Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 702
  • 258
  •   2
Отговори
# 195
Нашата се роди 3180 и вече е 9 кг, доста големичка върви. Натежава си.

Слагам наобед всеки път олио на Холе. В кашите не слагам. Аз сега и давам плод, следобед и половин порция каша.

# 196
Здравейте, добре мина фотосесията като цяло 😁 По принцип постоянно се усмихва, но сега трябваше голямо забавление, за да му крадем усмивките 😃 за него целта беше да изяде целия декор и статива с прожектора 🤣🤣🤣 поне само веднъж се разплака...докато го преобличам. Иначе пееше, викаше, караше ми се, но и се усмихна, хаха. Много му хареса и едно зелено телефонче, направо го изяде 😅 Като смятам утрояването, значи на годинката трябва да е 11,340кг. 😁 Значи трябва да качи около килограм и половина за пет месеца.
На мен два пъти ми се е случвало да пропусна да сваря яйце и съм давала само зеленчуково пюре. Вчера толкова много му хареса пюрето, че чак се смееше от кеф и си го мляскаше. 🥰🥰🥰

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 13:44 от Kactus

# 197
Пупи, кашата е най-калорична, особено с АМ.  Попарата е с по-малко калории. С голямата  лекарите казаха да ядем 3 пъти на ден каша и попарата да е с четири сухара. За справка сега понякога й правя с 2.
Joss, бях чела, че при някои деца сукателният инстикт започва да отслабва рязко около 6 месец и това е причината да не харесват мляко. Ако го направя на каша или го давам с лъжица няма проблем, но 200 мл мляко с лъжица си е изпитание за нервната система. И Ани и голямата не харесват течната консистенция. Интересното е, че да усетят да има малко парче се почва едно даване и повръщане. Капризи...
Кактус, чакаме снимки.
Ани много се смееше на сестра си. Аз забравих тоалетите в синьо, но нямаше да имам нерви да се преобличаме.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 14:16 от Gery666_

# 198
Гери, точно вчера пробрах АМ с лъжица, яде и той, но меко казано е изпитание. Благодаря за отговора за кашата. Ще давам тогава каша по-често. Поне нея и 300 грама да му направя и 300 ще изяде Simple Smile

# 199
Здравйете, мами! Отдавна не ви бях чела и така се радвам, че поправих тази грешка- вече съм по-спокойна, че всичките ми терзания са нормални!❤
На същата вълна бях с кашите на Holle и грамажите- мислех, че съм тотално некадърна докато не се изнервих след 4 несполучливи опита и почнах да ги правя малко на око и просто си меря количеството което трябва да му дам- жив и здрав е!😅 също не знам дали е коментирано, НО за кърмещите мами НЕ салагайте кърма! Буквлано втечнява кашата за 2 мин - това също ми отне време докато го разбера.🥲
Кактусче, нямаш си и на представа колко съм ти благодарна за информацията за заготовките на плазмон.. то бяха сметки, изчисления и сега разбирам, че пак не съм била на прав път…😅
Коледна сесия и ние, ще правим. Не предполагах, че най-трудната част (след да навия ММ), ще е да намеря подходящи дрехи за мен и Мм..😂
Зъбки и ние нямаме още, но упорито го тормозят. 🥹

# 200
Днес бяхме на преглед, 8,020 кг и 70 см. 400 гр е наддала и +2 см. После накупих дрешки от Пепко, хубави намаления имаха (3 блузки взех). Ходихме вчера на Бейби клуб, смятам да посещаваме всяка седмица, после спа супер. В момента не иска да спи не знам как да я измарям вече. А и поне зимата да имаме някаква активност, че като се влошава времето не можем все вкъщи.

# 201
  • Русе
Пипи, прави кашата на малки порции.
Аз си слагам нужното количество каша в контейнерче, после добавям няколко лъжички в купичката и заливам с кърма до нужната консистенция,  старая се количеството да се извяде за въпросните 2-3 мин.

