“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 18 681
  • 248
  •   1
Отговори
# 210
Като я видиш, че започва да слага храна, слизаш с метлата и пред нея започваш да метеш и изхвърляш.

# 211
Ако пуснеш оплакване при кварталния полицай ще я привика и ще ѝ обясни какъв е проблемът. Може да се стресне. Това е замърсяване на частна собственост. Въобще дори няма право да влиза, още по-малко да ръси каквото и да е. Ами ако тази "храна" е отровна?

# 212
  • here and now
Кажи ѝ, че имате съсед, който трови животни и не е безопасно за тях да им оставя храна точно там..
Пиши го благородна лъжа...

# 213
Нашият блок си има един котарак, кастриран по програма на общината. Почти всички го храним. Има си една паница, сипваме му паучи и никаква храна не се задържа, според мен яде по 3-4 пауча на ден от различни съседи. Ако е гладен, вдига скандали, на никого не пречи.

# 214
Аз бих поговорила с жената нормално. Може пък да сработи. Мисля, че винаги трябва да се пробва с добро.

# 215
  • Варна
Сложете поне една табелка "влизането забранено, частна собственост, обектът се наблюдава с видеокамери". Нещо такова. Може пък и да има някакъв ефект.

# 216
  • Пловдив
Животни ли са - животни са.
Е то така погледнато и ние сме животни.

# 217
Две страници чудене.....страх ви е да говорите с нея ли.
Какво за се направи...говорете с нея, хора сте, общуването не е нещо лошо нито страшно. Струва ми се че искате друг да я свърши тази работа, но реално на вас ви пречи...на когото му пречи, той се заема. Няма как.
Обаснете й да слага храната извън двора ви. Като вшдите храна, я махате.
Вие не сте я махали до сега, чакате сама да се изпари...няма как.
Опрятате ръкави и се заемате вие.

# 218
Право куме в очи! Така се действа. Директно и правиш забележка и това е.

# 219
И аз директно бих й казала, че няма право да влиза в имота, щом не е собственик.
Не виждам нищо за чудене, ти си в правото си да й направиш забележка.
И слагате предупредителна табела, щом няма начин вратата да се заключва.

# 220
Като оставим настрана този социален проблем, от практическа страна много ще затрудня една възрастна трудноподвижна съседка, която ползва различни социални и медицински услуги в дома си и не е човешко да я карам да слиза и да се качва по стълбищата по няколко пъти на ден. А не искам да ставам портиер.

Домофон? Или поне електронна брава с код.

# 221
Доста истина има в това, че предпочитам да не се разправям аз с непознати, които не знам дали и как биха ми агресирали. Имам причини за един неясно колко дълъг период от време да се страхувам от евентуално физическо посегателство. В някои периоди от денонощието наистина не съм в състояние да се защитя сама.

В крайна сметка като видя жената пак, просто ще се опитам да говоря с нея човешки и дано ми се получи. Като втори вариант си мисля да говоря с другите съседи и да ги питам дали и у тях се случва същото, пък белким някой по-страшен от мен се включи в решаването на проблема.

В известен смисъл ми е малко тъпо, че Ви занимавам с драма тип "буря в чаша вода", но имах нужда да споделя с някого и да си сверя часовника.

# 222
Вятър и мигла, не ни занимаваш с буря в чаша вода, а със селски пиниз. Успех! Сподели после какво се е случило.

# 223
Защо не сложите просто един лист А4 там където ги храни, или ако трябва на вратата, която отваря за да влезе, на който е написано, че тук е частна собственост и не е място за хранене на улични котки?

# 224
Моля, не оставяйте храна за котки в двора.

Общи условия

Активация на акаунт