Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 468
  • 242
  •   7
Отговори
# 60
Кактус, благодаря за новата тема... проспала съм я и се чудя за нищо нямам в известията.
Да ви разкажа за ужаса, които изживях с изследванията.
На нашата в урината и излязоха масово левкоцити, бактерии. Две контролни изследвания направихме с подобен резултат. Вчера след тоалет, избърсване с разтвор на риванол, излезе, че посявката на урината е стерилна, а в седимента няма масово левкоцити и бактерии.
Направо ми идва да вдигна банкет, защото аз самата съм с бъбречни  проблеми от дете и това беше най-големият ми кошмар.
За повечето количество на пюретата - по мои скромни наблюдения няма да се получи наднормено тегло от това. Виж ако изпива повечко мляко и се набляга на късна вечеря и суха храна килограмите са в кърпа вързани.
Децата в ученическа възраст са с наднормено килограми, защото ядат много малко неща и  все сухотии плюс 2,3 десерта.
Сега може и да ги ограничаваме, но после е ужасно трудно.

# 61
Понеже с голямото дете имах проблеми със спането в кошарата, с това взех некст ту ми и от ден 1 е в нея. Моят проблем обаче е късното заспиване - не успявам до го приспя преди 22.,30 - 23.00 часа. Сутрин става в 7 - 7,30. През деня спи сумарно най-много 3 часа. Какво е това бебе не мога да разбера Simple Smile Благодаря за съвета за жълтъка в АМ. Разтворих в него и после в плодово пюре. Днес го изяде. Ние сме с Pampers baby dry и засега не са ми пропускали, но нямат индикация. Изхожда се по време или след хранене на столчето за хранене. Сега съм поръчала activ baby, за да видя, дали има разлика. Всъщност вие от кой модел на Pampers сте доволни? Аз дълго време бях на ДМските, но едва изразходих последния кашон, защото много пропускаха.

# 62
Ние сме на Pampers Premium Care и Huggies Extra Care, но са само памперси. И двата са пропускали, но са били единични пъти. Най-често се е случвали в столчето за кола. Но там може би позата е причината, а и тя си е много много продуктивна. Сега ще го повдигнем леко, за да не е толкова легнала и ще видим как е. Иначе и 2-3 пъти са ми пропускали през нощта, но както казах тя си е продуктивна. В столчето за хранене също и е любимо място за код горчица, но там само 1 път е имало пропуск, но пак беше много много препълнен. Сега сме поръчали гащи на Pampers Premuim care и ще ги тестваме. После мисля да пробваме и Active baby. Напоследък слагането на памперс е доста трудно. Тя веднага започва да пипа всичко около нея, да се обръща по корем .... С обличането също борбата е голяма и плаче.

От събитието ни подариха гащички на Huggies и на Puffies, но те са 4ти номер. Ще почакаме докато ги пробваме, защото все още е 7 кг, а те мисля са от 9кг.

Дадох и банан нарязан по дължина. Хвана го, стисна го и изпопада навсякъде. Но въобще не се пробва да го изяде. Взехме не толкова добре узрял банан и ще пробваме с него. Иначе продължава да си плюе пюрето, но все пак яде нещо от него. Но види ли млякото си и започва да мрънка все едно не е яла от няколко дни.

# 63
Гери, много се радвам, че всичко е наред 🤗 Моят господин го бърсах с мокра кърпичка, после го измих и внимателно подсуших, след това залепих колектора и почти два часа го чакахме да се изпишка 🤣 пробвахме всички съществуващи методи, но той си решава, хаха.
Днес бяхме за последна ваксина, после след 7 месеца. Фонтанелата е почти напълно затворена, при вашите бебоци как е? Тежи 9,400кг. гол, гладен и изходен 😃 Облечен и нахранен е над 9,700кг. и като започне да скача, а аз да го придържам....имам си домашен фитнес 😅
Луничке, ние отдавна сме на 4-ка. Като направи 8 килограма.
Много сме доволни от английските Памперс Премиум, има магазини в България, както и фейсбук страници. Имат разлика с българските.

Даването на повече храна сега, няма да доведе в момента до наднормено тегло, в бъдеще ще са проблемите, ако се разшири стомахчето. На този етап риск от наднормено тегло има при консумация на прекалено много протеини, но трябва да се внимава и с плодовете от здравословна гледна точка.
Само ще спомена, че Semper имат страхотни пюренца. Днес попаднах на много интересен пауч в Лидл 😁 Ябълка, морков, пащърнак и банан 😃

ПП лекарката ни каза, че бебчо е достатъчно развит, за да го слагаме в проходилка, ако искаме. Също и да не бързаме с въвеждането на риба, а да изчакаме да направи 10 месеца.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 16:18 от Kactus

# 64
Ние сме с памперс Хармъни 4ка. Нищо, че няма още 8 кг, идеално й идват. Не са пропускали никога.

На този етап от храненето бих внимавала с простите въглехидрати. Гледах, че в някакви неща за 6 + месеца има захар. Направо не е истина.

Луничке, става си мазало с банана. Дай й цяло дълго парче - примерно половин банан. Така по-лесно ще го държи. Днес дадох на нашето дребно да пробва от моята ябълка. Не че изяде нещо, но посмука малко и й беше голям кеф Simple Smile

# 65
Puppiii,  радвам се че имате успех с жълтъка.
Ние сме с гащи на памперс актив бейби 3 вече втори месец за през ноща. През деня слагам още памперси на пуфис 3, но скоро май ще минем на гащи изцяло.
Кактусче,  този пауч за какво ще го използваш в кашите ли?
Това за рибата ме изненада след10 месец, явно има нещо в предвид.
  Аз започнах с риба преди месото, вече 2 пъти давах , защото има петна по кожата и ме е страх да не развие атопичен дерматид. Всички сме с много суха кожа, но при него явно е по сериозно, щом и козметиката почти не помага.

