Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 459
  • 241
  •   7
Отговори
# 45
Слагате ли мъниците в бънджи или проходилка. Според нашата лекарка трябва да стои самостоятелно, нашия все още не може сам да стои  . Вие на какво мнение сте за тези неща, че не съм наясно аз 😁

# 46
Джосс, никой не е смятал, но затова пък и много не са оцелели, имаш и много хора с проблеми.
Разбира се, имаш много фактори, но аз предпочитам да се доверя на неща, които някой се е опитал да изследва и установи.
Иначе знаем как много препоръки от миналото сега се отричат и обрвтното.

# 47
Джосс, никой не е смятал, но затова пък и много не са оцелели, имаш и много хора с проблеми.
Разбира се, имаш много фактори, но аз предпочитам да се доверя на неща, които някой се е опитал да изследва и установи.
Иначе знаем как много препоръки от миналото сега се отричат и обрвтното.
Хората не са оцелявали основно, поради липса на ваксини, хигиена, медицинска грижа и храна. Не защото са дали повече месо на бебето. Всеки прави това, което намира за най-добро за детето си Simple Smile

# 48
И аз гледам да не давам повече от 200 мл на хранене, но веднъж предобрих нещата. Иначе познавам едно дете, което системно е било захранвано с повече количество храна (говоря за 2 кофички кисело мляко на хранене). От бебе си е с наднормено тегло и 14-15години по-късно продължава да е.

За проходилки и бънджита сме го обсъждали в края на предната тема и малко в началото на тази. Според Фурлакис няма проблем да се поставя бебето за по 10 минути. Според физиотерапевтките, които посещаваме  - не е добра идея. Има случаи, при които бебетата се научават да стъпват на пръсти, а не на цяло стъпало и това води до скъсяване на ахилесовото сухожилие, което трудно се оправя. Ако се открие по-късно е възможно и да се стигне до операция. Имам познати, които заради проходилка стъпват на пръсти или имат неправилна походка.

Според жената от КиндиРу стъпването на пръсти води до неправилно натоварване на мускули, т.е. натоварват се грешните и това води до други проблеми със стойка, рефлекси и тн. Мисля, че има доста информация в интернет и с помощта на лекаря всеки сам да реши дали да ползва и какво. Аз реших, че няма да ползваме нито проходилка, нито бънджи. Дори не сме взимали и люлка за бебе, а от малка я слагам на килима и да се движи на воля. Това е моето решение и дали е правилно или не, не знам. Според физиотерапевтките тя е в идеално физическо състояние и добре се развива. Още и е трудно да стои на 4 опори, но и това ще стане. Само дано и с врата се развият нещата и да и се оправи малко кривата глава.

Ако някой е харесал някоя интересна играчка, моля да сподели. Аз и харесах няколко и от BestSecret и трябва да видя какво да и взема.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 14:56 от Пълнолуние

# 49
Пюрето в началото мерех на везна до 160 гр., но няколко пъти инцидентно ми се наложи да храня навън с купено пюре и не съм мерила. Остава малко от 190 гр., но реших, че не е никакъв проблем да хапне и 170 или 180 гр. Не дохранвам с мляко наобед.
Mila101, аз също пробвах с чашата от комплекта за захранване на Томи Типи, но нямаме никакъв успех, сега съм поръчала тази на Авент и ще докладвам щом дойде.
Аз да попитам с какво мога да заменя жълтъка. Моето бебе отказва да го яде - и в пюре и размито с вода и стрито в устата. Направо му се гади, а иначе си хапва всичко. Всъщност защо трябва задължително единия ден да е пюре с жълтък, а другия месно.

# 50
В жълтъка има много полезни вещества и лецитин (Лецитинът от яйчен жълтък е естествен, хранителен източник на
фосфолипиди, важна мастна съставка, която изгражда клетъчните мембрани и е жизненоважна за мозъка и нервната система).
Аз смятам скоро да направя палачинки от жълтък с някакъв зеленчук и да дам парчета. Изяжда по около 30 - 60 грама пюре със зор.
2 дена хапна каша ама сега пак отказва каши.

# 51
Ясно, значи греша като го пропускам. Как да го накарам да го хареса не знам. Жал ме хваща като го гледам как му се гади. Не прави номера според мен, просто не му харесва.

