🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 588
  • 475
  •   1
Отговори
# 420
За тихите води беше по-скоро заблуда отколкото подсказка, а това  out of the box защо да води към Бачорски точно?! Да, засичала ги е да си шушукат но те и другите ги виждаха..и ок, да речем, че разбирам защо тя ги е надушила, но другите буквално от нищото повярваха! Не е нормално това! Още повече идващо от свръхемоционалната и импулсивна Глория! Ми не могат да ме убедят никак.

Така е, да. Ето защо смятам, че не ни се показва всичко, защото Глория жива проба си ги подслуша, но като е казала това на останалите или са го изрязали, или от продукцията са й казали да не бие тъпана пред камера.

# 421
От Неве беше за тихите води уж за Бачорски. Че той да не би да е тих? Особено в началото. Той непрекъснато подхвърляше някакви идеи и обработваше хората, а и на кръглата маса цяла пледоария изнесе когато искаше да гонят Неве. Никакви подсказки а отклоняване на вниманието беше това.
Просто никой не го е подозирал и е бил под радара.

# 422
От интервютата след предаването, оставам с впечатлението, че Бачорски наистина е бил тих. Леко пуска идеята и чака да се развие сама. Само ние го виждаме така агресивен, защото наблягат най-вече на него в монтажа.

# 423
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Това ли беше само кръглата маса? Най-скучната кръгла маса, която съм гледала във всички трейтърс някога.

Най-скучната и предвидима маса наистина. То си и стана ясно (дори АМ го каза в един от кадрите),че още на предната вечер големите шефове са обсъдили кой ще си ходи на следващия ден.
Toва не е Игра на Предатели,това е балкански тарикатлък.
Мнооого ме дразни Николов,че заради него формата е съсипан. Наистина не разбирам защо го вземат за голям фактор,само защото навън бил голям спортист. Ок, никой не ти поставя въпросителни над спортните постижения,но тук си в игра и тези,които я разбират и играят, са Факторите. Николов не е един от тях.

И не спира да казва "Щом съм още в играта,Предател,който ми е близък ме пази".
Добре,бе Николов.. колко хора са ти толкова близки?? Нямаш 100 избора. Имаш избор от 2 имена макс.

Или наистина не разбира въобще играта,или се прави на приятно неориентиран.

За мен, утре сутринта няма да видим Мирелка. Отдавна трябваше да я махнат,защото беше скучен играч.
Никакви сюжетни линии не се развиха около нея.

# 424
  • Другата България
Скрит текст:
Владо май ще се окаже скрита лимонка!
Никакъв шанс няма това да се случи.
Освен ако съвсем целенасочено 8 седмици монтажът го е изкарвал най-голямото делулу на сезона с идеята какво?
В последните три да стане най-големия стратег евър и форевър в де що има формат у нас. И не само?
Звучи....несериозно.

И не схващам каква би била целта на това упражнение - Бачо да изнесе формата в полза на Владо.

Ами да, аз го разглеждам и като ТВ продукция/филм, който дава някаква поука накрая. Знаете, аз съм огромен фен на американския Сървайвър и нямам никакъв проблем и злодей да бие, но просто обяснявам как мислят продуцентите понякога. Даже и в американския Сървайвър в един сезон имаше един ветеран от армията (Бен) и знаете ли какво направи продукцията, буквално му помогна като му пусна скрити идоли (предимства), които да му помогнат, за да стигне на финала. По никакъв начин не казвам, че сега продуцентите искат да помогнат на Владо, просто мисля, че сезонът им се нарежда идеално.

