Коледен базар в Крайова

• 1 123
  • 13
  •   1
Отговори
Това е поредният ми бръм. Ще замоля знаещите и можещите да споделят опит. Заслужава ли си, читави хотели намират ли се, пътуване, ферибот?

# 1
  • Козлодуй
https://www.bg-mamma.com/?topic=1708830.15 попитай, прочети в тази тема

# 2
И на мен би ми било полезно да знам кога започват коледните пазари. Не знам за ферибот, но София Видин е 200км, после по моста до Крайова е 120км. Има и директен влак Видин Крайова. Ако пътувате от източна България, Букурещ Крайова е 230км и през Русе ще е по-удобно. През Оряхово ще ви трябва ферибот. Крайова е колкото Бургас, но имат дори трамваи, хотели ще намерите през букинг, има достатъчно.

# 3
Ходихме миналата година, бутаницата беше страшна, цените също. Не успях да разбера защо е толкова прехвалено мястото. Като сложиш и бензина в сметката, повече смисъл според мен има в един евтин полет до Берлин или Виена в края на ноември.

# 4
Има и директен влак Видин Крайова.
То има и София-Крайова, аз съм пътувал с него. На един билет е цялото пътуване, просто има смяна във Видин.
Като сложиш и бензина в сметката...
Слагат го тези, които пътуват с кола. Далеч не всички пътуват с коли.

И да, мястото е доста прехвалено. Центърът на центъра... бива. Но дотук.

# 5
Предполагам, че щом се пита за ферибот в първия пост, значи ще пътува с кола. Иначе има и автобуси, и влак, но с автобус е доста некомфортно, а с влак е бавно. С кола през Видин е оптимално, според мен, за който може и иска да шофира.

# 6
А като се пътува с кола, кому е нужен ферибот, щом има мостове над река Дунав?   Край Видин и край Русе.

За бавните влакове и автобуси си права, но.. да го кажа така: "не всеки ИМА кола". Тогава ти остава опцията: влак, автобус, самолет. Аз отидох с влак на отиване, на връщане с Уизеър (Крайова-Шарлероа-София... за по 10 евро на отсечка. И се прибрах сумарно за 5-6 часа. Отиването с влак беше по-дълго). Луда работа.

# 7
С ферибота на Оряхово е по-бързо когато на Видин е пълно с гастърбайтери, а Русе е далече. Има си смисъл в определени моменти от годината, особено ако пътуваш от западна България.

# 8
Само да поясня.  Не ме блазнят базарите. Почти всички европейски съм ги обиколила, а синът ми живее във Виена. Просто ми стана интересно защо е награден този в Крайова. По-горе писах - бръм.

# 9
Награден е защото има много богата украса и в същото време уж все още не е чак толкова комерсиален и пренаселен колкото класиките в жанра в Германия, Австрия и Будапеща.

# 10
С ферибота на Оряхово е по-бързо когато на Видин е пълно с гастърбайтери, а Русе е далече.
Ами то затова първо, във въпроса трябва да се уточни ОТКЪДЕ ще пътува човек. Че ако е от Плевен, може и да му е удобно през Оряхово. Ако е от Разград... ще му е по-удобно през Дунав мост, очевидно. Ако е от Белоградчик, явно през Видин ще му е по-удобно.

И да похваля Hotel Royal Craiova, в който бях. Всичко си има.. и е на 2 мин. пеша от пешеходната зона в центъра.

# 11

С ферибота на Оряхово е по-бързо когато на Видин е пълно с гастърбайтери, а Русе е далече.
Ами то затова първо, във въпроса трябва да се уточни ОТКЪДЕ ще пътува човек. Че ако е от Плевен, може и да му е удобно през Оряхово. Ако е от Разград... ще му е по-удобно през Дунав мост, очевидно. Ако е от Белоградчик, явно през Видин ще му е по-удобно.

И да похваля Hotel Royal Craiova, в който бях. Всичко си има.. и е на 2 мин. пеша от пешеходната зона в центъра.
Да, така е, но имах предвид кое е за предпочитане по мост или с ферибот. Но в момента фериботите не работят и очевидно ще трябва да се минава по мостове. Кой от двата, в зависимост от началната точка ще се  прецени. Гугълмапс ще ни води.
https://mobile.frognews.bg/article/322340/

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 00:10 от Dragmirа

# 12
Е, по принцип ферибота се чака, върви напред-назад, отнема време, по моста минаваш за пет минути. Специално моста при Русе има ремонт, ама той не е удобен за Крайова, освен ако не тръгвате от североизточна България. Общо взето не бих си помислил за ферибот ако има мост без голямо обикаляне.

# 13
Да, така е, но имах предвид кое е за предпочитане по мост или с ферибот. Но в момента фериботите не работят и очевидно ще трябва да се минава по мостове. Кой от двата, в зависимост от началната точка ще се  прецени. Гугълмапс ще ни води.
А Вие не знаете ли откъде ще пътувате? Това трябваше да напишете още в първия си пост, за да знаем и ние. От София ли ще пътувате?
И естествено, както написа и @neuromancer, по моста се минава за няколко минути, а фериботът, освен, че се чака.. силно се съмнявам да е на всеки 30 или 60 минути, сигурно има 1-2 ферибота на ден. Ще ви отиде денят в чакане.  Ако сте от Източна България - през Дунав мост (Русе). Ако сте от Западна: Дунав мост 2 (Видин), най-общо казано.

Общи условия

Активация на акаунт