Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 624
  • 255
  •   4
Отговори
# 90
Днес направих пюре от морков, ябълка и банан. Получих две порции. Много й хареса. Явно ще смесвам, за да хапва плодове. Ако имате други идеи за плодови смесени пюренца, давайте ги насам.
Аз месо варя и замразявам. Ама не знам колко да слагам, в една порция от 160 гр. Първо слагам 10 гр, после увеличих на 20 гр, после на 30 гр ще увелича, да вдигам ли по следващата седмица на 40 гр и колко макс месо да слагам в порция?

Аз като правя смесени плодови с банан, много бързо ми потъмняват и се сгъстяват някак странно след няколко часа, докато с купешките не е така и не мога да разбера защо. Твоята втора порция добре ли изглежда след няколко часа?
Иначе, за плодови ползвам тиква, круша, ябълка и морков най- вече, различни комбинации, но от плодовите много често взимам и готови пюрета заради това, че са доста разнообразни.

# 91
Нашата лична каза месото да не е повече от 25% от пюрето.

# 92
Благодаря Джос, ще сметна колко е.

Една идея се сгъсти и потъмня, като изстина. Но вкуса си остана същия. Предполагам, че е заради банана.

# 93
Според Ирина Владимирова месото трябва да е до 10 процента и в повечето купешки е така. Чат-пат има малко по-висок процент, но не с много.

# 94
До навършване на 1-вата годинка чистото месо за ден не трябва да е повече от 20 грама 🤗
Аз като отворя заготовка и я използвам в два поредни дни, така не се изхвърля, но ми хареса идеята за овкусяване и да го хапна аз 😍

# 95
До навършване на 1-вата годинка чистото месо за ден не трябва да е повече от 20 грама 🤗
Аз като отворя заготовка и я използвам в два поредни дни, така не се изхвърля, но ми хареса идеята за овкусяване и да го хапна аз 😍

Може личната да е имала предвид заготовката да не е повече от 25%. Ще я питам следващия път.

# 96
Аз съвсем се обърках с тези заготовки и нямам на идея колко от тях да слагам. От днес започнах да давам и месо. Дадох и пюренце на Holle тиква и пиле. Много рядка консистенция и капеше навсякъде. Като и дам пюренце за 5-6я месец, което е по-гъсто няма толкова много изплюто пюре и определено повече и допада. И на мен също, защото имам по-малко за чистене. Ние още не сме започнали с кашите. Други ден сме при ЛЛ и ще я разпитам за да не ме е забравила.

Пробвахме вече гащичките на Pampers Premium Care. В събота бяхме тръгнали за количка и за 1 час сменихме 3 тоалета Simple Smile Тръгваме към магазин 1 и традицията повелява да има код горчица докато пътуваме. Докато я сменя и беше протекло около гащите. Слагам нормален памперс. Тръгваме към магазин 2 и по пътя пак код горчица. Леко омазано боди ... хайде пак сменяне на тоалета. В крайна сметка и взехме количка. Пък дано да е здрава.  Но гащичките също не ги обувам много лесно, но тя се върти постоянно по корем. Ще видя Кактусчето кои точно е поръчала да видим и тях.

# 97
Момичета, здравейте! Simple Smile

Как прекарвате есенните дъждовни дни с вашите бебоци? Какви забавления измисляте вкъщи?
Като се натрупат така 2-3 дъждовни дни един след друг и сме повече вкъщи, нещо започват да ни привършват идеите за домашни занимания Grinning А нашето бебе е енергично, постоянно иска да е в движение, нещо да играе.

Въртим се цял ден на килимчето, четем книжки, слушаме музика, но имам нужда от някоя друга идея как да си разнообразим деня, така че и на бебчо да не му омръзва едно и също всеки ден Grinning

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 10:18 от Kristen_An

# 98
Скрит текст:
Така сме вкъщи 😁 Има и водна гимнастика с рибки. Поръчах пликове, които са водоустойчиви. Вътре ще ги пълня с вода и ще слагам замразен грах, после залепвам на таблата за столчето за хранене и да си играе. Поръчах и спинари, на столчето ще е единият. Също и кутия с текстилни кърпички, дистанционно гризалка и още интересни нещица съм си харесала🤗 Много обича книжки, особено и с капачета, звуци, до преди малко се чуваха кокошки и овце от кошарата му 🤣. Любимите му предмети в момента са телефоните ни, кърпички, бутилка за вода, зарядните, дистанционното, нощната лампа, връзките на халатите и горницата ми, също и косата ми 😃 иска да се храни сам с лъжицата, но го ограничавам, защото не искам да е мазало, а е и още много малък 😅 Иска да го държим да скача и да обикаля за секунди навсякъде.
В Namama.app има тракери и си правиш графики безплатно. При моят бебок всичко е наред, само ръстът е много над средното- за сега >97Р. Иначе има и съотношение ръст:тегло, като при раждането е бил 5Р, което е очаквано, защото за този си ръст тогава трябваше да е поне 4,300кг., но заради пъпната връв, която го е душала и прищипаната плацента е изостанал вътреутробно с килограмите и беше само 3,780кг. за ръст от 55см. За щастие в момента е в златната среда. Има графика и за обиколка на главата. С колко сантиметра расте обиколката на главата за месец при вашите дечица и колко беше на 6 месеца? При моят бебчо е с около 1см., но последния месец с няколко мм.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 22:32 от Kactus

