🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 659
  • 475
  •   1
Отговори
# 90
Според мен Бачорски се опитва да си завлачи своите хора на финал и да им набута парите в ръцете. За съжаление Мая е почти сигурна жертва на този план, но все още има време за бърза реакция, вербувайки някого и хвърляйки го моментално на вълците.
След публичното убийство обаче не съм много сигурна дали ще имат такова право веднага или ще мине поне една кръгла маса (на която гори Ева, Анна-Мария или Петканов, така че Майчето е сейф за кратко).

# 91
  • София
Ако Бачорски не остане с Тренера на финал и не му се разкрие на огъня, за да вземе Тренера парите и всички да са доволни и щастливи.
Ако Капитана до края не е разбрал за Бачорски или е пълно делулу , или играе за него 😜

# 92
Ако Бачорски не остане с Тренера на финал и не му се разкрие на огъня, за да вземе Тренера парите и всички да са доволни и щастливи.
Ако Капитана до края не е разбрал за Бачорски или е пълно делулу , или играе за него 😜

За него играе

# 93
  • софия
Нещо съм разочарована аз от Бачората. При Патрашкова го изгледах и аз - ами той по- морален, свестен и верен другар и от Ел Капитано. Живота и играта били различни неща вика, ама обясненията за  ходовете му  в играта - всички подплатени от морални мотиви. Trollface
Почвам да се плаша за втори сезон.
Ако основната база за коментари по този формат ще се върти около морала vs предателството и как това се приема в живия живот - спукана ни е работата.

Толкоз ли е трудно, баси?
Без да сменяме нищо от правилата на играта, да обърнем само наратива:
 - " Праведните" е името на организирана престъпна група, която иска да обере националната банка( примерно).
- "Предателите" са внедрени агенти в организацията, които трябва да ги спрат.
Е ???

Удоволствие е тази игра, но ако втори сезон все още тълкуваме формата като морални праведни срещу неморални предатели, нещо не съм обнадеждена.
След финала да видим как ще се обсъжда в ефира - надявам се да надделеят феновете на играта, а не проповедниците и да имаме силни следващи сезони.

# 94
  • София
Така е когато ни набутват известни парвенюта.

Ние тук искаме игра с неизвестни, но в Надкаст агитират да са известни, че иначе ще им спре хранилката.

После да не се чудим защо рейтингите са слаби.

# 95
  • софия
Аз съм навита на два сезона годишно. Няма да изпуснат сезон с известни, според мен Шубе ги е. Но да рискуват с един пролетен с неизвестни насреща. Разликата ще е огромна. Нека видим, кой е успешния вариант у нас. И аз залагам на неизвестните Grinning
Имат златна кокошка БтВ и баш навреме са я хванали. Grinning

# 96
Аз мисля, че и втория сезон ще е с вип-ове.

# 97
Твърде рано е за обикновени хора, нека се популяризира играта. 90% от хората, които биха били добри на Мафия, не могат да стоят пред камера и спичат, няма да стане интересно шоу - това не е Великобритания със 70 милиона население и купища риалитита на година.

# 98
  • София
Твърде рано е за обикновени хора, нека се популяризира играта. 90% от хората, които биха били добри на Мафия, не могат да стоят пред камера и спичат, няма да стане интересно шоу - това не е Великобритания със 70 милиона население и купища риалитита на година.
По тази логика никога няма да му дойде времето за "обикновените хора". И ще си карат със вуйни, стринки, братчеди, като свършат ще минат по съребрена линия и така докато още се продължават да се заблуждават, че рейтингите им ги правят "известните", техните роднини и приятелските им кръгове, вместо да се престрашат да скочат в дълбокото и да потърсят истински интересни хора.
А това, че щом някой си бил добър на Мафия, значи е подходящ за тази игра е толкова погрешно, чак не си струва да се коментира.

# 99
За сезон с неизвестни съм, но с наистина професионален каст! И първите в Биг Брадър никой не ги знаеше, а си остана страхотен сезон. Ако ще е с известни хора, се надявам да научат правилата, да се раздадат без страх и да играят от сърце. Но си мисля, че с неизвестни ще е по-силно, защото и наградата ще е стимул, не само славата.

# 100
Големите очаквания към завещанието на Оля според ме са неоправдани. Тя няма да знае до края нито кои са предателите, нито че тя е убитата освен ако Карамазов не даде точна улика как е извършено убийството и тя се досети. Но обикновено уликата е доста размита а процедурата - всички тръгват на погребална процесия, по пътя повечето са спасени, остават трима които лягат в ковчези, Карамазов заковава този на убития.. Писмото трябва да го е написала преди изобщо да е било сигурно че тя е убитата.
Оценявайки нивото на разсъждения и анализи на праведните, аз не виждам голям шанс за тях  да спечелят формата. Може би все пак има 2 варианта - Глория и Коджабашев да останат живи и праведни до последните 5 + още един вменяем праведен. Или пак на този етап предателите да се застрелят един друг, тогава може и с праведни статисти, но това ще е най-разочароващия финал и най-незаслужената победа

# 101
  • София
“Толкоз ли е трудно, баси?
 - " Праведните" е името на организирана престъпна група, която иска да обере националната банка( примерно).
Е ???”
_________
👍🏻 Съгласна на 100%😉. Те и сега за мен са си (не)организирана престъпна група, която не стреля по предатели, а по тези, които не ги кефят.
Отначало нямах предпочитания, после Б. започна да ми идва в повече, сега искам да го изгонят и да спечелят предателите - Мая + N., като Майчето, понеже я знаят, да я шитнат към края и да остане новият, все едно кой, но вие се сещате 😉…
Или праведните, но без ВН и ВВ 😜

# 102
Нещо съм разочарована аз от Бачората. При Патрашкова го изгледах и аз - ами той по- морален, свестен и верен другар и от Ел Капитано. Живота и играта били различни неща вика, ама обясненията за  ходовете му  в играта - всички подплатени от морални мотиви. Trollface
Почвам да се плаша за втори сезон.
Ако основната база за коментари по този формат ще се върти около морала vs предателството и как това се приема в живия живот - спукана ни е работата.

