Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 459
  • 241
  •   7
Отговори
# 180
Пупи предпоследният месец качихме 250 грама. За мен е добре. Те се движат вече доста и изразходват повече. Отделно и беше болна няколко дни. Последният месец навакса и качи 380 грама за около 20 дни, което е доста. Сега включих и оризова каша и ще видим дали няма да увеличи темповете на качване.

Гери, страхотна фотосесия. Важно е да сте си изкарали добре. Чаках снимка да видим дали таткото е с пола 😀

Ние още не сме избрали снимки за обработка, но последните дни съм изтощена. А днес след падането и още повече. Заради зъбите или заради друго не дава да се отделя от нея. Започва мрънкане ….. Хапане. Започва да ми се привижда, че носа и е крив, че и е подуто челото … Тя си играе и не изглежда да и има нещо, но явно аз го преживявам по-тежко.  Таткото се прибра и реших да разнообразя и да направя бананов кекс. Малко да ми почине мозъка. Счупих яйцата без да искам и реших, че приключих с готвенето днес, че не се знае какво още ще счупя.

# 181
Тоя път Меркурий е твърде ретротраден, твърде.
Момичета, не знам дали събрахме групичка за среща в петък, ние няма да успеем. Ако нещо интересно се появи и имате желание по-натам, може отново да се разберем.

# 182
Аз няма да мога, че сме на физиотерапия в Лагера. Надявах се да се разминем само с едно посещение, но няма.

Поръчах гащички на Памперс от страничката на Кактусчето. В петък можем да ги тестваме дали ще минат теста в колата .

# 183
Луничке, надявам се да нямате повече инциденти 🤗❤️ Поне ние до сега не сме имали, Пу, Пу. 😃
Нашата фотосесия е утре и ми е малко притеснено, дано да мине добре. Малкият започна да се изправя на колене подпирайки се на дивана и така си ходи, достига почти всичко....също и ръси лиги навсякъде.
Гери, прекрасни снимки! ❤️🤗🌲
Гхи не се дава на бебета, защото е минало термична обработка. Дава се чисто краве масло.

# 184
Явно може да оглавя класацията за най-лоша майка и брой падания на дете. Монтирахме от едната страна преграда. Ще видим и още 2 да вземем. Иначе леглото и е долепено до нашето, но е сгъваема кошара и тя се мести. Първият път падна между двете легла.

Кактусче, не се притеснявай. Фотографите, които снимат деца имат опит и ще предразположи малкият. Нашата я гледаше изпод вежди 5 минути и после и се радваше доста. Големи усмивки и раздаваше. Онзи ден за пръв път се усмихне и на едно момченце. Бяхме при физиотерапевтката и дойде един 11 месечен батко и му раздаваше усмивки. Обикновено плаче, ако непознат и се усмихне. Таткото не е доволен 😀

# 185
Луничке, под "инциденти" имах предвид да нямате повече пропуснал памперс в колата 🤣 Аз определено мога да те конкурирам по брой падания. ...първото беше още на два месеца 😃 Днес успя да се обърне със стола за хранене, защото не бях разпънала краката на стола до края.  За щастие нищо му няма. Иначе дано да нямате повече падания, което всъщност е невъзможно в бъдеще, но поне да е без последици.
Таткото май ще приготвя пушката 🤣🤣🤣🤣

# 186
Аз вчера ходих до мола и понеже количката е много лека (взехме на bebetto, много съм доволна), явно съм претоварила чантата отпред и като се навеждах да дам биберона на бебчето натиснах количката и падна. Бебчето си беше закопчана с колани и не й направи впечатление, една жена до мен повече се стресна. И аз доста се стреснах, разтреперих се цялата.
Иначе бебчето май е свикнало вече с непохватната си майка. Бях счупила една купичка до нея и тя само въздъхна.
И аз ограждам леглото с възгавници, но забелязах, че се катери по тях и много ме е страх да не я изпусна и аз някой път.
За вечерта взех гащички от лили, доволна съм, даже взех номер 5, защото 4 много стягаха. Да видим пък да не пропуснат.
На 30ти сме на фотосесия.

# 187
Момичета, нали вчера пак заговорихме за кг и реших да претегля Ани. Качила е 100 гр за 10 дена, но още не е 7 кг - 6,910 е. Направо тези 7 кг ще ги сънувам...
Та да попитам на всяко хранене ли слагате зехтин или олио? Чудя се дали да не започна и това да правя.
Пият ли децата от чаша? По колко вода пият? Нашата вчера я пробвах и само я дъвка и нищо не пи. Ще видя днес с шише да предложа водичка, че ми се стори много жадна вечерта.

# 188
Гери, нас ще ни мерят във вторник,  та ще се включа с актуални размери. Аз го забравям олиото, слагам като се сетя. В кашите още не съм слагала,  но не сме още на цяла порция. Вчера изяде 2,3 от порцията + мляко, по-късно повърна. През ноща беше доста неспокоен,  събуди се да яде и после не можа да заспи, едно въртене, едно мрънкане. Явно нещо кашата не му се отразява добре. Някой с оплаквания сред каша?  Последните две, три седмици си спи доста добре, почти само в неговото легло.
За водата върнахме се на шишето, така поне пие едни 20,30мл   иначе с чашите само се олива.
Момиче това с падането е нормално, трудно може да се избегне. Явно са много палави бебоците. Нашия се върти оновно като е на земята, иначе застава по корем и забожда главата. Явно на мека повърхност не му е удобно да се върти,  а може и да го домързява.  Иначе много му харесва да си лапа краката със или без чорапи. И аз почвам да гледам дрехи за снимки , че не остана време.

# 189
Гери, аз един ден слагам яйце, на следващият слагам от олиото на Holle. Поне така помня от лекциите. Не съм сигурна колко вода пие от чашата. Давам и и според мен всичко се излива извън устата, но може би попада нещо и в нея. След като се наяде и съм и дала вода от чашата, после и давам шишето с вода, но тя го ползва за гризалка. И аз нямам на идея колко вода на ден трябва да пие. Предлагам вода и после с оризовата каша също, но шишето с вода си е до нея през целият ден. Но тя освен да му гризе дръжките за друго не го ползва.

Кактусче, ще видим дали ще минат този тежък горчичен тест 😀

Аз сега го изживявам тежко с паданията, а после като започне да си удря главата в мебелите … не знам. За лигите, аз съм постоянно мокра от нейните лиги, но свикнах. Преди котьо като беше жив постоянно бях в косми, а като имахме и приемен котьо бях и в лиги, косми и нахапана. Ах, как ми се иска да беше тук моят котьо, щяха да са добра комбина с малката.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 11:40 от Пълнолуние

# 190
Гери, Радост е качила 50 гр за 10 дни. Ако ЛЛ не е притеснена, защо се тормозиш? Доколкото четох е добре да утроят рожденото си тегло до 1вата годинка. Вашето колко се роди?
На всяко хранене слагам зехтин. Иначе тези бози въобще не са вкусни - но аз съм толкова против пюретата, че и златно да ми се даде, ще го хейтя. Много ме е яд, че не си послушах интуицията и не направихме ЗВБ

# 191
Проблемът е, че не пие млякото. Килограмите не са толкова страшни, но обикновено ниските килограми се отразяват на затварянето на фонтанелата и обиколката на главата. Сега е в норма, но с каката имаше проблем и трябва много да се следи.  
Сега ядем каша 2 пъти на ден и сме много далеч от утрояването.
Малката се роди 2890гр, което прави 8690 до годината. Тоест за да го направим не трябва да спадаме от 300 гр на месец и повече. За Ани това е много трудно и то с въвеждането на почти всичко възможно като храна.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 10:58 от Gery666_

# 192
Какво рибено масло давате?

# 193
За рибено масло поръчах на Мьолерс. Ползвала съм такова с голямото дете.
Олиото на Холе слагам на обедното пюре всеки ден. Е, понякога го забравям Simple Smile
Гери, защо два пъти каша? Не трябвали сутрин да е попара или паста? Тя по-калорична ли е? Ще кажеш че ми е първо дете, така се шашнах вчера. Ама тя и ЛЛ започна с упреците, та може би затова.  Аз слагам АМ във всичко - и каша и пюре. Гледам  че в готовите понякога има добавено нишесте. Това за сгъстяване ли е или за повече калории? Аз по-скоро мисля да добавям ориз сварен. 7300 е моето момче, толкова е бил и предишния месец. Хич не ми изглежда слаб, та днес ще ровя за везна втора употреба. Започнах да си мисля, че нещо не са го измерили правилно. Аз вчера купих от безглутеновата паста на Плазмон и днес додах сутринта. Понеже не мислех да замествам още трето хранене и не бях подготвена с обезсолено сирене, та го дадох с плодово пюре. Уж тази паста е за най-малките, обаче си е като стандартна паста. Наложи се да я мачкам с лъжицата. Днес ще купя от тази на Бебелан. Може би тази от грис на Плазмон ще става на каша, ще пробвам и нея. Следобед ще дам глутенова каша пълна порция и ще считам, че глутенът е въведен. От две седмици слагам по малко в безглутенова каша като стигнах до половин порция. Нали не греша за глутена?

# 194
Проблемът е, че не пие млякото. Килограмите не са толкова страшни, но обикновено ниските килограми се отразяват на затварянето на фонтанелата и обиколката на главата. Сега е в норма, но с каката имаше проблем и трябва много да се следи.  
Сега ядем каша 2 пъти на ден и сме много далеч от утрояването.
Малката се роди 2890гр, което прави 8690 до годината. Тоест за да го направим не трябва да спадаме от 300 гр на месец и повече. За Ани това е много трудно и то с въвеждането на почти всичко възможно като храна.

Разбирам какво те притеснява. Нали и каката беше така с млякото? Понеже хич не съм наясно с АМ, ако го направиш като шейк и добавиш някакъв плод? Или зеленчук? Може да не й харесва сладкия вкус? Налучквам, сигурна съм, че сте пробвали всичко.
Ради си хапва кърма, даже ако я оставя, ще ми джвака зърното по цял ден 😆

Мале, горе чета за срещата в петък и се чудя какво съм пропуснала... Толкова ми се е изгладил мозъка 😆 ние ще ходим, записах се и съм платила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт