С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 485
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
На красивата кралица не ли и е неудобно да накара възрастната си майка да дойде да и бди над бебето, за да можела да тя да се наспи. Не ми отговаряй. И стига с това готвене, сама се изтипоса че не готвиш, после повтори и потрети. Голяма гордост. Ако с този тон говориш и на мъжа си, ясно е кое ми е дошло нанагорно.

# 481
Защо трябва да готви прясна родилка, толкова опции  има други.
 Да не е  едно време още.

# 482
  • София
Защо трябва да готви прясна родилка, толкова опции  има други.
 Да не е  едно време още.
Още повече когато другият родител спокойно може да сготви.

# 483
Готвенето с новородено  не е задължително, хайде сега. И точно тук е мястото близък да помогне, ако има желание. Аз съм си мечтала за подобна помощ, но не ми се получи. Оцеляхме де.

# 484
На красивата кралица не ли и е неудобно да накара възрастната си майка да дойде да и бди над бебето, за да можела да тя да се наспи. Не ми отговаряй. И стига с това готвене, сама се изтипоса че не готвиш, после повтори и потрети. Голяма гордост. Ако с този тон говориш и на мъжа си, ясно е кое ми е дошло нанагорно.

То понеже аз я накарах насила. Готвя чудесно, но не виждам защо това трябва да е пръв приоритет с малко бебе, иначе всички за бебето умират, ама не е ли наджуркано в гювеча - е не. С два клика и сте сготвили, като се пооправите, ще готвите пак, няма да избяга готвенето. ММ ме обожава, ти за нашия тон не се тревожи.

# 485
Не мисля, че проблемът тук е кой е по-добър родител и кой готви по-добре. Сикнес направо си написа, че родителите им се сърдят, че няма точна дата на раждане и не могат да се изтипосат, колкото преценят. Да се цупиш на младо семейство и да им вкарваш напрежение все едно ти си центърът на света не е редно. Бабата очевадно и не работи и не виждам проблем да я повикат, ако им притрябва.

# 486
  • Melmak
Аз бих се радвала на някоя манджа. Честно. Защото обичам да ям, защото искам домашна храна и не мога да карам месеци само на ресторанти. Това е. Сега, ако не искат, не искат и толкова, не мога да накарам насила някоя от двете майки да ми готви. Камо ли всеки ден. Но ако се напъва да помага с нещо, това бих поискала, особено от майка ми, защото готви страхотно.

Трудно е на всеки, и на майката, и на бащата. Ама какъв изборът? Трудно, лесно, това е положението. Все намираш начин да се справиш. То като опре ножа в кокала, неволята ли да викаме?
Съгласна съм с Манди, така е. Чак да се сърдиш, че не знаеш с точност деня на раждането, за да се изтипосаш…

# 487
Историите около раждането в БГ като цяло имат комичен и битов елемент заради тази помощ от родителите, която може да е желана, може да е нежелана, може да е неочаквана, но желана и обратното, а може и да се обърне в някаква битка на роднински очаквания. Балкани, кво да прайш Simple Smile. Все още няма достатъчно добър пазар (има някакъв) на платена грижа ( човек, чиято работа е такава) да дойде, да помогне за определени часове и после да си отиде, вместо да се препирате колко сол да сложите на мусаката, зер не ядете ли манджа тая вечер - край.

# 488
  • София

Кой на кого какво му е удобно си е негова работа, аз пък разбирам, че големият проблем е “наготвеното”, което очевидно трябва да се разнася от квартал на квартал вместо да вземете нормална топла сготвена храна от близкия ресторант.
Първо, хората не винаги живеят в различни квартали и не всеки има доходи от по 10-15К на месец, за да се храни с храна от ресторант ежедневно. Хора с подобни доходи ще вземат на бабата хотел и няма да се бута с тях и да си лазят по нервите.
Но просто дадох пример.

# 489
Ох да, то понеже поръчката за вкъщи винаги е телешки стек, аспержи и десерт. За най-нормални неща говоря да се нахраните, не да пирувате. Всяка топла витрина ги предлага и съвсем на приемлива цена има.

# 490
Това, дето мъж не можел да се справи с бебе, са приказки под шипковия храст. Щом ви успокояват, няма да ви отварям очите. А помощта е хубаво нещо, когато е желана и от двете страни.

# 491
  • София
Ох да, то понеже поръчката за вкъщи винаги е телешки стек, аспержи и десерт. За най-нормални неща говоря да се нахраните, не да пирувате. Всяка топла витрина ги предлага и съвсем на приемлива цена има.
Не знам кое ти е приемлива цена, но у нас все още е в пъти по-евтино да си сготвиш, вместо да купуваш сготвено, а за качеството да не говорим.

# 492
Започвам да не вярвам, че може да съществува такъв човек. Изумявам се с всяко следващо мнение.

# 493
Ахаа,значи няма как на мъж да му е трудно,убедена сте в това? Ами представете си за момент,че той не можеше нито да го приспи(правил е много опити),нито да го изкъпе,защото бебо се дереше от рев. И до ден днешен като го храни той, малкия или хапва малко ,или отказва. Тогава какво,скатава ли се,или му е трудно?

Меган, казвам ти го най-доброжелатено и прекъсвам този безплоден спор. Представи си, че някой ден си възпрепятствана да си изкъпеш и нахраниш бебо, какво прави тогава. Може да му е трудно един, два, десет пъти,  на единадесетият ще се получи. Точно както ти не си се отказала, защото има кой да го направи. Бащата може да прави абсолютно всичко и да си гледа детето точно както и майката, освен кърменето, както са казали вече. В случая сигурно е имало някаква причина детето му да не го иска и да реве, която може да се открие. Но е по-лесно да се мине с "Ами то детето не ме иска, направи го ти".

Не го казвам, за да се обиждаш ти, или мъжа ти,  ако поразмислиш, ще разбереш, че си му дала толеранс.

Имам пълнолетно дете, за статистиката, и бащата е правил абсолютно всичко точно по същия начин, както и аз. Въобще и дума не е ставало, че нещо няма да прави, не може и не иска.

Нали форумът е за взаимопомощ, това е моят съвет към всяка майка - нека бащата може напълно да ви заменя.

# 494
  • София
Това, че някой не иска да прави нещо не значи, че не може. И като не може защо става родител? Значи майката трябва да къпе, преоблича и храни истерично бебе, а бащата не може...Всичко могат, от опит го казвам. Дали искат и дали някой ще ги пита дали искат вече е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт