Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 870
  • 267
  •   2
Отговори
# 255
Аштън само прахчета пробяах, на гелчето не ми хареса някаква съставка май.
Много хора се кълнат в тях, та сигурно е до бебе...

# 256
Да, тиквата с мляко и ориз и мляко с ориз го дояждам, много са вкусни и са на Ганчев.
Също така забравих да кажа, ние сме на 7 месеца и вчера отворих едно за седем месеца на Гербер, пиле с картофи и моркови и си беше с парченца е голямо повръщане падна, аха да преглътне и го връща ... не ни се получи с парченца и отворих за 4 месеца същото, хапна го.
А ЛЛ ми каза, че й при растежа на зъбките също боли, защото ни беше избило и тя я видя и вика много я мъчи и аз така й казах, нали е избило то нали докато избие е зора и тя ме "успокои", че и при растежа също боли. 😪 В петък бяхме на преглед, че беше много нервна и неделя започнаха сополите, направо й се стигала в гърлото, шмръкне и се закашля и тръгне да повръща, ден-два така, сега вече се надявам да отшумява. И да кажа, престраших се с прахосмукачката да ги дръпна, защото по цял ден сме сами и с аспиратора е безмилостна борба, дърпа, бута, обръща се и сама просто е мисия невъзможна, а с прахосмукачката на бързо, раз-раз и сме си дръпнали, но определено вече като чуе и види знае какво я чака и борбата започва предварително, но се получава по-бързо и не е чак толкова силно засмукването, аз си го представях по-страшно, но и прахосмукачката ни има степени на дърпане и я пускам на най-ниската.
А от кашите сме въвели елда, ориз, царевица и сега овеса, но безглутенов, има и на бионино бурканче овес безглутен.
Пробвах млякото сутрин с бисквити на Вебевита без глутен , но определено не одобрява бисквитките, дори и чиста бисквита гризка една и повече не иска от тях.

# 257
Аз да се похваля, че с тая каша два пъти на ден Ани има бузки и не й си броят ребрата вече. Днес покрай разправии с каката съм набутала и следобед кашата с глутен... Направо нямам думи за себе си.  Но смятам тази седмица да е последно на каша два пъти на ден и да минавам на попара. Вие какви сухари слагате? Пак имам спомен, че консистенцията е важна...
Имам връстниче на моята голяма дъщеря и майка му все оглеждаше много внимателно, без глутен, био, еко, ама сега за съжаление отказва да яде друго, освен сладкории и хляб и е по-слаб и от голямата, защото яде по няколко залъка на хранене. Така че спокойно със заек, без заек, с нишесте, без  нишесте, кой знае какъв вкус и каква дивотия ще решат, че  обожават...

# 258
Аз купих от тези сухари от ДМ, само веднъж се опитах да дам попара и не я одобри, изчаквам малко и пак ще предлагам

# 259
Оххх, тези зъбки 😞
Sande4, аз също купих от тези сухари, но от 8-мия месец ще започна да давам попара. Тогава ще въведа обезсолено сирене и краве масло.
Гери, четох, че попарата може да се прави с мляко, за да е по-хранителна. Аз лично ще взема чайчетата. Кашите ги правя задължително с мляко или самите те са млечни.
Моят господин много хареса овес на Холе, наистина е хубав. По принцип за пълна порция трябва да се смесят 150мл. АМ/вода с 15гр. овес, но аз слагам 170мл. мляко+10гр. овес+ 7 гр. царевична каша+ лъжичка олио Холе. Общо става около 190 грама порция, но след това яде около 20 грама плодове, защото не му достига да се засити. След това сравнително бързо си търси вечерното мляко. Уж кашата е супер калорична(правя я с АМ), а не се засища или просто му е много вкусно 😃 Вчера му дадох банан в биберон и отделно той да си гризе, но от време на време отхапва по-голямо парче с долните зъбчета и се мъчи да дъвче, но понякога му се повдига.
Има си и зеленчуци, които не одобрява, чак му се повдига 😅 иии само ги плюе, конкретно за спанак и зелен боб се сещам в момента, също и картофи с тиквички 😃 А как ръба праз 🤣🤣🤣 пробвайте да измиете и обелите праз, толкова сладко си го мляска, хаха.
От 10+ месеца ще въведа белтък под формата на мъфини, палачинки или бисквити, макар да е по учебник 12+. Когато е в печиво разбрах, че няма проблем. Скоро четох състава на някаква каша или пюре, като вътре си пишеше, че има белтък.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 07:38 от Kactus

# 260
Да, знам, че може с АМ, може и само с вода, но искам да предложа нещо малко по-различно на вкус. Нашата яде всичко с това АМ. На голямата я правих с чай от лайка, много я харесваше. Вчера взех масло на Президент на промоция. Сега ще търся и хубаво сирене.

# 261
Супер 🤗 Ще кажеш после как е реагирала госпожицата ❤️
Аз сирене ще купя от мандра Веселие. Още се чудя краве, биволско или овче. Овчето им сирене е най-вкусно.

