С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 466
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Е тва пък, ако мъжа ми ми го каже, ще хвърчи към лекаря по спешност.

# 616
Какви са тези обвинения...трябвало да се сети, а тя уста няма ли? И тези простотии с месото, определено не просто не те харесва, ами не те уважава и демонстративно го показва. Но не знам и ти колко си ясна, защото няма как да се очаква хората да четат мисли. Не допускай да ти вменяват вина и отговорности, които не са твои, на 61 трябва отдавна да се е научила да се справя с емоциите си сама.

# 617
Аз бих попитала дали иска да вляза с нея, ако иска ще вляза, ако каже, че няма нужда, ще изчакам отвън.

# 618
И какво излезе пак? Проблемът е основно с мъжа, не толкова със свекървата. И явно сръдните, не са само от страна на свекървата. А за отправените обиди, нямам думи... Обаче, най-голямата драма, е че е сготвила месо и миришело.

Изобщо, защо синът ѝ не ходи с нея по прегледи и институции, недоумявам.

# 619
Щото работим на смени и се падна на мен.

# 620
  • София
Паднала се е на теб?
Добре де, в крайна сметка на нея какво й има, че трябва някой да я придружава като дете?

# 621
Свекърва ти болен роднина ли гледа? Ако да, кой се грижи за неговите лекарства?
Много непонятно ми звучи на 61 в лекарския кабинет да ме придружава снахата, освен ако не се налага да ме контролира как спазвам назначената терапия. Имаш ли и тази отговорност?

# 622
Тя е от близък град по-малък, там няма много специалисти. И не е запозната къде е болницата, на кой етаж какво има и т.н.
Няма терапии.
Значи аз познавам жени на 70 години, които сами успяват, но те са живели тук, запознати са с нещата, виждат живота как тече.
Моята свекърва не се интересува от новините, не знае кво се е случило сега например и не я интересува. Но да, тя като влезе в кабинета въобще няма смисъл да съм с нея, оправя се най-нормално, но се случи.

# 623
Вуду, свекърва ти е само на 61. Нито е стара, нито има нужда да й се въртиш на пета.
Ако трябва да закарам някого до болница,  не влизам с него,  ако не помоли, или ако не е безпомощен.
Мъжа ти като е толкова загрижен за нея да си сменя графика и да я поема той, когато има час за лекар.
Не бива да се чувстваш виновна и за миризмите. Аз също не търпя. Готвя, но мразя миризмата на готвено.
Въобще докато не ти се чува думата, ще продължават да се държат така с теб. Вземи мерки докато не ти е писнало и положението е станало неспасяемо.

# 624
  • София
Бих приготвила вегетарианско ястие за неядящите месо, и месо за месоядните. До там ми стига възпитанието.
И също така, дали вегетарианката би сготвила месо за свекърва си, когато я покани на гости или възпитанието е според зависи?
На същото мнение съм. По темата, и не само, битува много двоен стандарт и аз лично не съм срещала вегетарианец да сготви месо на месоядните си гости. Ако има, браво. Със сигурност в бг мама има еднорози.

Като млада в ранните си 20 готвех каквото искат гостите и се присъединявах, сега бих постъпила като в горния пост. За всички ще помисля, но няма начин някой да ми налага какво да ям.
Или пък пиянки в абстиненция, така де, детокс- ще ближа сода или вода, че да не ги подразня. Ми не, сори.

# 625
Майка ми е най-неоправният човек, много често се е случвало да я водим на лекар, но никога не сме влизали с нея вътре...
Това буквално все едно водиш дете до 12 години на лекар, не възрастен.

# 626
Аз бих попитала дали иска да вляза с нея, ако иска ще вляза, ако каже, че няма нужда, ще изчакам отвън.
Тя не е длъжна да я пита, не е нейна отговорност. Нейна отговорност е да каже това за месото и да не ходи там, където не я уважават. И не, това не е работа на мъжа, а отнашения между други двама възрастни. Изобщо прехвърляте отгаворността на всеки към някой друг той да кажел или направел. Отговорност е на свекървата да каже да влезе с нея, но никой не е длъжен.

# 627
Абе как да не е работа на мъжа, да реагира, когато майка му откровено я обижда. Ако е вярно това, че я е нарекла мърла .... И по същата тема, мъжът също се е скарал с жена си, ами много е зле положението, много. Изобщо, кой нормален мъж допуска майка му откровено да обижда жена му.
А тя самата, защо я търпи, нямам никакво обяснение.

# 628
  • В полите на Пирин планина
Едно е да я заведеш до болницата, съвсем друго да я придружаваш в кабинета, при лекар, без причина.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 14:26 от Lady Brinne

# 629
За съжаление не е рядкост май мъж да защитава само майка си.
Мисля си , че най-добрият подход е да му се обясни как се чувстваш и той да прецени.Ако пак е на страната на майката вече лоша работа...

Общи условия

Активация на акаунт