другото са детинщини. "Станах родител, ама ако може мама (без значение коя) да ми гледа детето".
П. П. Не говоря за помощ по изключение, примерно веднъж в месеца нещо се е наложило.

# 471
Тук всеки си гледа от неговата гледна точка,или как е в неговото семейство. Не разбирам,защо трябва да се правят всякакви глупави заключения,кой какъв родител е,какъв баща е..Някой коментари ми звучат откровено заядливи и просташки. Нека всяка дама да се замисли над това,че сме различни хора и всеки има различен праг на възможности и търпимост. Аз лично сама съм си гледала децата,но не желая това да ми дава някакво чувство за превъзходство,над други жени,които им е тежко и търсят помощ. От друга страна,съпругът ми ми помага с големите деца,но с бебето му е трудно. Това какво означава,че не е добър баща ли?! Ми не мисля,че е така. Хайде стига глупости,нека не се "хапеме"една друга,защото има различия между нас.

# 472
Големият проблем с бабите е, че те очакват само да гушкат бебето, точно съвсем в началото, когато би трябвало да е само в ръцете на майка си или баща си. И дават тонове непоискани съвети, а после се цупят, като не бъдат отразени. Много са малко тия дето ще дойдат да изчистят или сготвят, което би било реална помощ.

# 473
Не мисля, че на някой баща може да му е "трудно" с бебето и това го казвам в полза на всички жени, които са се поддали на такива опити за клинчене. Simple Smile

Ако сте му разрешили да се скатава, трябва да ви е благодарен за това и се надявам да сте си го компенсирали подобаващо.

Няма нужда сега да стигаме до грозни обиди на потребители в защита на благоверния.

Скрит текст:
Тук всеки си гледа от неговата гледна точка,или как е в неговото семейство. Не разбирам,защо трябва да се правят всякакви глупави заключения,кой какъв родител е,какъв баща е..Някой коментари ми звучат откровено заядливи и просташки. Нека всяка дама да се замисли над това,че сме различни хора и всеки има различен праг на възможности и търпимост. Аз лично сама съм си гледала децата,но не желая това да ми дава някакво чувство за превъзходство,над други жени,които им е тежко и търсят помощ.
От друга страна,съпругът ми ми помага с големите деца,но с бебето му е трудно. Това какво означава,че не е добър баща ли?! Ми не мисля,че е така.
Скрит текст:
Хайде стига глупости,нека не се "хапеме"една друга,защото има различия между нас.

Не, просто означава, че ако си искала, или се е налагало ще се научи.

# 474
Аз също не разбирам злобните нападки срещу чуждите нужди. Това, от което аз съм имала нужда, докато децата ми са били малки, е сън - майка ми помагаше с това, не защото с мъжа ми бе можем да се редуваме, а защото едва ли единият хърка в блажен унес, докато бебето плаче и този на смяна го дундурка. Натрупва се умора и у двамата, отспя си един ден с помощ от майка и пак на пангара. Ок, при някои хора нуждата от сън може да не е толкова драматична. Щом могат… При мен пък нуждата от “готвено” също е странна… всеки ресторант предлага топла храна, не виждам крайната необходимост да се върти мусаката вкъщи с тридневно бебе (примерно) - това за мен са фиксации.

Естествено, че на бащата може “да му е трудно” с бебето. И на майката може. И това е нормално.

Гледайте Вие какви компенсации ще измислите за кандидатите за татковци. За мен грижа нямайте, аз имам две пораснали деца Simple Smile.

# 475
Ахаа,значи няма как на мъж да му е трудно,убедена сте в това? Ами представете си за момент,че той не можеше нито да го приспи(правил е много опити),нито да го изкъпе,защото бебо се дереше от рев. И до ден днешен като го храни той, малкия или хапва малко ,или отказва. Тогава какво,скатава ли се,или му е трудно?

# 476
Ахаа,значи няма как на мъж да му е трудно,убедена сте в това? Ами представете си за момент,че той не можеше нито да го приспи(правил е много опити),нито да го изкъпе,защото бебо се дереше от рев. И до ден днешен като го храни той, малкия или хапва малко ,или отказва. Тогава какво,скатава ли се,или му е трудно?

Няма опит жената и се упражнява тука, ще роди и ще я срещнем в темата “Трета нощ не спя, а мъжът ни няма повече отпуск - помагайте, момичета” 😁

# 477
  • София
Според мен и на мъжа, и на жената може да им е трудно. Но това е положението - хванали са се на хорото, ще го играят. Част от родителството е.

# 478
Не мога да си представя бащата да не може да прави, това което и аз правя, за децата си, с изключение на кърменето, съжалявам. Всичко могат, стига да искат.
На мен също ми се е случвало да не мога да приспя пищящо бебе и мъжът ми е поемал успокояването и приспиването. Нали за това сме двама родители.

# 479
Големият проблем с бабите е, че те очакват само да гушкат бебето, точно съвсем в началото, когато би трябвало да е само в ръцете на майка си или баща си. И дават тонове непоискани съвети, а после се цупят, като не бъдат отразени. Много са малко тия дето ще дойдат да изчистят или сготвят…
Да, точно. И освен това разговорът започна от Сикнес, чиято свекърва иска да дойде една седмица преди да роди и да стои незнайно колко, докато майката и бащата свикват с бебето. За мен това, нека пак кажа, напълно непоискано гостуване, е безумие. И какво значи бабите искали да се радват? Бабата има достатъчно време да се радва. При новородено какво ще прави при положение, че в началото дори не излизат на дълги разходки, а някои потребители написаха, че бабите не готвят, не перат, не гладят и не чистят (както и предположих) - тази баба тогава какво прави, кърми ли, какво?

Общи условия

Активация на акаунт