“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 18 712
  • 248
  •   1
Отговори
# 135
Викаш казано е - Поискай, и ще ти се даде.... Grinning

# 136
  • Deutschland
Аз съм особено докачлива на тази тема, откакто мъжа ми, изнудван от майка си и сестра си, прати голяма сума пари за лечение на тяхна роднина, която не е е виждал от 30 години сигурно. После се оказа, че същата живее в чужбина, лекува се там безплатно, но чули, че българина е милосърден и що да не съберем някой лев през някоя платформа ей така за всеки случай. Самата тя не е стъпвала с години в България. Нямам думи просто.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 09:32 от Фрау С

# 137
  • София
E, всички помним скандала с Help Karma преди няколко години...

Криндж ли ви е например /пак случай от вчера Joy/ да продаваш стари каталози от минали години на IKEA?
Тези, които се раздаваха безплатно.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 09:49 от Happy Mijjj

# 138
Че кой ги купува?

# 139
  • София

"Колекционери" Joy

# 140
От къде мога да се снабдя с такъв каталог? Преди бяха безплатни, после май ги бяха спрели от печат и имаше само в магазините им.

# 141
  • София
От къде мога да се снабдя с такъв каталог? Преди бяха безплатни, после май ги бяха спрели от печат и имаше само в магазините им.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10238261932984572&set=g.4486374661406472

# 142
О, мислех, че става въпрос за нов каталог.

# 143
  • София
О, мислех, че става въпрос за нов каталог.

E как за нов каталог след като Икеа официално спря издаването на хартиени каталои преди няколко години?
Стари, разбира се...
Да не говорим, че всички каталози /от 1950г/ хората са си ги качили онлайн тук:
https://ikeamuseum.com/en/explore/ikea-catalogue/?fbclid=IwY2xja … drsdYJQUBfmEdnj7g

# 144
  • Другата България
Аз ще се повторя може би, но реално всеки има право да иска каквото си пожелае, все ще се намери някой на неговия акъл, да му откликне. Не се дразня от такива постове, не ги и коментирам - като не е моето, отминавам. В платформите за набиране на средства е същото - хората искат за какво ли не, някои от нещата за мен са супер смешни и ненужни, но си намират финансиране. Честно ли е - не ми е селски пиниз.
Скрит текст:
Проблем за мен има тогава, когато има лъжа, скриване, манипулация. Да искаш дрешки за дете, а после да ги пуснеш в ОЛХ, да събираш пари за лечение или друга спешност, а с тях да отидеш на почивка. Такива неща не трябва да остават без последствия, и са си точно за темата.
Нека да иска. Ако има нужда, да иска.
Не това е пиниз за мен.
Първо - не казва колко е ограничен бюджета ѝ, но същевременно има изискване уредите да са в добро състояние.
И второ, което лично мен ме шокира - хората, ако има такива, които ще ѝ предоставят такива уреди, да ѝ ги докарат и качат до жилището, 4 ет., без асансьор!
Е, това вече си е пиниз отвсякъде.
Дори направо си е наглост.

# 145
E как за нов каталог след като Икеа официално спря издаването на хартиени каталои преди няколко години?
Да, де, мислех, че има нещо ново и за това се поинтересувах.

# 146
  • София
стари каталози от минали години - уточних го в първия си пост по темата Simple Smile

# 147
  • Пловдив
Тази с абсорбатора и сушилнята предлага ли да плати, макар и по-малко с ограничения бюджет, или иска подарък?

# 148
  • София
Тази с абсорбатора и сушилнята предлага ли да плати, макар и по-малко с ограничения бюджет, или иска подарък?

Така витиевато е формулирано, че не става ясно на 100%.
Ако изобщо плаща, то иска да е тънка цената за почти нови уреди и продавача задължително да поеме транспорта и качването на уредите до 4-тия етаж без асансьор.
Поне аз така разбирам от написаното.
Предполагам, че уреди-подарък няма да откаже.

П.П. Между другото, видях сега, че е изтрила поста си Joy
Сигурно е намерила или не е издържала на подигравките ..

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 10:15 от Happy Mijjj

# 149
Щом отказва да плати за каването, не вярвам да плати и за уредите.
Ясно е за мен, че иска да е безплатно всьо.
Грозно е да не си поеме поне качването - тя плюс познати, или да извади едни 50-60 лева за качването поне - не за друго, а да не гърби хората, които са решили да й направят добро и да й подарят неевтини неща.
Грозно е ти да лежиш на диванчето, а друг да се гърби и пуфти по етажите...сякаш ти е длъжен.
Коя си ти - кралица някаква ли...или просто/а кифла...

Общи условия

Активация на акаунт