Толкоз ли е трудно, баси?
Е ???

Удоволствие е тази игра, но ако втори сезон все още тълкуваме формата като морални праведни срещу неморални предатели, нещо не съм обнадеждена.
След финала да видим как ще се обсъжда в ефира - надявам се да надделеят феновете на играта, а не проповедниците и да имаме силни следващи сезони.

Съгласна съм, но то точно за това е такава терминологията - за да се получат точно такива дебати сред публиката, а и сред участниците - морално/неморално. Ще е скучно без подобни дебати и ако ще е престъпна група и ФБР, то тогава ракурсът на играта ще е различен и агитките ще се реорганизират и пренасочат. Общо взето резултатът пак ще е подобен, но тогава действието няма да се развива в Шато и Крепост, а в някой от небостъргачите в София в кв. Изток и няма да сме свидетели на убийства, а на хвърляне в затвора.

# 103
  • España
Да се запиша в новата тема , за чието прекрасно  оформление , както винаги , специални благодарности !!!!!
В миналата тема , преди последния епизод ,след изгонването на Тино,  предвид промото , много хора изразихме надежда , че на Владо Николов най-после ще му “светне кой дърпа конците” , но ……парадоксално…започва новият епизод , озаглавен : “ Надежда всяка тука оставете” и …Капитанът се появява в целия си блясък , за да обвини всеки друг , но не и Бачорски !
Изобщо , Владо е от “олд фешън” поколението , за което “чест;достойнство инт ….” са в основата на всичко , за това и му е непосилно да отдели “играта” от “живия живот” . Всеобщото мнение е , че не е за този формАт , но пък аз си мисля , че благодарение на него , като респектираща и солидна  фигура , под чийто ореол Бачорски много сполучливо успя да се намърда и да разджурка играта и направи този първи сезон толкова коментиран и интересен , като за начало ….с “балкански привкус” 🥴!
Контрапункт на “делулуто Владо” пък е другото “делулу” Анна-Мария . Тя е типичната представителна извадка на “модерните млади” , като нямам предвид даже външният и вид , над който доста се е потрудила , нито даже поведението и : грубо , на моменти арогантно , без капка смирение в стилистиката на “това съм аз , ще си правя каквото си искам , имам правА ….” и тнт заучени от социалните мрежи фрази . Положителното е , че се опитва да играе , но липсата на самоанализ , самокритика и рафинираност до момента я прави да изглежда нелепо в играта за нас, страничните наблюдатели . На няколко пъти вече каза : “Гласувайте със сърцето си…..моооляяяяя….това не е любовно предаване ….нито статус в социалните мрежи и в “Игра на предатели “ не работи, тук трябва да използваш разум най-вече !!! Пък после , ако щеш залагай “глава, крак,ръка,бял дроб…”!
Виж , Глорчето е друга бира , както писах още в началото , тя е един шемет , в положителния смисъл на думата и това , че без да иска подслуша и разкри предателите и дойде “дюшеш”  и си е в рамките на играта да подслушва , а при нея дори не беше целенасочено . Да видим как ще го отиграе … Малко остана до края . Най-разумното би било да не бие барабана , да се включи в “заверата срещу Мая “ , или “срещу Бачора” , да лобира за отстрелването на масата на единия от двамата . После да се задържи всячески до финала , където , дори и да не знае кой е новият вербуван предател , другият така или иначе тя си го знае и може да го думне на последната права .
На последната маса беше :”Войната на късите имена “ : Оля или Ева , а реално трябваше да стрелят по Мая ! 😉
Двамата предатели :”Перачката и Чистачът” допуснаха мноого грешки в епизода …ще видим какво ще стане “След погребението” ( един от любимите ми романи на Агата Кристи).
Коджабашев се надявам да не се предовери на Мая , сърбал и е попарата в Гривните . Дано да анализира думите и на стълбището и да се усъмни , тя не е добър лъжец , а и езикът на тялото я издаде , тя реално не отрече директно и категорично , че е предател , а каза точно 3 пъти “да” и също : Ти да си спокоен , че съм праведна …😉

Що се отнася до сезони с известни и неизвестни , за мен е най-добре да има по два на година с едните и другите . Като този с известните , като във Франция да е с благотворителни каузи , където да отидат спечелените от знаменитостите пари.
Да не стане като в Испания : първи сезон с известни , мина доста прилично , но с големи мрънканици на феновете да бъдел с “нормални” хора ….И ….го получиха : втори сезон с неизвестни , рейтингите се сгромолясаха , макар и да не беше лош сезона , но ….вече изобщо не се говори за нов …..

# 104
По тази логика никога няма да му дойде времето за "обикновените хора". И ще си карат със вуйни, стринки, братчеди, като свършат ще минат по съребрена линия и така докато още се продължават да се заблуждават, че рейтингите им ги правят "известните", техните роднини и приятелските им кръгове, вместо да се престрашат да скочат в дълбокото и да потърсят истински интересни хора.
А това, че щом някой си бил добър на Мафия, значи е подходящ за тази игра е толкова погрешно, чак не си струва да се коментира.
Не е по тази логика, казвам да е поне 3-4 сезон. Предаването е успешно, лесно е за правене и БТВ няма други козове в ръкава си, така че ако не са глупави, ще го продължат дотогава и ще направят и такъв сезон.

Общи условия

Активация на акаунт