Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 515
  • 247
  •   4
Отговори
# 165
И в готовите пюрета е 8 - 10%, на порция от 180 е 18 гр. Вадим калкулаторите, везните и това е 🤣
Луничке, ще видим колко съм успешна с бибата, но след първото зъбче не искам да давам. Ще видим и зъболекарката на първото посещение какъв съвет ще даде за "отбиване" от биберон. Определено му е асоциация за заспиване и предполагам не е лесно без.

# 166
В интернет има много подвеждаща информация. Лидокаинът действа локално и е напълно безопасен за бебета над 3 месеца, а нашите са вече големи 😃 Колкото до месото, не мисля да се ограничавам до мнението на един единствен човек, в случая доктор Владимирова, защото за някои неща изобщо не е права, за други съм съгласна. До 20-30 грама месо на днес е напълно нормално за бебе, като се дава 4-5 дни в седмицата. Владимирова не споменава, че жълтък не е добре да се дава прекалено често и че трябва да има чист ден, без месо и жълтък. Също и че сьомга се дава след 10-тия месец, защото е по-мазна и най-много веднъж в седмицата. По принцип рибата е добре се включи към 8-мия месец, а моята педиатърката каза на 10 месеца. Също и телешко не се дава повече от веднъж в седмицата.
Мануна, много малко месо има в готовите пюрета. По-натам ще започна да давам домашни месни пюрета.
ПП за сега ще давам цяло бурканче от заготовките(24гр. месо) пуешко, пилешко, телешко, агнешко. Също и от рибата цялото бурканче, което се равнява на 16гр. чисто месо. След 10-тия месец може да увелича на 30 грама. Ама като цяло ми идва в повече цялото мерене и накрая ще му дам след 10-тия месец да гризе едно пилешко бутче и да яде колкото иска 🤣

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 11:34 от Kactus

# 167
Всеки избира на какво да вярва.
Европейците май са най-либерални по въпроса, НО самият факт, че има толкова противоречива информация, основно в полза на неупотребата на гелчета с лидокаин, мен лично ме кара да се въздържам от ползването им. По-скоро бих дала ибупрофен/панадол, ако се налага.

# 168
Предпочитам да вярвам на наученото през тези осем години в медицински университет и колеж. 😁
Скрит текст:
За това съм на мнение, че такъв тип информация от твоите скрийшотове трябва да се свалят от интренет пространството, също и всякакви подвеждащи публикации свързани със здравето. Панадол и Нурофен имат системен ефект, а гелчетата с лидокаин локален 😃 Не бих дала лекарство със системен ефект, щом има алтернатива на локално ниво.

Не е добре да се чете толкова в интернет. Понякога народните методи помагат повече 😅 например биберон потопен в домашна ракия 😁
ПП Звездичке, не го приемай като заяждане. Просто се възмущавам на информацията, която се качва в интернет.
ПП 2  Открих още интересни паучове в Лидл 🥰

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 18:02 от Kactus

# 169
Кактусче, имат ли захар тези паучове? Аз само споделих какво е моето виждане за фотосесия Simple Smile Нямам предвид, че другите не струват. Напротив. Има много хубави декори, просто тази година така решихме. Аз малко съжалявам, че не направихме бременна фотосесия , но заради неприятните новини с развитието на малкото овне, не ми беше до това тогава. Хубаво да си изкарате и да се забавлявате. Супер емоции са. Ще чакам да споделиш снимки, ако ще ги споделяш.

Стоунче, какво стана с вашето костюмче. Спомням си, че Радост ще е мини Фродо? Вашата лекарка каза ли от кога може да се приема рибено масло. Нашата каза чак след 10я месец. Но не даде обяснение.

Мануна, Вие имате ли напредък с чашката за вода? Аз взех силиконова на liewood, заедно с дървените играчки от Best Secret, че не ми се поръчваше само еднa чашa Амазон и я пробвах. Имам чувството, че само и мия устата и всичко изтича надолу. Голямо мазало се случва на стола за ядене и вече се чудя дали да не взема някакъв Икейски, който директно да вкарвам под душа. Ако можеше заедно с нея, най-добре.

Иначе в Немският Амазон ще има BF от 20.11. Набелязала съм някои неща и дано ги намалят.

Вие ще украсявате ли елха и тн? Ние имаме желание, но малката пролази ли, не знам как ще я опазим да не я опасе.

# 170
Луничке, нямат захар 🤗 Чист плод/зеленчук с концентриран лимонов сок в ролята на консервант. Иначе аз споделям мнението ти за фотосесиите....трябва да изпъкват хората, а не декорите. Има фотографи с прекалено натруфени декори  😃 Ще споделя снимчици и дано мине гладко, че с бебе с растящи зъби, което хапе всичко наред и не стои на едно място ще е много забавно 🤣 Аз ще се осмеля да съм с пусната коса, но ще нося и ластичка за всеки случай 😁 Ще се радвам да видя и други празнични снимчици тук, дори да са със закрити личица 🤗🌲❤️
ПП на вас кога ви излезе талонът за мокрите кърпички на Бебо и на пюретата? Аз още нямам...на мен и предишния път много по-късно ми излезе талон за кърпичките в приложението(за Water-та). Искам да си накупя, но още нямам талон.

# 171
Луничке, олива се, обаче пие, пие от всякакви отворени чаши (нали не стъклени или порцеланови), сега колко пие не знам като милилитри, но не му давам от другите преходни чаши към момента. Да се мъчи там и да се учи.

