С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Моето бебе вече е на 4 месеца и за това време разбрах, че помощта от родителите понякога е повече натоварваща, отколкото полезна. За мен би било истинска помощ, ако оставя бебето изцяло на нейно разположение и изляза, но да ми се бърка кое, как, какво и защо, не е никаква помощ. Аз и сама мога да го храня, да сменявам памперси и двамата с мъжа ми да го къпем. До бременното момиче - не си мисли, че е много трудно.

# 451
Вероятно свекървите приемат желанията на майката като някакъв вид “командване” към тях и не искат да им се казва “измий това, изглади онова”, а така да поемат ръководството.

Аз нямам такива проблеми, тъй като моята свекърва изпадаше в ужас да не поискам нещо от нея и почти изпадна в нелегалност, когато децата бяха малки, но така мисля.

# 452
  • Melmak
Аз си мисля, че помощ е чистене, пералня, сушилня да се пусне, да се сготви нещо. Ако иска и у тях да си готви, понеже може да ѝ е по-удобно пък после да донесе. Може би това е помощ. Ама нека сме честни, че някои баби си мислят, че бебето е атракцион, а не новородено. Демек набутват се натам, а не да свършат нещо, в което наистина да са полезни. Не всички, а някои, разбира се.
Ще видим и мен какво ме чака.

# 453
Моята майка ми помогна с първото ми дете. Идваше с едни нощни автобуси, давах й детето и лягах да спя, понеже на мен това ми е голямата мъка - липсата на сън. Всичко друго мога да избутам. Не се е бъркала много с готвенето, но на никой вкъщи това не му е тема, винаги може да се поръча храна и без да се изцапат сто тенджури. Бях на маникюр, на фризьор, да си купя това-онова. После си отиваше и след две-три седмици пак идваше за малко.

# 454
Хубаво е да разчиташ на някого ,макар само да "постои" и наблюдава дете, ще се отпуснеш поне да поспиш. А за повече си е мед. Сладка работа.

# 455
  • София
Да. Затова природата е измислила двама родители, а не един. Да разчитат един на друг.

# 456
Моята майка ми помагаше в началото и с двете деца. Но това е било след бащинството на ММ, когато се е връщал на работа, а той работи много. В първите две седмици според мен никак не е удобно да има баба. Двама здрави и прави не виждам кое толкова ще им дойде свръх, че да им трябва помощ.

# 457
Всяко семейство си има динамика. ММ е правил шишета, разхождал е бебе с количка, взима децата от съвсем малки на спорт и разходки с него и всичко, но да се върти 24 часа с новородено му идваше в повече и изобщо не му се сърдя.

# 458
  • София
Е... За мен който не иска да гледа дете, не би трябвало да става родител. Това е избор, не задължение.
Да си гледаш детето е нормално, това е основна част от динамиката на всеки родител.

# 459
Няма дипломи за родител, на всеки може да му дойде в повече и по-добре да си каже, отколкото да се прави на идеален Simple Smile

# 460
  • Melmak
Ааа, идва му повече.. ама като го е правил му е било хубаво. Моят сега изразява желание силно да се включва, като и свекървата напъва, направо им го връчвам и аз ще ходя кафе да пия! (Шегувам се, хора!)

# 461
  • София
И бащата има отпуск за раждането, далеч по-удачно от баби в този момент, но пък нормалните баби  искат да си видят внучето. Като чета тук проблемът е, че са от други населени места и трябва да нощуват при младото семейство, иначе нищо лошо няма да донесат нещо сготвено или друга помощ от този тип.

# 462
  • София
Няма дипломи за родител, на всеки може да му дойде в повече и по-добре да си каже, отколкото да се прави на идеален Simple Smile
Да. Поне при мен се случваше. И аз не можех да издържа по 24 часа в денонощието да съм на линия. Затова и "си подавахме щафетата" с мъжа ми.

# 463
Да. Поне при мен се случваше. И аз не можех да издържа по 24 часа в денонощието да съм на линия. Затова и "си подавахме щафетата" с мъжа ми.

И ние така, миналата зима дъщеря ни доста боледуваше, спеше при нас и сме ставали на смени.

# 464
  • Melmak
И кое толкова е просташко? Че родител е и бащата, толкова колкото майката???

Общи условия

Активация на акаунт