Та макар и да е стратегическо шоу, все пак за продуцентите би било страхотно един добър герой накрая да победи злодея в сезона. Перфектен финал, в който обикновеният, средностатистически зрител, който не е толкова стратегически ориентиран, а си гледа шоуто чисто фенски, ще е напълно доволен. "Видяхте ли го Бачорски как се наигра и доброто момче и бивш капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов му разкри мръсните номера накрая!? Перфектният щастлив край ще бъде разказан така от шоуто.
И в същото време и стратегическите фенове също ще сме доволни, защото наистина Владо през последните няколко епизода играе чудесна игра, а в последния епизод по-добра игра от всички останали.
Скрит текст:
Замислих се малко и над това ако Владо е подозирал Бачорски от по-рано, дали е хубаво това да ни е било показвано в синхрони. От една страна аз съм супер фен да се показва всичко в синхроните, но от друга бих и разбрал продуцентите защо не биха го показали. Ами ако знаехме примерно от Ден 1, че Владо подозира Бачорски, то щяха ли да са ни толкова интересни епизодите след това? Та разбирам ги и продуцентите, ако изобщо е имало такива подозрения на Владо де, няма как да сме сигурни.

И последното ми разсъждание е свързано със самата игра и коя е най-добрата стратегия. Напълно се убеждавам, че в това шоу най-важното нещо е да успееш да влезеш в силна коалиция, независимо дали в нея има праведни или предатели, даже направо си е много препоръчително вътре да има предател, защото така той няма да те елиминира през нощите. Даже да имаш най-перфектния рийд и да разкриеш в даден момент предателите, какво правиш с тази информация ако нямаш коалиция? Нищо, абсолютно нищо не можеш да направиш. Буквално го има вариант, в който ще съобщиш тази информация на останалите и те ще те изгонят, защото вече имат това, което им е нужно, а ти не си в тяхната коалиция. Тоест в тази игра може би доста хора си мислят, че основното е да разкриеш предателите. И това го има, това ще ти трябва накрая на играта, но най-основното е да си в основната коалиция в сезона, всичко друго си губи значението.
Дотук стигнах и категорично не съм съгласна с написаното. Аз съм от “стратегическите фенове“ , и първо - абсолютно не смятам, че Владо през последните няколко епизода играе чудесна игра, дори напротив. Владо показа някакви наченки на мисъл едва снощи, и то както казах само защото останаха малко хора от една страна,  а от друга - Глория чрез Ева го накара да погледне нещата от друг ъгъл, толкова широк, че дори в един момент се усъмни, че тя може да му открадне шоуто и я постави в личната си листа за гонене. Защо Владо убеди Ева, а чрез нея и останалите да оставят предателите за накрая? За да може ТОЙ да се изправи и да каже - тия са, разкриХ ги. Его, при него всичко е его, вероятно не е глупав, но същото това его му пречи, пречеше до момента наистина да гледа от няколко места, не само от диванчето на Дон Корлеоне. Защо убеди кръга около себе си за Оля и Анна-Мария? Две праведни, които го сочеха с пръст и се опитваха да убедят останалите, че той е предател? Защо направи същото с Тино и Йордан? Двама праведни, които не му бяха в кръга и се противопоставяха на безумните му идеи за щитовете? Риторично си питам, вече ги коментирах тези неща.
И второ - изобщо, ама изобщо няма да съм доволна, ако Владо е на финал. За момента ми е трудно да съм категорична, но ако избегна пристрастията си към Коджабашев, за мен най-заслужава Глория. И ще се радвам да е там, Венци и Петканов са ми безразлични, но и някой от тях ще е на финал, това е повече от ясно.

А иначе още се смея с глас на едно нещо, което прочетох по-назад - че “Владо еднолично е изгонил и двамата предатели до момента“. JoyJoyJoy Лошо няма да имаме пристрастия към някой или друг персонаж, ама малко обективизъм няма да е излишен.

# 425
  • София
Аз да добавя две неща, че снощния коментар го писах с едно отворено очо...

Браво на Бачорски за хладнокръвието с което излъга в очите Коджабашев без да мигне. Няма значение дали Жорката Лицата му повярва или не.
''Аз съм перфектен, перфектен за тази роля, но не съм''
Аут ъф бокс мисъл.
Страхотен играч е Бачо. Няма да спечели, но това ще е неговия сезон.

И другото, за прогонването на Анна-Мария. Ами беше ясно още на онази маса в която се разбуниха духовете. Когато нападна Владо и смрази масата, включително и Оля. Тя тогава си разписа пътния лист. Просто я забавиха малко.

