“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 18 688
  • 248
  •   1
Отговори
# 180
Много ми харесват изказвания от рода на "като много обичате животни  приберете си ги вкъщи" или "щом ги храните, ги кастрирайте, обезпаразитете". А що вие дето имате по едно или нула деца не осиновите тези в домовете, че да ги възпитате да не станат бандити и да живеят нормално??? Не стига, че храним кучетата, да не са агресивни от глад, ами и претенции😠 що не докладвате някой изхвърлил животно или такива, които не са си кастрирали домашния любимец? И да, не е приятно да е осеяно с купички и кашони, особено в частния ти двор, но за това животните не са виновни.

# 181
Животните на са виновни, но как така външен човек ще хвърля храна в чужд двор? Освен това се правят някакви разнебитени грозни къщички, сипва се вода в пластмасови кутии от сирене/сладолед (да бяха метални поне!), хвърлят се парцали, върху които да спят..
Грозят и без това грозната среда.

Проблемът е, че хората искат животните просто да са далече от очите им и ако могат да отпадат (да умират от глад), но не желаят да направят нищо повече. Трябва да има натиск към държавата и да се изискват законови промени.
Иначе хората се делят на обичащи животни, които не искат бездомните да се пипат, и такива, които ги тровят например. Две крайности.

# 182
Много ми харесват изказвания от рода на "като много обичате животни  приберете си ги вкъщи" или "щом ги храните, ги кастрирайте, обезпаразитете". А що вие дето имате по едно или нула деца не осиновите тези в домовете, че да ги възпитате да не станат бандити и да живеят нормално??? Не стига, че храним кучетата, да не са агресивни от глад, ами и претенции😠 що не докладвате някой изхвърлил животно или такива, които не са си кастрирали домашния любимец? И да, не е приятно да е осеяно с купички и кашони, особено в частния ти двор, но за това животните не са виновни.
Дойде да държиш сметка кой колко деца има и защо не осиновява ли?
И като храните бездомните животни, осъзнавате ли какви други проблеми създавате?

# 183
  • София
Не може да се влиза в чужда собственост ей така. Заключете двора.

# 184
Изобщо не държа сметка кой колко деца има, но защо някои държат сметка кой колко животни има?  И какво като ги храня? Дебели ли ще станат? Или ще им се счупят опашките от радост и любов? Както за всичко друго в нашата любима държава закони има, но никой не глобява зА неспазване. И да ви кажа , като изляза с моето куче и видя групичка бездомни ме е страх по-малко отколкото някои породи домашни дори и на повод, просто гледам да се отдалеча. Но спирам, на никой няма да вменявам любов към животните, в частност кучетата.

# 185
Бездомните кучета не трябва изобщо да са на улицата - или трябва да са в приюти, които осигуряват нормални условия, или да се евтаназират, ако не бъдат осиновени в някакви срокове и ако няма къде да бъдат настанени. Така се случва в правовите държави.

Аз съм разхождала домашно кученце и съм заобикаляла улиците, където лежат бездомни такива, защото са териториални и понякога агресират.

Иначе съм съгласна, че има и жестоки домашни кучета, но това е друга тема.

# 186
  • Пловдив
Извън въпроса къде трябва да са бездомните кучета - как точно хората, които ги хранят между блоковете, се оказаха лоши и виновни? Ако не ги хранят те, тези животни ще умрат или от глад, или в бой помежду си за малкото храна. Нито могат (и не са длъжни) да си ги вземат за отглеждане, нито могат да задействат прибиране в приют. То и места няма достатъчно в приютите.
Да, бездомните животни и без това дават много фира, но на практика се предлага да се утежни още животът им и да умират повече. Дайте направо да ги разстрелваме.
Не коментирам редовното хвърляне на неща в чужд двор, съгласна съм, че е недопустимо по принцип. Но междублоковите пространства са общи и котките се навъртат там.
Бездомни котки, впрочем, винаги е имало.

# 187
Изобщо не държа сметка кой колко деца има, но защо някои държат сметка кой колко животни има?  И какво като ги храня? Дебели ли ще станат?

Не разбрах. Ти за твоите животни ли говориш, или за тези, които храниш?
Защото, ако храниш улични животни, те не са твои. Твои ще станат, ако ги прибереш у вас.
Ето това се опитват да ти обяснят по-горе, но...

# 188
  • Пловдив
Аз имам три деца и два котарака. МОИ. Живеят у нас, аз ги храня, спят ми по диваните. За толкова съм преценила, че мога да поема отговорност. Затова нямам 5 деца и 20 котки. За да ги гледам добре.

# 189
Е-е-е, ти пък! Как може така?
Ако ги беше натирила на улицата и само от време на време да минеш да им подхвърлиш по малко храна в нечий чужд двор, можеше да имаш десетки деца и котки. И да се биеш в гърдите какъв човек си, за разлика от нечовеците, които не хранят улични деца и котки.

# 190
  • Пловдив
Така ами. Затова никаква храна. Да мрат. И децата, и котките без дом.

# 191
Храненето е проблем, защото се подкрепят огромни популации (особено котешки, защото не се кастрират). Котките са хищници и убиват много полезни животни, птичета например.

Знам, че звучи жестоко да бъдат оставени гладни, на мен също ми е мъчно и понякога им давам по нещо, но са твърде, твърде много. Бездомни кучета също има около нас и предпочитам да ги нямаше.

Магдена, по-полезно ще е да съдействате за кастриране на няколко женски котки, отколкото с храна. Иначе винаги ще има много гладни котета, някой ще ги храни и ще се раждат още повече. Така до безкрай.

# 192
  • София
Храненето няма общо с кастрирането. При нас в квартала доста хора хранят котките, аз също (в нашия двор, не влизам в чужда собственост), но от години няма бездомни кучета, а котките намаляха видимо, защото от общината имат програма за кастриране.
П. П. През лятото имаше и таралежи, но сега са се "зазимили".

# 193
Нека излезнем от темата кой обича животни и кой не, кой е добър или лош, състрадателен или не. Аз мисля, че в казуса с ръсещата храна имаме истински селски пиниз. Преди време имаше много котки в един двор в квартала, близо до нашия блок. На съседите много им беше писнало и започнаха да ги захранват пред чужди блокове, вкл. нашия и да ги карат да "мигрират". Съответно от нашия и други блокове се намериха хора да ги дохранват и вече целия квартал си имаме по един прайд лъвове, които не спират да се множат. Та, защо да не науча котките, че храната не е пред нас, а в двора на съседите? Хитро и хуманно на фона на други разрешения.

# 194
Храненето няма общо с кастрирането. При нас в квартала доста хора хранят котките, аз също (в нашия двор, не влизам в чужда собственост), но от години няма бездомни кучета, а котките намаляха видимо, защото от общината имат програма за кастриране.

Не знам къде сте, но в София няма или не работи подобна програма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт