“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 36 869
  • 536
  •   1
Отговори
# 450
Излязла си ти виновна..скъп майстор си й пратила един вид.
Това са неблагодарни хора. Много неблагодарни. Хем некадърно и само не може, щот ръцете им навряни..нали, там....хем и безплатно ако може, заради нахалните й очи сигурно, някой да го свърже....ядосах се.

Да...тя затова и вече не ми е приятелка, заради тази и още няколко изцепки. А синът ми сега учи точно за ел техник - чакам още година и ще си имам личен майстор вкъщи. Голям кеф !

# 451
Аз ги разбирам донякъде.
Това са частноправни отношения. Ако иска, ще отиде. Ако не иска, няма. Не е длъжен.
Договор е един вид. Договор се ключва, ако двете страни постигнат договореност и съгласие.
Явно не се постига такова тук, за това и не се финализира изпълнението на договореното.

# 452
  • на Мелмак
Ние не можахме да намерим преди години майстор да дойде, да сложи гранитогрес на под около 13кв. ММ извика неволята и ги сложи плочите. После на друго помещение, по-голямо дойдоха, сложиха, оставиха си ръцете, защото плочките им бяха виновни. Викам на ММ, трябваше ти да ги сложиш! На тях даже перваза им е крив, не можаха еднакви да отрежат.
Но той е ел човек, в къщи той си прави всичко по кабеляка.

# 453
Аз ги разбирам донякъде.
Това са частноправни отношения. Ако иска, ще отиде. Ако не иска, няма. Не е длъжен.
Договор е един вид. Договор се ключва, ако двете страни постигнат договореност и съгласие.
Явно не се постига такова тук, за това и не се финализира изпълнението на договореното.
Устният договор е валиден.
Ел. техникът, описан в случаят, за който споделих е отишъл за 5бр. контакти и 2бр. ключове (70.00лв) Носил е касов бон за 70.00лв.
Съставил е протокол за услуга, за 2бр.контакти (20.00лв). Ресторниране на документи/касов апарат, заради "селска" тарикатка?
Ето единият контакт, който е подменил:

# 454
  • Пловдив
Кофа с връх като пирамида от портокали от Кауфланд.
Спокойно, точно те са си го калкулирали в цената.

В сегашния ни апартамент и обърната цялата система. Абсолютно всички контакти и ключове фаза и нула са разменени. А предишния собственик е уж майстор, даже в енергото е работил, освен на частно. Обаче не благоволи да го каже, сами разбрахме, може да се сетите как
Искаш да кажеш, че ключа прекъсва нулата, а не фазата ли? Или че по стандарт фазата трябва да е отдясно, гледано отпред, със заземяване отгоре?

# 455
Монист, ясно е това. Аз те разбрах.

Аз реплекирах на мненията, как отказвали да ходят за малки суми.
Не го устройва..не отива. Отказва. В този смисъл бе поста ми. Май не го обясних ясно...

# 456
Не оправдавам такава лъжа, но разбирам и жената. Баща ми можеше да прави всичко вкъщи. Сега, когато го няма и правя ремонт, главата си късам от всякакви майстори. Извиках електротехник, за да ми включи кухненските уреди. Той се ядоса, че не съм го викнала за смяна на цялата инсталация и докато работеше ме засипваше с коментари. Била съм купила най-марковите уреди, инсталацията не била добра. Защо съм викаха фирма за ремонта, а не съм го питала него. Каза, че контактите били най-големите боклуци и ги смени срещу съответното плащане. Единият ден си беше забравил някакъв инструмент и не свърши работа. Дойде на другия ден и пак нямаше нещо. На третия ден ме върза да го чакам и чак, когато го потърсих, ми съобщи, че няма да дойде. На четвъртия ден все пак свърши работа. Скъса ми нервите и повече не бих го викнала.
Собственикът на фирмата за ремонта, няма да казвам какви хилядарки ми взе, не искаше да си пуска смс за зелена зона. Един път го закопчаха и се ядоса. Не виждам защо аз да му плащам зоната, при положение, че хич не беше скромен с хонорарите. Това за мен е селяния - прибираш купища пари, циганиш се за 1 лв. Накрая се изнесе, без да свърши куп неща, които ми беше калкулирал и си беше прибрал парите. Обяснението - бил разсеян и забравил, че не ги е свършил. Много рядко можеш да намериш свестен човек от това съсловие, който да ти свърши работа.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 21:28 от Poni69

# 457
  • Glasgow
Това с чакането и мотаенето и аз го изживях, такъв стрес, аз съм си взела почивен ден, за да мога да съм в апартамента. Той не идва, час, два, плахо пиша, за да не се обиди и съвсем да ме отреже- друга работа неочаквано му излязла и няма да може да дойде. А да ме уведоми не се сети. Имам неща за доизкусуряване из апартамента, но самата мисъл пак да звъня, пиша, чакам, уговарям направо ме вкарва в паника. Ама като съм с две леви ръце заврени да не казвам къде. Гледам видеа на разни дами из ютуб, чудеса правят сами, боядисват, сглобяват, събарят, градят, аз една етажерка дето хората в коментарите пишат, че се сглобява за половин час- сглобявам един следобед 😅

# 458
Ти си като една моя приятелка - чудеше се кой майстор да викне, за да й сглоби офис стол. Аз й го сглоби за половин час. Скоро ме питаше кога ще ида на кафе при нея, че имала нещо за сглобяване. При това не се смятам за голям майстор - обикновено нямам търпението да свърша нещо вкъщи.

# 459
  • Пловдив
Сглобяването на мебел от ИКЕА е ЛЕГО за възрастни!

# 460
  • Glasgow
Аз мога да ги разглобявам, ама после да ги събера не😅 като обяснявах на момчетата, които ме местиха от един апартамент в друг, че предпочитам ако трябва два курса, но да не разглобявам мебели, защото после не мога да ги сглобя не се сетих думата на английски и изцепих "dismember"😅(да ги разчленя вместо разглобя 😅)

# 461
Аз ги разбирам донякъде.
Устният договор е валиден.
Ел. техникът, описан в случаят, за който споделих е отишъл за 5бр. контакти и 2бр. ключове (70.00лв) Носил е касов бон за 70.00лв.
Съставил е протокол за услуга, за 2бр.контакти (20.00лв). Ресторниране на документи/касов апарат, заради "селска" тарикатка?
Ето единият контакт, който е подменил:

Е как ще си калкулира цена и ще издава касов бонза услуга, която не е извършил. Ами ако не може да смени единия контакт. Примерно.

Съвсем се оляха вече.

# 462
  • Пловдив
Как не може да смени контакт?!?! Няма електротехник да не може да смени контакт. А си е извадил касовия бон защото има евтин касов апарат, който не може да разнася, а като взема пари е длъжен да издава касова бележка. НАП чакат.

# 463
Описаният случай си е точно селски и срамен. Аз не я разцирам тази жена нито я оправдавам.

Да проектирате собствени неволи върху този майстор, който може и да е читав - отзовал се е поне, нали това недоволствате, че не идвали?..дошъл, а тази го излъгала...ми селско си е, и грозно.

# 464
Не се знае дали щеше да се отзове за два контакта

Общи условия

Активация на акаунт