Хора, какво ще правим сега с Глорчето? Thinking

Много я искам на финал, а след снощния епизод е малко вероятно.
Не виждам как ще стане комбинацията Владо и Глория на финал и да разделят парите. Тя не е от избраната групичка на ''готините''
Трябва да убият Владо или той просто да тръгне първо подир Коджабашев или Петканов. Мая ще е за по-следващата маса.
Следващата Маса пет имена ще са на пангара:
Коджабашев, Петканов, Глория, Ева и Мая.
Един ще си замине.
Кой?
Дано не е Гло. Cry

# 426
  • Другата България
Коджабашев ще е.
За мое огромно съжаление, но и той самия ще си е виновен.
Ако Мая е на прицел, тя няма да се поколебае да го пожертва.

# 427
Мисля, че Георги ще е преди нея. Надявам се междувременно Гло някак си да събере достатъчна подкрепа. Може да стане, но не по еуфоричния начин, по който подхожда.

# 428
Моля някой да ми обясни накрая как се печелят  парите, ако остане един предател той взима всичко нали?
Тогава защо Владо Николов да има интерес да добута  предателя до край?
За мен той се усети, че е Бачорски, но не казва нищо, за да не го убият.
На последните кръгли маси отпада Мая, и на най последната Бачкрски, остават само праведни, как се решава кой печели?

# 429
  • София
Те или спират играта, ако всички са съгласни или продължават, докато останат двама.
Могат да спечелят двама, трима или четирима Праведни.
Или само един Предател.
Вероятността да спечелят двама Предатели е нищожна. Ако се е случвало изобщо сигурно е 5% от всички сезони.

# 430
Стана с триста зора, но най-накрая виждаме добра стратегическа мисъл в праведните. Да изгонят сигурен праведен на кръглата маса е добра стратегия на този етап.
Когато играем върколаци вкъщи с приятели, играта свършва, щом изгоним всички върколаци, няма значение колко праведни сме останали. Но в трейтърс не е така, играта има ясен регламент кога приключва и колко ще са хората на финал. Ако искаш да спечелиш като праведен, трябва да изпълниш три условия: 1) да стигнеш до финал, 2) да знаеш кои са предателите на финала, защото там предатели ще има, няма как 6 праведни да стигнат топ 6 и 3) да имаш коалиция от праведни, които ще гласуват с теб срещу предателите.
Ако ти си сигурен, че знаеш кои са предателите на този етап нямаш изгода да ги гониш, те просто ще вербуват нов предател и пак ще трябва да се мъчиш да го разкриваш.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 19:17 от Vaflichka81

# 431
  • Другата България
Тия нашите праведни знаят кои са предателите три маси преди финала, или две бяха, все тая, тъй че неминуемо ще има сътресения между тях.

# 432
Изгледах епизода. Големи стратези се навъдили два дни преди финала...

Мисията с опелото в чуждите версии я правят директно в някоя църква, но при нас православната църква няма начин да разреши такова светотатство, та са я преместили в театъра. Интересен паралел със западното вероизповедание.

Нищо ново под слънцето не е измислил Владо, това е мечтаната "стратегия" на всеки втори фен на формата. Аз съм категорично против и съм писал аргументи, нека да повторя накратко. Като за начало, какво ли може да се обърка в такава стратегия? Например,
1. Владо може да не доживее до сутринта - накрая вече и като параван не е нужен, особено ако предателите са повечко.
2. Предателите може да са трима или повече, защото докато Владо ги чака, те може да са се размножили. И на финала да играят трима срещу двама.
3. Онези, с които Владо ще си намигва на последната маса, може изобщо да не стигнат до нея.
4. Предателите може да са сплотен екип и изобщо да не се нападнат на последната кръгла маса.
Нужно ли е да продължавам?