# 99
И ние полудяваме вкъщи. Не знам дали заради зъбчето, но постоянно хленчи, иска да съм до нея, да се катери и да прави нещо различно. Явно и писва на килима.  Сменям играчки, но пак не е достатъчно. Гледам да излизаме докато не вали дори и за 30 минути. Взели сме и дъждобран за количката, но пък спасение от калта няма. Иначе 2 пъти в седмица ходим в КиндиРу, а събота и неделя също гледаме да ходим някъде.

И нашата глава разсте средно с по 1 см, но ЛЛ не съм сигурна колко правилно я мери. Някои месеци я мерят така, че е по-малка от предният. За последно сме я мерили на 24.10 и е била 42 см. Иначе нашата фонтанела не е затоварена още. Според Фурлакис има още време докато стане и това е добре за нас, за да може да има време да се пооправи формата.

Гери, радвам се, че урината е чиста. Вие как сте? Имате ли напредък с килограмите?

Кактусче, от къде поръча кутията с кърпичките?

В Shein има BF и поръчах дървените играчки . Дано са хубави. Поръчах и този лигавник , че при нас яденето е голяма свинщина. Вчера и по косата имаше пюре. Днес и дадох едно пюре на Пюрео и понеже е по-гъсто и беше малко по-добре. Но продъжава да си бърка в устата, да вади пюре, да маже по таблата, да облизва таблата ... Дишам дълбоко, защото колкото и ужасно да е това за мен, то има и предимства.

Иначе от BestSecret-a чакам тези, но са за по-голямо дете.

# 100
На моя господин последно му измериха главата 42,5см., но реално е 42,8см. Нашата ЛЛ също не го мери правилно поне в половината случаи...добре, че ние си го измерваме.
От Тему поръчахме:

# 101
Ние излизаме и в дъжда, бебето в раницата, аз с чадър в ръката. Купих си чудесна раница от сгушени и вече съм доволно насам-натам с нея, даже днес до Парадайс отидохме. С количката ще ми е цяло пътешествие само да сляза в метрото и да излиза от него.

Луничке, супер е че й харесват Пюрео, нашето хич не ги ще. Моята фууди душа плаче Laughing

Сега драмата ни е, че искаме да пълзим и да лазим, обаче не се сещаме как да си местим ръцете една след друга напред. Третото зъбче изби, чакаме четвъртото и съм в тих ужас как ще се кърмим след това.

Кактусче, нашето расте мъничко, тя още от утробата си беше така. Мисля че цялостно е към 30-35 персентил. Главата 41,5 или 42 на 6,5 месеца (не помня точно), но в началото растеше по 1-1,5 на месец, сега е по 0,5 см, което е нормалното.

# 102
Кактусче, супер изглежда на младежът "кътчето"! Simple Smile И аз загледах този тип фотьойлчета и мисля да взема едно.

Joss, с раничка наистина е супер удобно в гадните дни - ние имаме една, която ни подариха, но за съжаление не много удобна. Сега на черния петък поръчахме нова и я чакам с нетърпение вече хаха!
Като спомена Парадайс, ние живеем близко до мола и често се разхождаме наоколо. Тези от вас, които са в този район - ако искате можем някой ден да си спретнем една кратка разходка или да пием по едно кафе и да побъбрим Simple Smile

Да ви споделя за една забавна идея, която пробвахме вчера (видях я в нета): слагам една голяма пелена или одеало на пода, слагам бебока отгоре по кореми започвам да го тегля на "влакче" из стаите вкъщи - голям смях и забавление пада и много обича да разглежда така стаите Grinning Не е много приятно за кръста хаха, но щом носи усмивки, се жертвам Grinning

# 103
Стоунче, може да пробваш пак да и дадеш Pureo по-натам. Предполагам вече е започнало да и харесва да стои по коремче.

Нашата нито пълзи, нито лази. Но аз не бързам 😀 Застава на 4 опори, но стои по 5-6 секунди максимум. Трудно и е. Но определено няма да пропълзи, а ще пролази.

На мен ми дадоха една раница на Tula и е доста удобна. Но малката не седи много в нея. Около 20-30 мин ще издържи повечето пъти.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 18:45 от Пълнолуние

# 104
Луничке, супер сме. Днес малката става на 7 месеца. Вчера я теглихме и е 6800. Този месец е качила 400 гр и си е направо постижение. Отдавам го на кашата, месцето и жълтъка. Днес дадох и една лъжичка риба и смятам и другата седмица да започна с глутена.
Нашата главичка е била 43 см на 21.10. Май нещо сме голямо глави Grinning Иначе сме били 67 см на ръст.
Нашата няма никакво желание за пълзене. Само се върти. Иначе се изправя почти сама до седеж, че се бях притеснила, че няма да седне скоро.

Общи условия

Активация на акаунт