# 66
И аз си мислех да дам парче ябълка, днес дадох банан да си ръба, голямо мазане падна. После под душа 🤣.
Утре ще е с ябълка.
Кактус това става ли за следобед - морков, банан и ябълка. Мога да й направя, да опитам. Засега на пюре ябълка и круша доста неуспешен опит имах. Смесвах с каша, само така давах, не се харесва. Само банана.

# 67
Направих кашата с телешки бульон, да не е гол въглехидрат, определено не го одобри. Дадох и директно телешки бульон от буркана, както си е желиран - светната й очите и го хапна с голям кеф. Simple Smile Ходи да я разбереш Simple Smile)

# 68
Стоунче, Радост колко килограма е? Ние сме 7кг и ми се струва, че ще и дойдат много големи. Ще излезе любител на месото. Браво на нея, че хапва с желание. По колко мл бульонче даваш?

За пюретата, на Hipp има такива с добавена захар. Пропускам плодовите им. Но ние още не сме започнали с нашите 😀

Пробвахме с не толкова зрял банан и показах, че трябва да го лапне. Такава кисела физиономия направи като се опита да си почеше венеца с него. Все едно лимон съм дала. Но си поигра с него. Аз се чудя дали да не дам авокадо или е малка още. За ябълка не съм се сетила също.

Кактусче, имаш предвид, че са по-качествени? Аз не знам дали Емаг зареждат от България или техните за румънски Pampers. Аз от тях взимам. Девойката все пак явно не иска да е пухкава като майка си и не качва с бързи темпове. Но пък има предимства и това.

# 69
Луничке, 7,5 кг е. Обгръщат я много добре, а мен това ми трябва, че тя постоянно мята крака и свлича памперса.
Иначе бульонът е желиран, дадох й 2-3 лъжички от нейните.
Дадох й и авокадо вече, не го оцени особено Simple Smile

# 70
Мики, Мила, смятам към следобедната каша или 2-3 лъжички като десерт.
Луничке, много по-мекички са и не пропускат 🤗 Тези в Емаг май не са английските. Точно днес купих нов внос и излязоха по 0,65лв./бр.
Стоунче, направо както е желиран ли го даваш? От къде го поръчваш? 😊 Аз смятам да поръчам пилешки и телешки костен бульон. Имам и две турски зеленчукови пюренца с костен бульон. Жалко, че в България няма такива. Аз също днес купих авокадо и тези дни ще го дам в комбинация с банан. Може да го предложа като междинна закуска, за да опита.

# 71
Излизате ли всеки ден с бебоците, ние пропускаме и ми е доста гузно, но понякога не смогвам. Като ще застуди още повече къде обмисляте да ги разхождате?

# 72
https://m.ebag.bg/bio-teleshki-kosten-bulon-ot-divata-ferma/5834 … b7314a95abde99a69

Такъв взимам, направо с лъжицата, както е желиран дава. Мога да пробвам в пюре, но щом го яде така, не виждам смисъл да се хабя 😆
Има кратък срок и до няколко дни си разваля, така че вечер пия по една чаша, вече разтворен във вода, с лимон и малко сол.

Всеки ден излизаме, даже по 2 пъти. Ако времето е много кофти - в раницата и гушната в якето ми, иначе в количката.

# 73
Стоунче до 48 часа му беше годността след отваряне?

Аз понеже не смятам, че мога да го пия и мисля до толкова да го държа. Но си излиза скъпо за 4-5 лъжички. Ще мисля и други опции. Не знам дали в немският Амазон няма такива пюрета. Трябва да видя.

Кактусче, може ли да ми пратиш страничката. Намерих няколко чрез Google, но не съм сигурна от коя ти взимаш.

От днес има намаления в Raya Toys, Хиполенд и Комсед.

Ние излизаме почти всеки ден. Ако е много студено, т.е. има силен вятър или дъжд пропускаме. Мисля да продължа абонамента си в КиндиРу, където ходим по 2 пъти в седмицата. Според мен и харесва. През другото време бърза разходка до парка до нас. В мола и по магазините рядко я водим.

Тези, които носите в раница как ги обличате? На нея и се вдига панталона и заголва краката. Бабите пред блока все ми се карат. Опитвам се да вдигам чорапите по-високо, но пак не винаги се получава или трябва да взема по-дълги чорапи.

# 74
Стоунче, благодаря 🤗
Аз се спрях на https://www.ambrosia.bg/mobile/index/index?langId=0#openBag
Смятам да купувам пилешки, който да замразявам във формички.
Луничке, това е страничката, от която аз поръчвам 😊 Не съм сигурна дали имаха физически магазин в София.

Аз не винаги извеждам малкия всеки ден. Имаме си тераси в квартирата и там си правим разходки. Едната е голяма отворена, а другата е затворена, но мога да отворя прозореца и да си седнем на фотьойла. Като цяло е Пантелей пътник 🤣 от новороден, хаха.
Да се похваля, че сглобихме кошарата за игра, защото дори и за минута не можем да оставим малкия сам. Не мога да рискувам да се удари лошо при някое падане от легло/диван. Буквално за секунди е в другия край.

Общи условия

Активация на акаунт