Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 567
  • 250
  •   4
Отговори
# 75
Ох, гузно ми е, че е с тази ограда 3х2, обачеее е опасно всичко друго.
Всеки ден го водя в парка, така се кефи на дърветата, въртим се, понякога съм само аз, макар че е голям. Ако не духа силно и не вали, го извеждам. Ако духа или вали, сме на занимания някъде. Иначе сигурно и двамата ще полудеем.

# 76
Луничке, и мъжът ти е човек Simple Smile И той може да го пие Simple Smile
Но иначе Кактусчето е дала решението - отваряш буркана, замразяваш и готово. Само дето няма да е желиран, като се размрази, но можеш да го добавиш в пюрета и каши.
Аз си взех яке за бебеносене. Не я обличам много дебело, защото е гушната до мен и в якето. С боди с дълъг ръкав и евентуално жилетка отгоре и панталонки и чорапки долу. Ако е в количката ми е по-притеснено, защото там духа от всякъде - или с космонавт, ако е студено или с яке, шапка и обувчици, ако не е толкова гадно.

# 77
Най-мразя чуждите погледи, които казват, не така. А някои направо идват и правят забележки. Ами студено е вече. Няма как да бъде предпазено, както е вкъщи. Всичко се случва.
И при нас оголва крачета, гледам да й слагам по-дълги панталони, тогава няма проблем. Другия вариант е по-дълги чорапки. Днес  след прегледите, ще купим по-дълги чорапки. Иначе й слагам якенце, шапка и е топла непрекъснато. Ама на хората все им е студено. Но това, че на тях им е студено, не означава, че е студено и на бебето.
Ние излизаме, ако няма дъжд. Днес по изключение ще излезем, защото ще я водя на очен и ортопед.

Кактус, благодаря, ще пробвам да й дам следобед ябълка, морков и банан. Утре ще е, че днес ще сме навън и няма да имам възможност да й приготвя.

# 78
Ще го пробва половинката и ще видим дали ще му хареса. Той не е много по телешкото, но да видим. Но щом става да се замрази и после да се размразява, то това е много добра опция.

Мануна, каква ограда имате? На Екоплей ли? На изложението ги гледахме и добре изглеждаха. Забелязах, че се закрепят за пода с вендузи и не знам колко безопасно е това, но предполагам всички са така.

Благодаря, Кактусче.

Иначе имам яке за бременни, което си е още с етикета. Може да го пробвам дали става за двете. Иначе мислим да вземем сега количка и чувалче и така да излизаме. Имаме няколко космонавта, но с чувалче ми се вижда по-добра идея. Съседите ми дадоха да ползвам техното Melio и ми харесва как се справя в нашият Offroad парк.

# 79
Луничке, с вендузи е, да. Стабилно е, има  зъбни колелета за игра, интересно му е. Струва ми се супер висока и едвам се навеждам да го взема, но аз съм още не особено гъвкава, за нормални хора сигурно няма проблеми.
Ето тази схема за обличане ползвам аз

Категорично в момента ми е най-смешният му период досега, това клатене на колене е супер смешно.Joy

# 80
Ние не излизаме всеки ден. Понякога просто не ми се излиза, понякога не смогвам със задълженията. Ако излизаме с раницата, върху дрехите с които е вкъщи /памучен ромпър или боди с дълъг ръкав и панталонки/ слагам само жилетка и дебели чорапки/. Това при температури около 10 градуса. Като цяло аз много леко го обличам. Сега и аз оглеждам кошара за игра. Не че имаме много място, ама ще гледам нещо метър на метър. Голямото дете грам не искаше до стои, но пък ми трябва безопасно кътче.
А костния бульон вместо месно пюре ли се дава?

# 81
Пупи, аз ще слагам бульона към зеленчуковите пюренца или бебешка паста по-натам. Няма как да се използва като заместител на месото.

# 82
Само ако вали не излизаме, спре ли да вали и да изглвжда, че скоро няма да завали излизаме. Аз по принцип много харесвам да се разхождам и дори и един ден да се заседя вкъщи ме хваща секлета.
Чорапки взех от пепко, имат дълги, ама са.й големи и са още по-дълги. И като модел имат дълъг чорап, до коляното че може и по-нагоре. Имат и коледни чорапки, по-дебели, и от тях взех.
2 дена дадох бананова млечна каша, изяде си цялото количество, което приготвих (10 гр), може би още щеше да хапне. Абе май ще прояде. Сега вечерта й давах пюре и също си го изяде (около 70 гр), явно така трябва да действаме. Единствено ме притесняват, че има още пюрета с които искам да я захраня, а не искам да е вечер, защото ако има реакция да се види навреме, макар че късно лягаме, а и тези дни развалихме режима малко.

# 83
И при нас има лек напредък със захранването.
Яде по около 120гр пюре на обяд зеленчук с месо. След това следобяд и правя каша, но от нея изяжда около 50гр.
Вечер с нас различни неща, днес и дадох малко кисело мляко с банан.
Определено се промени и не е такъв ожесточен отказ, но нямаме заместено хранене все още. Иначе, въпреки малките количества, вкарвам постоянно нови неща.

# 84
Дребното хапва макс 100-120 гр на обяд. Следобедната каша я яде с густо, но там правя макс половин доза, защото много й пълни коремчето, не ние достатъчно мляко преди лягане и се буди 2-3 часа по-късно, вместо в средата на нощта.
Нямаме заместено хранене, но това не ме притеснява. Тя и от кърма не вярвам да е яла някога повече от 150 мл, по-скоро към 120-130 хапва. Не очаквам скоро да яде порция от 200 гр, не ми се струва реалистично.

# 85
Момичета, замразявате ли месните заготовки? Днес отворих бурканче на Плазмон, взех 1 лъжичка от него и не ми се изхвърля. Мога ли да го замразя на още две порции примерно?

# 86
Ох, честно казано, съжалих, че взех от тези заготовки, винаги изхвърлям половин бурканче от тях.

# 87
Момичета, защо не ги хапвате тези неща?
Заготовките са като пастет почти, малко сол и пипер и са топ Simple Smile
Днес направих доматена крем супа и изсипах сума ти пюрета в нея, морков, пащърнак и тиква. Стана супер вкусна Simple Smile

# 88
Аз доизяждам плодовите, зеленчуковите ги ползвам за супи и манджи, но месните нещо не ме кефят никак 🤣 давам ги на кучето, той си ги хапва с кеф.

# 89
Днес направих пюре от морков, ябълка и банан. Получих две порции. Много й хареса. Явно ще смесвам, за да хапва плодове. Ако имате други идеи за плодови смесени пюренца, давайте ги насам.
Аз месо варя и замразявам. Ама не знам колко да слагам, в една порция от 160 гр. Първо слагам 10 гр, после увеличих на 20 гр, после на 30 гр ще увелича, да вдигам ли по следващата седмица на 40 гр и колко макс месо да слагам в порция?

Общи условия

Активация на акаунт