Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 400
  • 237
  •   3
Отговори
# 30
Хей момичета Simple Smile
Тези от вас, които кърмят - спазвате ли конкретен режим за храненето? Имам чувството, че бяхме навлезнали в някакъв режим с горе-долу 5-6 кърмения на ден, но последните дни често се разсейва бебока докато се кърми и отново имаме моменти на кърмене през 2 часа Grinning
Предлагате ли гърда след обедното пюре или следобедната каша?

А започнахте ли да давате вече храна на парченца на бебоците? Много ми се ще да се пробваме вече с банан или картофче, но ме е страх да му го предложа на парче.

Давам половин банан да си го яде колкото иска. Изпуска го, стиска го, гризе го, въобще случка му се случва Simple Smile
Кърмя след обедното пюре. Днес въведохме 7 зърна каша от ДМ - баси отвратителното нещо, обаче дребното го изяде и питаше за още. Баща му също я хареса. Наследила е неговия вкус за храната ConfoundedTriumph

Иначе кърмя между 6 и 8 пъти, зависи колко и кога хапва. По едно време беше станало по 1 час храненето, в момента е по-малко, обаче заспива и си суче поне още половин час след това.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 20:25 от Joss Stone

# 31
Не се дава безмлечна каша, защото не доставя нужните хранителни вещества, а само празни калории. Ако кашата е безмлечна се приготвя с АМ/кърма задължително. Ако детето е достатъчно голямо, примерно след годинката, може да се направи само с вода и плодове.
Иначе ето така трябва да се дава банан: 🤗 Аз лично го давам с биберон. Сега много го мъчи и едното зъбче отгоре, което вече прозира....голяма мъка е и едвам се храни с лъжичка.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 09:38 от Kactus

# 32
Вашите 6месечни бебенца колко грама пюре и каша хапват 180 гр много ли е 🥲 иначе през останалото време пие мляко 180мл.

# 33
Мисля, че целта е 160, но 180 едва ли е проблем, ако хапва. Не бива да минава 200.
Моята пюрето обикновено го яде на два пъти, иначе гърдата след пюрето не я отказва де. 🤣

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 11:14 от zvezdait

# 34
Според мен много зависи от теглото на детето и броя хранения. На 6 месеца, моят господин вече пиеше 240мл (не готово количество) преди лягане. Нищо му няма на корема като е поел повече от прословутите 200мл.

# 35
Откъде знаеш, че нищо му няма?
Да, детето може да ги изяде, но дали има последствия няма как да кажеш отсега

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 11:10 от zvezdait

# 36
Момичета, хайде да не си мерим децата. Всяка майка може да прецени какво и защо.
Simple Smile

# 37
Когато детето е прехранено, така да го нарека,  може да има дискомфорт, повръщане.
Аз по моето съм видяла, че ако му дам под 240мл вечерта не заспива, а той си заспива самостоятелно.
Ходили сме на всички задължителни прегледи и изследвания, където съм питала не един специалист и отговора е бил, че ако детето се чувства добре, да не променям нищо.
Бяха ме наплашили и за водата (неспециалисти) ,че ще му претоваря бъбреците. Още отначало си му давах вода и на 2/3 месеца като беше и съответно започнаха жегите, пиеше по над 100мл на ден.
Лично аз съм по-спокойна като се водя по детето си, отколкото като следя таблици.

# 38
Всеки носи отговорност за детето си.
Дамата, която писа по колко пюре хапват бебетата моя си изяжда 150,160гр от днес имам и везна , та ще кажа по-точно .
Момичета дайте препоръка за преходна чаша за вода, от която бебетата харесват да пият, че моя не иска от нашата  и му върнах шишето. На томми типи е с твърд накрайник. И без това едвам изпива 20,30мл от шише , а от чашата хич.
Кактусче,  благодаря за темата. Както винаги много полезни неща включваш❤️

# 39
Мила 🤗❤️❤️❤️
Моят господин изобщо не обича да пие вода, но без да искам му стоплих стъкленото шише и му дадох да пие топла вода....така бързо си изпи водичката 😊 Иначе имам неразливна чаша на Лови, която се води 9+ месеца, но се чудя дали да не му дам да пробва.

# 40
Аз и приготвям 160грама пюре, но какво влиза в устата и какво заминава по лигавник, дрехи и стол … нямам на идея.

И моята не обича още да пие вода. Сега и давам от едно шише с дръжки на Авент, но тя го ползва за гризалка. Обича да гризе дръжките за хващане. Имаме и това шише, което с мек накрайник

https://rayatoys.com/prehodna-chasha-munchkin-gentle-first-cup-118-ml

Но и него го ползва за гризалка. Имам и едно на Томи Типи от комплекта за захранване, но то е с твърда пластмаса. Мисля да и поръчам малка силиконова чаша и да я уча в нея. Да видим шефката какво ще каже.

Пробвала съм с топла и студена вода и нямам успех.

# 41
Да, за съжаление последствията се виждат на много късен етап, не случайно има схеми, после да не се обвиняваш, защо детето е пълничко или нещо друго. Аз внимавам, ама и от много внимание, съм се объркала, и съм давала, над 200 г храна на обяд. Ама какво да се прави, засега няма проблем, не се обвинявам, знам, че не е било нарочно, или моя приумица. Чувствам се преуморена и колкото мъжа ми помага, имам чувството, че по-уморена ставам. Не знам защо е така.

# 42
Благодаря ви, проба грешка е както със всичко.
Май ще пробвам тази https://www.baby.bg/product/philips-avent-200ml-382340/
Иначе съм поръчала със сламка и неразливаща се , обаче са за по-голям , най- малкото трябва да седи стабилно, за да е по-лесно пиенето.

# 43
Мики, някое друго случайно хранене няма проблем според Владимирова.

# 44
Аз пък продължавам да вярвам, че за деца, които нямат алергии и здравословни проблеми, захранването не е нужно да е толкова висша математика. Наистина ли си мислите, че поколения назад някой е смятал колко грама месо има в храната на детето Simple Smile Малко повече инстинкт и по-малко тормоз ни трябва:)

Общи условия

Активация на акаунт