# 262
И аз реших да вкарам попарата към 8-мия месец, мисля, че е рано. Нашата не може да преглъща парченца още, изплюва ги.
Нашата има дни с много мрънкане, но не виждам да и излизат други зъбки, или да са й подути венците. Вчера искаше цял ден в мен да е. Нищо не успях да свърша. Добре, че мъжа ми е разбран, и като се върна той я пое, но тя веднага се успокои и все едно ми смениха бебето. Зачудих се, дали не е мрънкала за него. Стана най-спокойното бебе. Нарочно го прави, тормози ме през деня, или докато сме сами, а ако има друг с мен, е много добро бебче. И хората чак ми завиждат 🤣.
През останалите дни имам малко време, защото се заиграва. Вчера беше прекалено за мен. Едвам ходих до тоалетната, защото веднага се почва плач.
Спим по 1 час предиобеда, следобед спи около 2 часа, а през нощта се буди на 2 часа, за да хапне и пак заспива. Не мога да се оплача, за това, но докато е будна, се чувствам вързана за нея. Знам, че сега е времето да се гушкаме, но малко ми идва в повече. Снощи, въпреки, че беше в баща си и беше спокойна, очите и вперени в мен. Чувствам се виновна, че си почивам. Търси ме. Радвам се, но искам и малко лично пространство.

# 263
Мики, заслужаваш лично време и си го вземи! Оставяш я нахранена с мъжа ти и излизаш за 2-3 часа. Аз също се чувствам, като перпето мобиле, дете, къща, работа, аман! Особено тя като не спа няколко вечери, направо не знаех на кой свят съм.

Момичета, едно голямо на ум с онлайн магазина на Рая тойс. Едно, че ми изпратиха пюрета с изтекъл срок на годност, ами и са ми изпратили разопакована играчка, натикана в кутията на друга играчка и на всичкото отгоре се дублира с друга играчка от същата поръчка. И за капак пращат всичко на части, къде с преглед, къде без, неадекватна работа. Направо съм бясна!

# 264
Мики, ние сме така слепени вече 2 месеца. Рядко вече се заиграва сама. Последните дни не ми дава да мръдна от нея, но предполагам е заради зъбчетата. Едното е почти пораснало, а предполагам скоро ще избие и другото долно. Сега е като някой перфоратор за билети  с този един зъб. Отделно и спи в мен и съвсем няма време за тоалетна и ям каквото видя за 1 минута. Таткото поема грижата за нея след работа, за да отдъхна малко. После той готви нещо за вечеря набързо. Детето е на двамата все пак, така че не се чувствай виновна. Онзи ден гледах някакво инфо какво се случва с майката, ако е нон стоп с детето в продължение на 1 година. Може да доведе до депресия, по-бързо състаряване, загуба на желание за интимности, за гледане на дете и тн. За да сме пълноценни родители е нужна и почивка и е хубаво да имаме партньор, който го разбира и помага за да се случат тези неща. Особено, ако нямате помощ от баби. Аз понякога оставям малката на таткото и излизам за 2-3 часа. Дори и до магазина да отида да се пошматкам ....

Гери, права си, че колкото и био да ги гледаме сега, скоро това ще се промени.

Ние сме много назад с храненето, но пък за сега всичко яде. Вчера не и хареса яденето, но подозирам, че и заради зъбите имаше драми. Да видим по натам какви капризи ще измисли. Иначе аз още не съм вкарала и глутена, да не говори за млечни.

# 265
Благодаря, момичета, наистина на моменти сякаш изпадам в някаква въртележка. Нямам помощ от баби, освен събота и неделя, но бащата не иска да я оставяме, защото той само събота и неделя я гледа и иска това време. Миналата събота му предложих да я дадем на майка ми и да излезем за 2-3 часа, той отсече и каза: Не, ще я вземем с нас. Разбирам го. Не го каза грубо, просто си каза това, което иска. Не посмях да настоявам, защото знам, че иска време с дъщеря си. През седмицата успява да е с нея за час, два. После тя заспива.

За Рая Тойс, и ние имахме една такава играчка, разопакована и скъсана даже. Но решихме да не я връщаме. Бебка не си играе изобщо с нея. Само в началото, докато я разучи, после нула внимание. Те сами си губят клиентите по този начин.

# 266
Мики, нашият господин също е най-послушното бебе в компанията на баба и дядо 🤣🤣🤣 пак играе, приказва, ама като ме види в някакъв момент и започва да мрънка, да протестира, хаха. Започва драмата 😃 Сега разбирам клипчетата, на които родителите се крият, когато детето си играе с нещо 🤣 Не винаги е така, понякога се усмихва и продължава да играе, но като цяло внимавам да не му привличам вниманието, когато е съсредоточен да си играе с нещо.

# 267
Напоследък и на мен ми идва в повече. Непрекъснато е залепен за мен. Започна и да протяга ръчички и е много жален. Гледам да обръщам внимание и на голямото дете и за мен не остава време. С кашите сме вкарали доста, аз зарязах схемите отдавна. Вече яде ориз, царевица, просо, спелта, овес и пшеница. Днес мисля да давам грис. Вече не ги иска неовкусени и се налага на чистите да добавям плодово пюре. Не знаех за свинското, но ще се съобразя с вашите препоръки. Имам пюрета от 6-ти месец спагети болонезе или мусака, а пък в тях има свинско. Взела съм и от заготовките с прошуто на Плазмон, но ще изчакам малко. Въвела съм пилешко, пуешко и агнешко, което не ям. Взела съм и заешко, не бих могла да го ям, но ще дам по веднъж колкото да съм дала. Вкъщи не се готви и е малко вероятно да яде някъде май.

Общи условия

Активация на акаунт