# 52
Една идея не знам до колко ще помогне , пробвай разтворено в мляко , малко количество,  да го изпие или с лъжица.
Чашата и аз я поръчах , пък ще видим като пристигне дали ще имаме успех.
Ясно, значи греша като го пропускам. Как да го накарам да го хареса не знам. Жал ме хваща като го гледам как му се гади. Не прави номера според мен, просто не му харесва.

# 53
Ирина Владимирова беше казала да се слага орехово масло, ако по някаква причина нямаш жълтък, но по спомен ставаше дума за единични пропуски, а не за изцяло подменяне на жълтъка.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 15:56 от zvezdait

# 54
От вчера бебчето се изправя сама в кошарата 🥰
Днес хапна малко повече. Давах й пюре със заек, само въртеше главата, но като успях да пъхна в устата и започна да яде. Естествено беше изцапаната цялата, както винаги.
Вечер вашите бебчета спят ли при вас? Приспиваме я вечер и я слагаме в кошарата, събужда се на 2-3 часа, но към 5 часа ако не е при нас се събужда на половин час. Мисля, че защото спим на тъмно и се стряска, при вас как е?

# 55
А преди 5 не е ли тъмно? Grinning
Винаги в кошарата (или по едно време в количката също), никога на спалнята. Буди се често от няколко месеца, ооведението рано сутрин е крайно различно. От не мога да доприспя, буди се, до окей е и даже доспива най-дълго тогава... Но сме сами в спалнята в момента и много внимавам с шумовете, иначе щеше да е съвсем трудно сигурно.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 20:28 от zvezdait

# 56
През деня спи на спалнята. Често спи върху мен, а понякога сама. Слагам възглавници и нон стоп я гледам на камерата, за да няма нови инциденти. Вече веднъж падна от леглото, а нашето не е ниско. Вечер си спи в кошарата. Един път се наложи на морето да спи при нас и цяла вечер не мигнах както трябва.

Последните дни пак венеца я дразни и е ужас. Трудно заспива, понякога се буди за биберона и тн. Иначе яде по 1 или 2 пъти през нощта. Вчера едвам заспа в 22:00 часа. Иначе заспива в 20:00 - 20:30. Днес забелязах, че първото зъбче е леко пробило венеца.

Рая Тойс ще имат намаление този петък до неделя. До 25% на всичко.

Имате ли наблюдения за гащичките на Памперс как се справят с код горчица. Особено когато в свършена в столчето за кола 😀 Нашата има традиция да върши там работата и добре, че нося с мен резервни дрехи. Ние ползваме Pampers Premium Care и Huggies и понякога пропускат. Може би заради стойката в стола за кола.

# 57
Нашият спи само при нас, никакъв шанс да го оставя в кошарата за през нощта. Буди се през два часа и аз се разбуждам и после цял ден съм неадекватна. Пробвах сумати пъти, явно не иска/не е готов да спи сам. С консултант работихме и пак не стана нищо.
Кошарата му е тип "next to me", буквално залепена за спалнята, как усеща разликата.. не знам 🤣
През деня за по 30 минути мога да го оставя в кошарата, но ако искам да спи повече лягам с него на спалнята. (За обедната дрямка главно, която искам да е час и 30/ два)

# 58
Никога не е спал при нас, но леглото му е до спалнята, така че да ни усеща. Много малко дремки има напоследък, две по половин час, максимум час, вечер спи по цяла нощ. Искам да направя последното хранене в 19 и да спи до 7, но не знам как да вместя 6 хранения в тези 12 часа и дали изобщо е редно.

# 59
Мануна, на този етап 5 хранения са напълно достатъчни. На мен пауза от 12 часа без храна ми се струват твърде много 😃 Вечерното хранене при нас е в 20ч., а последното в 23:30-00ч. Ако не го събудя да яде, той сам се събужда в 1-2ч. с рев. Иначе си спи в количката или кошарата, буди се по няколко пъти, но като сложим бибероната и заспива. Спи буквално над главите ни 😁 През деня спи малко...днес два пъти и не знам дали му се събра час и половина, нооо сутрин рано като хапне и поспива още малко. Той не издържа на по-голяма пауза от 7 часа без храна. Нямам търпение да пробие напълно и горното зъбче, дано тогава да не се събужда.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 16:17 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт