Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 468
  • 242
  •   7
Отговори
# 210
  • Русе
Докъде са вашите сладури в двигателно отношение?
Светльо пълзи символично напред, доста добре назад, пълзейки настрани обикаля целия хол, още не застава на опори и не прави опити за изправяне. Той е на 7м и 3 седмици.

# 211
Клати се на 4 опори и пълзи напред и назад, не може да седи хубаво сам, само с опора. На 7 месеца и половина е.

# 212
Седем месеца и половина. Върти се, застава на четири опори, пълзи с присядане Laughing, сяда и ляга без проблем, вчера съвсем на майтап я изправих на една мека опора и си стоя така известно време.

# 213
На 2.12 прави 8 месеца - Не може да пълзи, но застава на 4 опори. Поклаща се и подскача дори. Не може самостоятелно да седне, но ако я сложа седнала седи доста добре. Прави крачки за лазене.

# 214
Момичета, някой има ли отзиви за това бебешко плуване? https://pluvanesbebe.bg/

# 215
Ние ходихме само един път в басейна Olives. Басейна се намира в хотел и има платен паркинг срещу входа. Важат картите на Multisport. Басейна е малък и водата е около 30-33 градуса. Няма съблекалня за бебета и всичко се случва на шезлонгите. Бяхме 4-5 бебета. Аз съм нисичка и за мен беше дълбоко и таткото беше с нея в басейна. Правят се разни упражнения. Малката се скъса да реве. Момичето, което водеше класа беше много мила с децата. На нас ни допадна като отношение. Решихме да и дадем почивка и да отидем отново друг път, но с цял бански. Този път не знам дали да не пробваме друг басейн. Този беше малко мрачен, т.е. липсваше естествена светлина, а ходихме лятото.

# 216
Много благодаря! Допадна ми това, че важи Мултиспорт, и има няколко опции за басейн. Иначе около 60 лв струва в Малките рибки, което ми идва много. Измисляме си забавления за зимата.

# 217
Според физиотерапевтката ни в Токуда, много си личало кои бебета ходели на плуване. Но ми каза да не се потапят изцяло в басейна, но не ми обясни защо. Вие какво мислите за тези играчки:

https://www.baby.bg/product/moni-bear-391200/

Харесала съм една от Амазон, но е двойно по-скъпа. Та се чудя има ли смисъл да давам повече пари.

PS Мануна, само провери дали избраният басейн работи с Мултиспорт.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 21:55 от Пълнолуние

# 218
Подобна люлка има в Little nursery, трябва да видя каква марка е. Слагам го, но още не му е супер интересно. Благодаря, ще проверя за басейните!

# 219
В двигателно отношение сме прекалено напред...радвам се, че е толкова активен, но днес направо ми излезе сърцето. При свекърите сме и там е в дървена кошара, нашият се изправи и се метна през нея. Направи салто и падна по гръб, повече си удари гръбчето. Малко повърна и продължи да беснее. Свалихме на най-ниско ниво кошарата. Кошарата си е висока и още не мога да се успокоя 😞 Сега спи при мен на леглото.
Преди два дни направи 7 месеца и може да сяда самостоятелно, пълзи отдавна, лази леко нестабилно, скача и се изправя на крака с опора...Това изправяне ме притеснява, така падна и от кошарата, застава си прав. Баща му е проходил на 9 месеца и явно той също ще проходи тогава. Аз се притеснявам, защото кръстчето укрепва чак на осем навършени месеца 😞 Не искам и да го ограничавам.
Днес му дадох пюре със зелен фасул и голямо плюене падна. Скоро няма да му дам отново. Пък и още му давам капки за болки в коремчето.
ПП има ли и други бебчета, които на седем месеца успяват с опора да се изправят на стъпала? Имам предвид като се хване за кошара или възглавница. На какво мнение е педиатърът в това отношение?

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 22:48 от Kactus

# 220
Мануна на Nattou е мисля. Такава съм харесала и аз, но е 200лв намалена.

Кактусче, знам какво ти е. Преди няколко дни нали падна и нашата докато спеше. Щом лудее нищо му няма. Следи го за всеки случай. Нашата падна и по лице, тя се чудих да не е счупила и нос… Нашата още не се сеща да го прави това с кошарата. Но оградата, която сложихме на леглото ни и е доста интересна и се чудя кога ще започне да се катери по нея, не само да я яде.

# 221
Луничке, благодаря ти 🤗 До сега търсих информация, но всичко сочи, че той е наред. Също и няма проблем, че на седем месеца иска да се изправя с опора. Единствено трябва да осигуря безопасност и се надявам да не проходи преди да е навършил 10 месеца, че не знам как ще се справя с варденето. Аз и сега се изморявам, когато не е в кошарата за игра. На една роднина бебето е с два месеца по-голям, но е мързелив и си лежи, изобщо не му се пълзи и лази 🤣 тя все още има спокойствие 😃

# 222
Нашето момиче е на 8 месеца, от 7ми месец и половина се изправя и не иска да седи. Вече се придвижва из кошарата изправена като се държи по края. Личната лекарка я видя как стои изправена и каза, че е добре.
Иначе все я държим или в кошарата за игра или в кошарата за сън. Не се спира милата.
Не седи дълго иначе, все пада настрана.
Купих играчка количка от Кик, много й е интересна.

# 223
И при нас вчера се случи първото падане. От дивана, който поне е нисък, пропуснала е масата и директно по лице на пода. Порева си, имахме червено на челото и после спа доста здраво. Мисля, че и при нас ни свърши царството с лежерното оставяне на детето, където ни е удобно Simple Smile

Това с леженето не е показател. Аз се бях притеснила, че Радост изостава и моят мъж сподели за негов познат, който до 12 м. не е мръднал и само по гръб бил лежал. Човекът има танцова школа, включително и за народни танци и е с разни отличия... явно тялото се е подготвяло за многото движение след време Simple Smile

Луничке, в ДМ в мола на Стамболийски има люлеещо се конче. Ради много му се радва, но според мен е от ден до пладне това и не си струва парите. На малкия ми кръщелник бяха подарили такова, като беше на годинка, мисля че няколко седмици продължи ползването, при това спорадично и после само хващаше прах.

# 224
Момичета при нас пък настъпи първото ни разболяване и ми е много гадно, от вчера киха кашля и вечерта като текнаха едни сополи, цяла нощ не сме спали, тя не може да диша, задавя се, не ми дава да й ги смъкнат, а пък и нищо не смуква, явно й се стичат и се задавя и тръгва да повръща, не може да яде, но пък щъка. И то точно неделя вече незнам какво да направим, а в петък беше на лекар и всичко й беше чисто.
Вие как се справяхте с  тия сополи, дали може инхалации да й се правят?

Общи условия

Активация на акаунт