А ето защо и Коджабашев е прав, че трябва директно да отстрелват предатели:
1. Контролираш им бройката и не ги оставяш да се развъждат
2. Много по-лесно, отколкото си мислят, е да се хване нововербуван предател - само си представете внезапната промяна в поведението на Ева или Глория например, това се хваща лесно. Отделно че нововербуваните предатели обикновено са нарочени за жертви на старите.
3. Всяко вербуване спира убийствата и печелиш още време.
4. И най-важното, увеличава се шанса да бъдеш вербуван за предател, което е неоспоримо предимство особено ден-два преди финала (стига да играеш добре и да не те хванат заради точка 2). Проблемът на нашия формат е, че никой не иска да победи като предател. Владо иска да победи, ама само като праведен.

Няма реални предимства да държиш един файтон предатели до финала и накрая да си мислиш, че ще ги гърмиш по двама-трима на изстрел. Затова и в англоезичните версии не е имало случай такава "стратегия" да проработи. Разбира се, печелили са праведни, но обикновено в последните 1-2 дни са се усещали кои са предателите, а не от седмица по-рано да ги пазят.

# 433
Не съм изгледала всички чуждестранни сезони, но премълчаването на убийството лице в лице за мен е прецедент.
Какъв изобщо е смисълът да се убива по този начин, ако няма да бъде съобщено, за да започне разследване?

За това, колкото и да не ми се иска, усещам за първи път намеса от страна на продукцията.
Правилно задавате въпроса, как Глория ги е убедила с това, че са си шушукали по стаите. Ами не ги е убедила.. (с изключение на Ева, но тя всъщност не е имала нужда да бъде убеждавана, защото днес в Надкаст намекнаха, че Ева също е участвала в следенето и сама или заедно с Глория е достигнала до изводите, че Мая и Бачорски са предатели и тя щяла да си го разкаже това когато излезе).
А защо Глория не ги убеди? Защото за праведните нямаше никаква логична причина точно тази вечер двамата предатели да си шушукат по стаите 4 часа. Това обаче нямаше да е така, ако на сутринта Карамазов беше съобщил за явното убийство. Тогава на всички щеше да им светне лампата какво е видяла Глория предната вечер и щяха да бъдат убедени.

На конклава Мая много хитро се престори, че е готова да жертва Жоро с лека ръка (за да не ѝ се наложи наистина да го прави). Супер умело крие от Бачо колко ценен е Жоро за нея и как ще го използва да гръмне Бачо при нужда.

Според мен освен вече обсъдените грешки на предателите, следващата им голяма такава е, че дори не допускат, че са заподозрени. Докато се подпитват "Според теб дали ни обсъждат" ще си излетят.
На този конклав вместо да мъдрят между Мирела, Жоро и Ева, трябваше да гръмнат Владо, за да внесат абсолютен смут и да оставят всички подозрения във въздуха.
Не знам какво е това завидно спокойствие и праволинейност, но след убийството на Мирела, както се казва "и слепите ще прогледнат" - в промото ясно се видя.

# 434
Моля някой да ми обясни накрая как се печелят  парите, ако остане един предател той взима всичко нали?
Тогава защо Владо Николов да има интерес да добута  предателя до край?
За мен той се усети, че е Бачорски, но не казва нищо, за да не го убият.
На последните кръгли маси отпада Мая, и на най последната Бачкрски, остават само праведни, как се решава кой печели?
На финал отиват определен брой играчи (да ме допълнят тези, които са гледали повече сезони). Да речем 5.
Имат право да изберат дали да поставят края на играта или да изгонят някой/някои и тогава да делят, като всеки гласува (дори един отказ за край, означава гонене).
Когато вече поставят край, ако сред тях няма предатели - праведните делят парите.
Ако има дори един предател - предателят взима всичко.

При хипотетична ситуация, в която Владо, Бачорски и още двама праведни са на финал, за Владо е изгодно да знае, че има - Бачо, да го изгони и тогава праведните да делят.
Ако обаче са изритали Мая и Бачорски преди финала и се назначи нов предател, те все едно започват играта отначало - и така има много голям шанс този предател да прибере парите.

Общи условия

Активация на акаунт