“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 18 681
  • 248
  •   1
Отговори
# 225
Аз бих оценила някой да говори с мен лично, преди да премине към пасивно-агресивни методи, но не познавам въпросната жена.

# 226
Имахме подобен казус. Една жена от квартала, любителска на животни, все гледаше да ги храни. Добронамерена по принцип, но не ще да се съобразява с никой, с мисълта, че върши добри дела. Дори съм й казвала да не оставя храна пред нашия блок, защото котките са нахранени, по-добре да храни такива, които наистина имат нужда от храна. Та тя беше нарочила мазето на една съседка и непрекъснато му чупеше прозореца, за да могат котките да влизат. Жената няколко пъти си прави прозореца, накрая й беше оставила един голям лист, поименно я беше помолила да не чупи стъклото. Явно това подейства и спря. Не знам дали не се е насочила другаде

# 227
Тази е била чисто луда. Как така ще чупи прозореца на хората? Обичам животните, но не понасям такива маниакално настроени индивиди. Ще нахрани всички котки в града ли, какво? Те сами си търсят храна, така са устроени.

# 228
Добронамерена по принцип, но не ще да се съобразява с никой, с мисълта, че върши добри дела.

Ето тази формулировка ми убягваше - притеснявам се, че именно с този типаж си имам работа. Слава богу, още не е започнала да вандалства върху прозорците на мазите или нещо друго в двора. Макар и да не е далеч времето, когато ще започне да строи къщички за зимата Rolling Eyes

# 229
Ето това е много кофти комбинация-добронамерена, но упорита и нахална.

# 230
Щом те е страх, зарежи всичко и не се занимавай.

# 231
  • софия
Аз и една баба от моя блок храним и се грижим за 2те/вече останали/ кучета и около 8-10 котки/там цифрата варира постоянно/
Имат си къщички и местенца за хранене.
Всяка сутрин!! трябва да чистя ....
-пластмасови кутии с какви ли не купешки салати  развалени
- гнусни стари салами
--кокали
-манджи
Масово хората си мислят че котки и кучета са като кош за боклук
Самите животни не остяват нищо за чистене, пазят си завивките и постелките, хранят се само на определените места. И НЕ ядат боклуци!
После съседите крещят ' тия животни само мръсно правят'
НЕ! Хората правят мръсно!
Слава богу повечето хора са няасно и защиват и се грижат за животните.
Хората само правят мръсно! Никое животно не прави мизерия!

# 232
Ами вече не са толкова скъпи котешките храни. На промоция един пауч излиза 60-70 ст., а животните ги харесват и ги ядат с удоволствие. Нашият котарак отвреме навреме оставя по малко, но веднага се намира някой да го изяде. За какво да му даваме боклуци, само да замърсяване наоколо.

# 233
Добронамерена по принцип, но не ще да се съобразява с никой, с мисълта, че върши добри дела.

Ето тази формулировка ми убягваше - притеснявам се, че именно с този типаж си имам работа. Слава богу, още не е започнала да вандалства върху прозорците на мазите или нещо друго в двора. Макар и да не е далеч времето, когато ще започне да строи къщички за зимата Rolling Eyes

Ами нека да ги построи извън двора ви, защо трябва точно там, където ви пречат. Зад нашия блок имаме къщички и храним котки, но не са под ничий балкон. Всъщност резидират върху шахтите на топлофикация.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:52 от Iris04

# 234
В квартала има няколко такива места, на които се хранят кучета и котки, главно около входовете на блоковете. Преди години ме нахапа едно куче и изпитвам огромен страх, много обичам животни и ми е много жално за гладните, но вечер сама не излизам в квартала заради тях, защото са станали повече от 15 огромни кучета.
Иначе аз днес имах случка не знам дали минава за пиниз, но отивам в аптека в един от софийските молове. Минавам през един щанд, достатъчно близо че от въздуха при минаването едно шишенце с нещо май като пяна за бръснене оставено наполовина навън от витрината пада и се чупи. Поглеждам половината ред оставен така, докоснеш ли леко нещо дори до него ще падне. Казвам си “чупи-купи” и отивам да вдигна частта от капачката, която се счупи, за да не се нарани някой и да го занеса на касата да ми го добавят към нещата, които ще купя. В момента, в който взимам счупената капачка идва аптекаря и започва да говори на доста висок тон и да ми обяснява как трябва това да го заплатя, да не се правя на луда и т.н. Цялата аптека пълна с хора, аз умирам от срам, обяснявам, че просто събирам парчетата и естествено ще го заплатя, въпреки, че то само си чакаше да падне и е добре да си подредят другите неща навътре, за да не се случва отново, при което той започва да ми обяснява как “ги знаел тия”, все така се случва, никой не иска да си плаща, всеки се прави на ударен и е така чупи и бяга. Платих го и изхвърчах навън, нищо не купих друго..

# 235
Баш си е селско като предлагаш да го платиш, че и го чистиш. Преди години пазарувам от Била и както минавам покрай един стелаж до мен пада бутилка уиски и се чупи. Застанах до стелажа с мисълта да платя бутилката, въпреки че не можех да си обясня как е паднала, след като минах на разстояние от нея. По едно време дойде служител, започна да я чисти, аз настоявам да платя. Той каза нещо от сорта защо да я плащам, аз ли съм я бутнала. Така и не разбрах какво стана и защо тази бутилка е паднала и откъде служителят знаеше, че не съм я бутнала. Така или иначе не искаха да я плащам.

# 236
  • Deutschland
Чувала съм, че някъде нарочно подреждат неща така, че да блъснеш минавайки и да платиш естествено. Селски номера.
Случвало ми се е в хранителен магазин, исках да си купя бутилка фанта (да, знам че е вредно). Бяха наредени плътно една до друга и при ваденето, една от бутилките се спука и се разхвърча течност навсякъде. Бутилката беше назад, не съм я докосвала даже. Вероятно от плътното подреждане се е спукала някъде, нямам идея. Еееее, като дойде една. Сега ще прегледам вика камерите, то не става така да чупите. Викам давай, ама ако не съм я счупила, ще си понесеш последствията.
Не прегледа нищо, ама като си платих сметката й метнах 2 лева + за фантата. Нищо, че вина нямах, не съм редила аз магазина.

# 237
  • here and now
Ами разглеждат хората из магазина, оставят го как им падне и следващия го отнася. Много често и персонала не е виновен..

# 238
  • Deutschland
В моят случай няма външен персонал, работят си собствениците и децата им. Магазинът наблъскан със стока, буквално няма къде да стъпиш. Има всичко от яйца до дрехи. Да не говорим, че често крещят на клиентите и вдигат цените буквално през два дена. Две седмици бях там, един крем за ръце исках да купя и от 10 лева за два дена стана 13, 80. Крем от ония с помпите, не малка туба.

# 239
  • Пловдив
Няма ли конкуренция наблизо?
Аз щях да хвърля два лева, СЛЕД като прегледа камерите и признае, че не съм виновна.

Общи условия

Активация на акаунт