🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 604
  • 475
  •   1
Отговори
# 405
... а на утрото след опелото (и още един ще да е без опело убит - или, може би, не?).
Писали сте доста (че и аз сред вас).
Скрит текст:
В продиктувани най-вече от видяното на екрана коментари, подчертавам няколко от обзора на Дяволо. Понеже и аз тъй мисля, или даже писах същото поне 10 стр. назад от снощи. (Цитирам и др. мнения, отбелязал съм ги.)
Скрит текст:
От зрителска гледна точка обаче тази стратегия на Владо е най-скучната. Но, продукцията тук не е такава да се бута брутално в играта, дала е доста свобода на играчите. /.../ Той едва ли не е сигурен, че ще стигне финалната маса и там ще лови трейтъри. Но няма как да е сигурен, че на тази финална маса ще са негови послушни хора? Защото има още две маси и два конклава и всичко може да стане.
И в мнение на Мери от преди малко:
... планът му е толкова егоистичен и недообмислен именно заради същото това его, което му пречи от ден едно - той изобщо не отчита хипотезата, че може и да НЕ Е на въпросния финал и тази последна кръгла маса, за която говори.
Това "отчитах", като писах по-рано. Сметките без кръчмаря. А и не се очертава сред "2-та лагера" изведнъж да се появи "горският", просто няма такъв (Жоро Лицата съм го отписал в това направление, Гло се превърна в шпионка - чудесно за играта и зрителя, ама - отново предположихме - не убеди масовката, че даже Ева й отне ролята на Пресцентъра на Отдел Клю.) Няма да захаресвам Бъч тепърва, но си заслужава победата в играта, която той запълни и отигра - на фона на ваканцуващите край Дунава цивилки.
На различно мнение съм по отношение на "черната работа" в миналите епизоди на Тренера:
Истината е, че той отстреля другите двама предатели, Бъч само му помагаше дори и без особено да го насочва, но всъщност ВН свърши черната работа затова и никой не заподозря Бъч до сега. @ Janelle
Формално е точно така. Само че, ако попрегледа човек старите епизоди, ще установи, че Бъч си му задаваше посоката на Вл.Н.; трябва да призная - успешно и пестеливо, независимо дали край билярда или на сутрешен разговор на терасата след закуска.
Изобщо не е големия стратег днешния ни новоизпечен Ловец на Предатели, логиката за "вътре" в играта е правилна, но не е "размисли и преценки", а (по-добре късно, отколкото никога) на осъзнал се след като му припарва под дирника. И култът към него от съучастниците е смешен и излишен.
Все пак, това е само игра. Ами, искам да гледам играещи. /Щом я дават по телевизията, тя е направена за зрителите - не за почивка или мерене на его(та) на избраните. А те пък правят каквото (си) могат. Ние коментираме онова, което виждаме от тях - там, на терен. И оценяваме играта. Разни зрители - разнопосочни мнения. Обидени не трябва да има./
Две маси и два конклава - тепърва! Не са хич малко, при все започналото поединично осъзнаване.

ПП. Хареса ми "социологическото рамкиране" на @ BernardaM - в този формат може да се приложи, ала в доста от другите - не, понеже кастът е само от 1-2 "социално-профи групи" (Simple Smile откъм интелектуални характеристики в други шоА - даже и една единствена с ниво на минус) и няма какъв "разрез" да се прави.

Ммм, не съм много съгласна. На мен точно това ми направи силно впечатление, че всъщност ВН ги посочваше килърите (Жоро заради това, че взе щита, а Неве, защото не гласува за Гъмов). Дори Бъч беше силно учуден за това и му оставаше само с усмивка да подкрепя. Тогава смятах, че е някакъв шанс, но сега вече, след като наблюдавам играта му се оказва, че си е истинска стратегия - той е праведен и по своята си преценка намира останалите праведни. Да, вярно е, егото му е огромно, но не е глупав и всъщност се оказа, че неговата преценка работи. Кой е казал, че шефовете на ОПГ- организирана праведна група, са глупаци? Wink Дори и не членове на тази група се налагаше да се съобразяват с Биг Бос. Аз не съм му фен, не го харесвам, но не мога да отрека, че игра добре в Трейтърс.

# 406
Janelle, не е вярно това. В колата като пътуваха към и след игри, Владо го обработваха Бачо и Неве, даже като играха с веригите мисля че Бачо му подхвърли да стрелят по взел щит и нарочиха Георги. И през цялото време го насочваше много яко.

# 407
Janelle, не е вярно това. В колата като пътуваха към и след игри, Владо го обработваха Бачо и Неве, даже като играха с веригите мисля че Бачо му подхвърли да стрелят по взел щит и нарочиха Георги. И през цялото време го насочваше много яко.

Може, не отричам - ще го изгледам пак след като свърши, за да си направя окончателните изводи, защото сега се забравя, един път на седмица и сме забравили детайли. Но спомените са ми, че Владо стреляше по хората, взели щитове по принцип, а по Неве - заради Гъмов.

Добавям: Дори бих отишла и по-далеч да мисля, че Бъч си нагласи играта точно спрямо ВН. Той осъзна, че ВН е този, който най-добре ще го пази, като както писах много назад, се заигра с егото му и му се подвря чрез ласкателства и блюдолизство, защото още от самото начало ВН се беше прицелил в самия Бъч.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 12:50 от Janelle

# 408
Владо май ще се окаже скрита лимонка!
Никакъв шанс няма това да се случи.
Освен ако съвсем целенасочено 8 седмици монтажът го е изкарвал най-голямото делулу на сезона с идеята какво?
В последните три да стане най-големия стратег евър и форевър в де що има формат у нас. И не само?
Звучи....несериозно.

И не схващам каква би била целта на това упражнение - Бачо да изнесе формата в полза на Владо.

Ами да, аз го разглеждам и като ТВ продукция/филм, който дава някаква поука накрая. Знаете, аз съм огромен фен на американския Сървайвър и нямам никакъв проблем и злодей да бие, но просто обяснявам как мислят продуцентите понякога. Даже и в американския Сървайвър в един сезон имаше един ветеран от армията (Бен) и знаете ли какво направи продукцията, буквално му помогна като му пусна скрити идоли (предимства), които да му помогнат, за да стигне на финала. По никакъв начин не казвам, че сега продуцентите искат да помогнат на Владо, просто мисля, че сезонът им се нарежда идеално.

Та макар и да е стратегическо шоу, все пак за продуцентите би било страхотно един добър герой накрая да победи злодея в сезона. Перфектен финал, в който обикновеният, средностатистически зрител, който не е толкова стратегически ориентиран, а си гледа шоуто чисто фенски, ще е напълно доволен. "Видяхте ли го Бачорски как се наигра и доброто момче и бивш капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов му разкри мръсните номера накрая!? Перфектният щастлив край ще бъде разказан така от шоуто.

И в същото време и стратегическите фенове също ще сме доволни, защото наистина Владо през последните няколко епизода играе чудесна игра, а в последния епизод по-добра игра от всички останали.

Замислих се малко и над това ако Владо е подозирал Бачорски от по-рано, дали е хубаво това да ни е било показвано в синхрони. От една страна аз съм супер фен да се показва всичко в синхроните, но от друга бих и разбрал продуцентите защо не биха го показали. Ами ако знаехме примерно от Ден 1, че Владо подозира Бачорски, то щяха ли да са ни толкова интересни епизодите след това? Та разбирам ги и продуцентите, ако изобщо е имало такива подозрения на Владо де, няма как да сме сигурни.

И последното ми разсъждание е свързано със самата игра и коя е най-добрата стратегия. Напълно се убеждавам, че в това шоу най-важното нещо е да успееш да влезеш в силна коалиция, независимо дали в нея има праведни или предатели, даже направо си е много препоръчително вътре да има предател, защото така той няма да те елиминира през нощите. Даже да имаш най-перфектния рийд и да разкриеш в даден момент предателите, какво правиш с тази информация ако нямаш коалиция? Нищо, абсолютно нищо не можеш да направиш. Буквално го има вариант, в който ще съобщиш тази информация на останалите и те ще те изгонят, защото вече имат това, което им е нужно, а ти не си в тяхната коалиция. Тоест в тази игра може би доста хора си мислят, че основното е да разкриеш предателите. И това го има, това ще ти трябва накрая на играта, но най-основното е да си в основната коалиция в сезона, всичко друго си губи значението.

# 409
На мен Владо от първите епизоди - стожер на почтенността, морала, отборния дух, общия интерес ми допадаше много повече. Този късно пробудил се стратег-мислител, с двойни стандарти допускащи прахосване на така и недостигнатите 100к за свои хора, съзнателно отстрелване на праведни и укриване на предатели, кръстник смазващ народния порив за справедливост, в същото време спокойно плуващ напред под закрила на предатели и кохорта послушници  ме дразни много повече, прави го да изглежда фалшив, двуличен и опортюнист, всичките му първоначални заявки - демагогия и политиканстване. Никой не може да е 100% сигурен но той си е максимализирал шансовете да доживее финалната маса и се чувства уютно.Симпатизирах му в началото но сега най-много искам да му се объркат дълбоките сметки и да излети възможно най-скоро.

Изобщо тотално ми се обърнаха предпочитанията - в началото исках Владо да спечели, Бачо да излети възможно най-рано, сега последният да спечели ми е вторият най-желан изход (но без Мая). Първият е праведни но с Глория и без Владо и Венци

# 410
Някой да ми каже с какви аргументи Глория убеди Венци, Ева, че и Владо, че знае кои са предателите. Аз не чух аргумен освен, че ги виждала често заедно. И някак всички веднага повярваха. Направо ми изглежда нагласено.
Очаквах от Оля нещо по-интересно, подсказки, нещо за целувката...а то нищо. Жоро след гинеалното си прозрение изпадна пак в някакви главоблъсканици...защо не проследи нещата по първоначарната си догадка? Защото Бачорски му каза, че е праведен? А той какво очаква да му каже?! хЕпизодът не ми хареса.