# 172
Нищо не направих, нямах време да потърся репликата на the one ring Rolling Eyes
Взех й едно супер сладко боди от Пепко и ще я снимаме с него и едно дънково гащеризонче.
Аз съм по-проблемна, защото не се събирам в дънките си и трябва да си купя някакви. Принципно ходя най-вече с рокли, но всичките са с някакви шарки, цветя и т.н. и не са подходящи. Та утре ще направя един бърз тегел през ХМ да видя за някакви дънки. Иначе както съм качила кг, хич не ми е да се снимам, но знам, че после ще ме хване яд.

Иначе за рибеното масло давам от 6тия месец, така ми каза ЛЛ, иначе щях и от по-рано Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 19:36 от Joss Stone

# 173
Момичета, сега бяхме на консултация и се оказва, че не е наддал от миналия месец. Порастнал е с 1 см. Педиатърката каза да увелича вигантола на 5 капки, защото фонтанелата е още голяма и да замествам закуската, както и да давам по-калорични неща. Яко се притесних и забравих да питам за рибеното масло, но ще поръчам. Взех бисквити да разтварям в млякото, но става гъсто и не тече през биберона. Трябва да го сменя явно. Как да направя пюретата по-калорични? Да слагам каша вътре допустимо ли е? Например оризова. Тези, които са лека нощ по-калорични ли са? Приемам всякакви съвети, какво да променя.
Аз направих поръчка за коледни дрехи, но дойде объркана, та сега ще потърся нещо налично. Дали ще намерим фотограф да се навие да ни снима обаче 😉

# 174
Има готини бебешки коледни неща в Зара, но не са евтинки. А някои са само за снимка. Не виждам къде ще ходи по плетен гащеризон без крачоли …..

Момичета как обезопасявате, ако бебето спи на спалнята? Аз слагам възглавници, но днес някак успя да я прескочи и падна по лице…Спеше. . Не знам дали има смисъл да ходим до ЛЛ, защото изглежда добре. Дивее в момента даже. Понякога ми се налага да ставам до wc. Ако е заспала и се опитам да я преместя в нейното легло, то се събужда.

# 175
Пупи, бутай АМ във всичко. То е най-калорично. Също така пробвай с мазнина с кашата. Аз слагам рапично олио с кашата следобед. Слагам цяло пюре заготовка на обяд, согато е местно ядене, а към пюретата с жълтък добавям и АМ. Ако правиш домашни пюрета замести с готови - по-калорични са.
Тази сутрин Ани хапна на първото ядене само 100 мл и започнах с глутенова каша само с АМ и сутрин.
Ще видим ефекта в петък - на консултация сме. Но виждам, че вече има бузки Ани, но още се борим да докараме 7 кг. Иначе си расте на ръст и фонтанелата е добре. Добавям и снимки от нашата коледна фотосесия. Декорите бяха малко ярки, но децата бяха страхотни.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 12:02 от Gery666_

# 176
Има готини бебешки коледни неща в Зара, но не са евтинки. А някои са само за снимка. Не виждам къде ще ходи по плетен гащеризон без крачоли …..

Момичета как обезопасявате, ако бебето спи на спалнята? Аз слагам възглавници, но днес някак успя да я прескочи и падна по лице…Спеше. . Не знам дали има смисъл да ходим до ЛЛ, защото изглежда добре. Дивее в момента даже. Понякога ми се налага да ставам до wc. Ако е заспала и се опитам да я преместя в нейното легло, то се събужда.

При нас неговото легло е залепено до спалнята и винаги спи само от тази страна, където му е леглото, тоест няма къде падне. Също, слагам голяма възглавница 80х80 в моите крака (където вече неговото легло не стига). Има и различни тип оградки, но още не съм ползвала:

https://www.ikea.com/de/de/p/nattapa-stuetzbrett-weiss-50465761/ … INxBoCoJIQAvD_BwE

# 177
Пупи, Ради качва прогресивно по-малко с всеки изминал месец. Последно я премериха малко под 200 гр. за месец. Не се притеснявам, детето е жизнено, енергично, качила е 3 пъти теглото си от раждането, ЛЛ е спокойна и нищо не казва. Знам, че кърмените бебета качват по-малко. Отделно вече започва много да щъка - едно е си лежи по гръб по цял ден, но тя вече не се спира за повече от няколко секунди, когато е будна.

Гери, много сладки снимки.
Нашата фотосесия беше днес. Аз разбира се живея с убеждението, че е утре и съответно дамата ме провери в 11 и половина да ни види къде сме. Направо потънах в земята от срам. Записа ни за четвъртък. Просто нямам думи, мозъкът ми е прегоряла палачинка вече. От 3 дни Ради се буди с писъци през нощта, ЛЛ предполага от зъбки и направо ми вижда сметката с н-броя будения на нощ.

# 178
Пупи, гхи, костен мозък, мазни риби, и каши, това намирам аз за по-калорично, както и бисквитената смес за мляко. Навсякъде пише, че до около 300 гр на месец та тази възраст вече е ок, по преценка на ЛЛ, разбира се, но не е нужно да е повече.
Честно казано, според мен още битуват разни "моди" децата да са едри и мощни. Не че има нещо лошо някое дете да е много напред, но това не е норма, това е по-скоро изключение.

# 179
Нашата е качила 300 гр за месец, това ме зарадва, защото иначе става много тежка вече. Но не знам дали не е малко, педиатърката замълча, но не каза добре е. Но нашата се изхожда по 4-5 пъти на ден. Всичко си хапва, но пак не е качила.
Аз още не съм почнала попарата. Искаме си да изчакам още малко.

Общи условия

Активация на акаунт