🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 565
  • 475
  •   1
Отговори
# 435
На финал отиват определен брой играчи (да ме допълнят тези, които са гледали повече сезони). Да речем 5.
Имат право да изберат дали да поставят края на играта или да изгонят някой/някои и тогава да делят, като всеки гласува (дори един отказ за край, означава гонене).
Когато вече поставят край, ако сред тях няма предатели - праведните делят парите.
Ако има дори един предател - предателят взима всичко.

При хипотетична ситуация, в която Владо, Бачорски и още двама праведни са на финал, за Владо е изгодно да знае, че има - Бачо, да го изгони и тогава праведните да делят.
Ако обаче са изритали Мая и Бачорски преди финала и се назначи нов предател, те все едно започват играта отначало - и така има много голям шанс този предател да прибере парите.
Да се включа с допълнението. Joy
Точно петима са на финала, но уточнявам, че на последната кръгла маса задължително един от тях е прогонен. Гласуването дали да продължат, или да прекратят се случва след това, когато вече са останали четирима.

# 436
А какво би се случило ако всички са единодушни кои са предателите? МОгат ли да ги посочат и играта да приключи?

# 437
  • Другата България
Скрит текст:
Изгледах епизода. Големи стратези се навъдили два дни преди финала...

Мисията с опелото в чуждите версии я правят директно в някоя църква, но при нас православната църква няма начин да разреши такова светотатство, та са я преместили в театъра. Интересен паралел със западното вероизповедание.

Нищо ново под слънцето не е измислил Владо, това е мечтаната "стратегия" на всеки втори фен на формата. Аз съм категорично против и съм писал аргументи, нека да повторя накратко. Като за начало, какво ли може да се обърка в такава стратегия? Например,
1. Владо може да не доживее до сутринта - накрая вече и като параван не е нужен, особено ако предателите са повечко.
2. Предателите може да са трима или повече, защото докато Владо ги чака, те може да са се размножили. И на финала да играят трима срещу двама.
3. Онези, с които Владо ще си намигва на последната маса, може изобщо да не стигнат до нея.
4. Предателите може да са сплотен екип и изобщо да не се нападнат на последната кръгла маса.
Нужно ли е да продължавам?

А ето защо и Коджабашев е прав, че трябва директно да отстрелват предатели:
1. Контролираш им бройката и не ги оставяш да се развъждат
2. Много по-лесно, отколкото си мислят, е да се хване нововербуван предател - само си представете внезапната промяна в поведението на Ева или Глория например, това се хваща лесно. Отделно че нововербуваните предатели обикновено са нарочени за жертви на старите.
3. Всяко вербуване спира убийствата и печелиш още време.
4. И най-важното, увеличава се шанса да бъдеш вербуван за предател, което е неоспоримо предимство особено ден-два преди финала (стига да играеш добре и да не те хванат заради точка 2). Проблемът на нашия формат е, че никой не иска да победи като предател. Владо иска да победи, ама само като праведен.
Няма реални предимства да държиш един файтон предатели до финала и накрая да си мислиш, че ще ги гърмиш по двама-трима на изстрел. Затова и в англоезичните версии не е имало случай такава "стратегия" да проработи. Разбира се, печелили са праведни, но обикновено в последните 1-2 дни са се усещали кои са предателите, а не от седмица по-рано да ги пазят.
Точно това имам предвид в предходния си пост.
Много рано знаят кои са предателите /е, на Венц ратана още му е трудно да го асимилира, но за него е важно да си изпълни другата мисия, с която успешно се справя вече 9 епизода - да клюкари/, няма как да са в този състав до финала, не чух изобщо някой от тях дори да предположи какво би станало, ако трябва да се “пожертва“ праведен.
Владо иска да е на финал, но според мен няма никаква представа какво точно се случва на този финал, важно е ТОЙ да е там.

Твърдо съм за победа на предателите аз, изнесоха сезона.

# 438
А какво би се случило ако всички са единодушни кои са предателите? МОгат ли да ги посочат и играта да приключи?
Според мен няма как да стане единодушие. Предателите са пълноправни участници и гласуват и те.

# 439
Имах предвид от праведните.

# 440

Как да ги посочат? Могат да ги прогонят на кръглата маса.

# 441
  • софия
Банда, ама  Ел Капитано кога се е усетил за Бачорски. Аз това не го помня. 
Помня че се ядоса на Мая и я заподозря. После Ева е Гло му казаха, че са " видяли" нещо. ( между другото да вметна- точно "видяли" повтарят няколко пъти, та не знам и те колко са мислили или са късметлийки).
Даже Гло каза на Владо- знам и двамата, но ще ти кажа само единия -Мая. После вечерта Ева изтърси пред Владо - втория е Бачорски.
Та с две думи - за Бачо му казаха момичетата. Ел Капитано явно ще се съгласи. Та не знам къде му е силната игра баш на него.
И въобще още от началото с това му поведение и аргументи, в играта го държи само това че е Капитан Владо Николов. Пфу... Trollface

А Бачорката, още от началото го мисля - адаптивен е, гъвкав, интуитивен. Дали е селтак - чалгар, все ми е едно. За мен играе много добре. Какно и Даяна каза - с всеки подхождаше различно, спрямо човека. И аз така го виждам.  Убедителен е бил и вярвам че не са го подозирали наистина.
Непопулярно,  ще подкрепя и цивилките малко, че не са чак толкова зле Grinning - Бачорката е майстор на социалната игра.
Стискам му палци за финала, ако ВН е там.

Относно продукцията - определено са преценили, че за БГ зрителя е необходимо опростен вариант на Трейтърс, за да  се приеме с одобрение. Жалко.
Сори фенове, за вас/нас  баш Трейтърс евентуално следващия сезон. Или никога.

# 442
  • София
Ееех, разгеле, Владо Николов се събуди и разбра в коя игра е! Късно стана, ама стана.
Абсолютно правилна му е стратегията, затова и Глория го послуша, въпреки че душата й едва издържа. Тя си каза - разбирам го Жоро, аз самата съм Жоро, ама момента е такъв, че това е по-правилната стратегия.

А това, че може би е знаел за Бачорски отдавна - абсурд! Нищо такова не е знаел, нямаше и намек за това. Просто в момента слуша с ушите си и мисли с мозъка си, за разлика от преди.

Но Глория, Глория, тя ми е героинята. Хем разбра всичко, хем успя да пребори себе си и да замълчи на масата. Напомням и че тя е единствената, която се сети да излъже, че е взела щит, в момент, в който всички още си плямпаха за щитовете.

# 443

Синхроните след 9 епизода.

# 444
Може да прозвучи странно, но това ми е може би любимия епизод на БГ риалити, извън Сървайвър.

На пръв поглед имахме праволинеен вот, в който се махна очевиден праведен и нямаше нищо специално. Даже самата Ана-Мария си знаеше и не се и опита да остане. В интерес на истината, независимо от ролята, тя всяваше само хаос и не беше полезна с нищо на групата.

Това, което много ме впечатли е играта на Владо Николов. След като бях много критичен към него през целия сезон, днес имаше топ епизод. Успя да убеди Ева, с разумни аргументи, да не се прибързва. След това, направи същото и с Глория, което предвид тя колко беше надъхана, изглеждаше невъзможно. Целият му план е правилен и съм доволен, че най-после заигра. Просто махането на предател, в този момент, не помага на праведните. Ако бяха махнали Мая, вкарваш нова неизвестна дни преди финала и всичко се превръща в игра на тотален шанс. Много по-умно е да мотаеш предателите, те да те пазят мислейки си, че си заблуден и накрая да ги елиминираш. Особено за Владо, това е единствения реален ход, за да стигне финал.

Самата мисия, също беше ок. Не можаха да докарат мрачната атмосфера на ЮК версията в подобни моменти и леко комедийно се получи, но беше показателно как Оля и част от другите, виждат останалите. Ева логично взе щит и не казвайки, индиректно защити Глория, което заслужава похвала. Тя ми е фаворит от праведните и бих се радвал да е на финал. Показателно за промяната в нагласата на Владо беше, че похвали Ева за щита и не каза на останалите.