# 411
  • София
Почти напълно съм съгласна със spider, само Мая, а не Бачорски 😉

# 412
  • София
С уговорката, че често съм го казвал: колкото зрители/пишещи - толкова и мнения разнопосочни може да има... Но съм принуден и да повторя (нека да е шеговито), че с някои хора гледаме различни предавания. И имам предвид онова, което вече ни е показвано (с всички условности), плюс преобладаващите мнения (като социо-извадка, все пак), а не чакания финал. След него тепърва ще коментираме и спорим (отново).
ПП. Не съм нарекъл никъде ВлН "глупав". Тъпите/неостри/залухани цивилки са си синоними на "идиоми", породени от играта. А Бъч ДОнагоди поведението си към Владо като видя как вървят нещата на терен. И не е нужно да се надпиваш, или да нижеш лакърдии час време, за да си посееш идеите в друг човек/играч - особено, ако той е подходящ и го доказва епизод след епизод.

# 413
За мен, да се представя Владо като голям играч, който е дърпал през цялото време юздите, е смехотворно. Нищо подобно нито видяхме, нито чухме...Просто останаха малко хора и е нормално да се сети, че няма как да стигне до тук, ако не беше параван на предател. И вече нормалната логика сочи да се запазят предателите за финала, защото знаят кои са и лесно ще ги отстранят. Обаче остана загадка защо Владо е убеден, че са двама?

Това на теория. На практика наистина не вярвам да се случи точно така. И дано не се случи Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 15:59 от slastna

# 414
Някой да ми каже с какви аргументи Глория убеди Венци, Ева, че и Владо, че знае кои са предателите. Аз не чух аргумен освен, че ги виждала често заедно. И някак всички веднага повярваха. Направо ми изглежда нагласено.
Очаквах от Оля нещо по-интересно, подсказки, нещо за целувката...а то нищо. Жоро след гинеалното си прозрение изпадна пак в някакви главоблъсканици...защо не проследи нещата по първоначарната си догадка? Защото Бачорски му каза, че е праведен? А той какво очаква да му каже?! хЕпизодът не ми хареса.
Беше ги засичала няколко пъти в различни стаи да си шушукат. И ги свърза с подсказката от Неве за "Out of the box" - Бачорски, а "Тихите води" -Мая.

Оля направи доста да им отвори очите, че се гонят цивилки по ред на номерата. Освен това се аргументира че тя не е предател, защото Владо още е в играта.

# 415
Е, Неве няма как да подскаже, че Мая е "тихите води", тъй като Мая е предател от след нейното отстраняване. Така, че това за тихите води, относно Мая си е просто натъкмено от Глория, относно първата.
Сетих се нещо - очаквах Владо Карамазов да каже, че Оля е била публично убита предната вечер, пред всички тях и да им хвърли бомба, по която да разсъждават, ама тц.

# 416
Чаках с нетърпение епизода снощи, но и съм доста разочарована от продукцията. Какъв беше смисъла от публичното убийство, като праведните така и не разбраха, че е имало такова? Те си мислят, че Оля си е заминала на конклав и толкова. Ако знаеха, че убийството се е случило пред очите им, биха параноясали още повече, биха търсили умисъл във всяко по-необичайно действие. Така де, поне в нормален сезон с нормални праведни. А тук направо похабиха възможността и удариха яко рамо на Бачорски.
За Владо Николов нищо не искам да казвам, но никога няма да му простя, че съсипа и опропасти едно от любимите ми предавания. Никакъв стратег не е, видяхме снощи Бачорски как го води за носа. Толкова за прозорливостта и съобразителността на честния и достоен капитан.

# 417
За тихите води беше по-скоро заблуда отколкото подсказка, а това  out of the box защо да води към Бачорски точно?! Да, засичала ги е да си шушукат но те и другите ги виждаха..и ок, да речем, че разбирам защо тя ги е надушила, но другите буквално от нищото повярваха! Не е нормално това! Още повече идващо от свръхемоционалната и импулсивна Глория! Ми не могат да ме убедят никак.

# 418
Беше ги засичала няколко пъти в различни стаи да си шушукат. И ги свърза с подсказката от Неве за "Out of the box" - Бачорски, а "Тихите води" -Мая.

Оля направи доста да им отвори очите, че се гонят цивилки по ред на номерата. Освен това се аргументира че тя не е предател, защото Владо още е в играта.
За тихите води не се сещам от кой беше подсказано, не беше и за Мая (дори си мисля дали не беше насочено пак към Бачорски), обаче и пасна на нея. Това бяха аргументите на Глория и явно им кликват в главите.

# 419
От Неве беше за тихите води уж за Бачорски. Че той да не би да е тих? Особено в началото. Той непрекъснато подхвърляше някакви идеи и обработваше хората, а и на кръглата маса цяла пледоария изнесе когато искаше да гонят Неве. Никакви подсказки а отклоняване на вниманието беше това.

Общи условия

Активация на акаунт