Здравйете, мами! Отдавна не ви бях чела и така се радвам, че поправих тази грешка- вече съм по-спокойна, че всичките ми терзания са нормални!❤
На същата вълна бях с кашите на Holle и грамажите- мислех, че съм тотално некадърна докато не се изнервих след 4 несполучливи опита и почнах да ги правя малко на око и просто си меря количеството което трябва да му дам- жив и здрав е!😅 също не знам дали е коментирано, НО за кърмещите мами НЕ салагайте кърма! Буквлано втечнява кашата за 2 мин - това също ми отне време докато го разбера.🥲
Кактусче, нямаш си и на представа колко съм ти благодарна за информацията за заготовките на плазмон.. то бяха сметки, изчисления и сега разбирам, че пак не съм била на прав път…😅
Коледна сесия и ние, ще правим. Не предполагах, че най-трудната част (след да навия ММ), ще е да намеря подходящи дрехи за мен и Мм..😂
Зъбки и ние нямаме още, но упорито го тормозят. 🥹

# 202
Здравейте, днес бяхме на преглед и съм доста притеснена. На килограми сме качили 330 гр, но сега пък нито ръстът, нито главата и гърдите са пораснали. В момента е точно 7 кг, 67 ръст,  43 главичка, 42 см гърди. Вкъщи измерихме всичко с 1 см нагоре, но ме притеснява това задържане и че не знам дали предния месец са я измерили точно...
Друг с такъв застой има ли? Какво ви посъветва лекаря? Моята лична малко ни попретупа, а за мен това е още една индикация, че не се храни много добре...

# 203
Гери, гарантирам ти, че не са я измерили точно 😃 Моят господин също го измериха О глава и О гърди същите като предния месец, а реално е пораснал 🤣 Просто предния път или този път не са я премерили правилно. Аз Дарко си го следя вкъщи, че да не се шашкам на прегледите 😃 Иначе 330гр. си е даже в горна граница за тези месеци, супер сте!

# 204
Ами следя и аз, но е доста шавлива и не вогя добре да я премеря.
Иначе не е учудващо за грамажите - реално съм въвела почти всичко като възможна храна в грамажи за 8 месечно, за да компенсирам липсата на мляко.  От другата седмица смятам да започна и с телешкото. А по-следваща със сиренето и маслото.
Благодаря ти много за отговора, Кактус. Сега ще следя по-изкъсо нещата.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 12:42 от Gery666_

# 205
Гери,  при нас е имало и минус на сантиметри 😀 На височина 2-3 месеца я мереха едни и същи, но реално си растеше. С обиколката на главата са били големите разлики при нас. Имаше случаи да я мерят по-малка от предният. Ако ти си я мериш вкъщи и всичко е наред не виждам основание за притеснения.

Аз ходих 2 пъти при Масларска и нейните измервания нямаха нищо общо с тези на ЛЛ. Няма как детето да се смали за 2-3 дни …

Иначе 330гр си е супер. Браво на Ани.

# 206
Гери, мерят едно към кесим, особено със сантиметъра. Ти си знаеш по детето, по дрешките, а грамчетата са супер.
Снимай я веднъж в месеца на нещо еднакво (килимче, чаршафче, най-добре с някаква шарка) под еднакъв ъгъл отгоре, и ще видиш визуално разликата и ще ти е по-спокойно.

# 207
  • Русе
Абсолютно,  въобще не се старсят с мерките.
Главата на Светли я изкарват 43см вече 4 месеца подред. Гърдите същите стойности като предния път. На ръст 70см. Да бе да - 75 си го измерихме ние - той е огромен мъжага. За килограмите съм доло горе съгласна- док каза 9,500кг, предния месец 9,300кг.
Истината е някъде там...

# 208
Здравейте, днес бяхме на преглед и съм доста притеснена. На килограми сме качили 330 гр, но сега пък нито ръстът, нито главата и гърдите са пораснали. В момента е точно 7 кг, 67 ръст,  43 главичка, 42 см гърди. Вкъщи измерихме всичко с 1 см нагоре, но ме притеснява това задържане и че не знам дали предния месец са я измерили точно...
Друг с такъв застой има ли? Какво ви посъветва лекаря? Моята лична малко ни попретупа, а за мен това е още една индикация, че не се храни много добре...
Изобщо не шашкай, ние сме по абсолютно същият начин, на килограми 300 гр, а на сантиметри нищичко и питах ЛЛ каза изобщо да не се притеснявам, веднъж дърпат с много, друг път с нищо, важното е да са жизнени, да се развиват, да ядът, да пълнят памперсите 😄

# 209
Благодаря много за отговорите, момичета Joy Успокоихте  ме. Малката е супер  жизнена, яде си с апетит, а за пълнежа на памперса да не говорим. Сега е започнала да си приказва много и само вика дай-дай, зай-зай, генге с отварянето на очите.

Общи условия

Активация на акаунт