Малко ми е странно, че Жоро не усети плана и им се ядоса, с което си навлече потенциални проблеми, но и логично не му казаха, след като е близо до Мая. Това, което може да издъни плана, е ако изчакат до Ф6 и някой като Венци Венц реши да издаде стратегията или да гласува с Бачорски. Аз бих махнал Венци, поради тази причина, но всички си го пазят.

Мая имаше логика с идеята да убият някой приближен до тях, с което да разклатят групата. Дори Венци би бил ок вариант, защото наистина изглежда очевадно, че някой от тях е предател, понеже няма логика цялата им коалиция да е в играта, да има мнозинство и да не ги убиват. Ако махнат Мирела, което ми изглежда логично, ще си затвърдят мишената.

# 445
Пак казвам - стратегията на Владо изглежда перфектна но само от неговия недосегаем (за предатели и праведни) пиедестал или като идеална цел - победа на праведните без значение кои ще са те. Но играта е индивидуална и като такава примерно за Глория по-важно е тя да спечели без значение като праведна или предател. Хайде сега имаха жертвен агнец и за останалите праведни беше сейфти, но ако я нямаше Анна-Мария или на следващия съвет? Приемайки да играят по схемата на Владо всеки от останалите праведни изключително увеличава шанса следващия излетял да е той - ако изгонят сигурен предател за всеки праведен риска е практически 0%, ако пазим предателите  - те отпадат от сметката, Владо е също недосегаем като Кръстник, Мирела му е под закрилата, уж вече и Ева, остават трима-четирима които да се борят помежду си изгоненият на масата да не е той. А изгонвайки предател първо гарантирано преживяваш настоящия съвет, второ има шанс да си и следващ вербуван и да се обезопасиш поне от убийство.  Така, че ако гледаме на праведните като на мисионери, бойци-камикадзе стратегията е правилна, но от позицията на индивидуални играчи е изгодна само за Владо и частично за най-приближените му но те са под повишен риск да бъдат убити както може би ще се случи с Мирела

# 446
Просто махането на предател, в този момент, не помага на праведните. Ако бяха махнали Мая, вкарваш нова неизвестна дни преди финала и всичко се превръща в игра на тотален шанс. Много по-умно е да мотаеш предателите, те да те пазят мислейки си, че си заблуден и накрая да ги елиминираш. Особено за Владо, това е единствения реален ход, за да стигне финал.

А ако станат трима предатели? А ако Владо е убит още същата вечер? За другите ми аргументи от предната страница няма да питам.
Изобщо, най-сигурното доказателство, че това не е правилно, е че не се е случвало в чуждите версии праведните да печелят по този начин. Може пък ние да сме пионерите, нали е сезонът на световните прецеденти...

# 447
  • София
Естествено, че стратегията на Владо е идеална за него, той за себе си играе, не за комшийката Simple Smile

# 448
Моето мнение за стратегията на Владо Николов не е, че е идеална за него, а просто е приложима само при него. Тя се гради изцяло на почитанието, което солиден контингент участници имат към него извън формата. Ако беше Владо Николов - бившия певец при Слави, никой нямаше да го държи толкова дълго в сезона и щяха да му бият шута на първата малоумна стратегия при игрите, а какво остава за налагането кой и как да взимал щитове. Така че да, той се възползва от един уайлдкард, който само той има на разположение. Вероятно всеки на негово място би го направил, така че не го виня, но и няма да му давам почит на големия стратег.

Изобщо такива като него не трябва да бъдат вкарвани във формата, имайки предвид българската тенденция да се прекланяме на успешни спортисти като че ли са божества. Не е негова вина, но и не може един участник още от влизането да е с десет хода напред. Но български нрави в крайна сметка Grinning и аз почнах последния британски вариант с известни личности и в играта са вкарали Том Дейли, медалист за Великобритания от последните четири олимпиади, но не виждам това обожествяване и приготвяне на шпалир към финала.

# 449
  • София
Естествено, че стратегията на Владо е идеална за него, той за себе си играе, не за комшийката Simple Smile

Проблемът е, че твърди, че не е така, а че играе за отбора.

Изобщо не му харесвам играта- нито преди, нито сега.

Общи условия

Активация на акаунт