Детегледачка в детска ясла?

• 810
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте. Много бих искала да работя като помощник-възпитател или детегледачка,но след като минах курса за помощник-възпитател разбрах,че от нас се изисква наистина много. Имам малко дете и много обичам децата,имам и подход,но не знам дали тази позиция ще е добре за мен след като имам малко дете. Интересува ме дали наистина ние правим всичко (от чистене на двора,миене на съдове,сервиране,смяна на памперси до смяна на госпожите,когато са почивка)? За да кандидатствам трябва директно да си пусна документи и се започва веднага. Тоест няма интервю и няма как да попитам за заплащането. Знам,че е на минималната заплата,но има ли някакви бонуси или пък ваучери за храна? Ще се радвам,ако знаете,да ме ориентирате Simple Smile

# 1
  • София
Много работа, ужасно малко пари, голям стрес.
Насочете се към частните ясли и градини.

# 2
Помощник възпитател всъщност е лелка, чистачка, обслужващ персонал.
По-добре в детска градина, там поне до тоалетна ходят повечето самостоятелно, в яслата ще сменяш памперси и ще миеш ла@ната на чуждите деца.

# 3
Едва ли има бонуси и ваучери за храна, след като не са обявени.
Ще ти възлагат всякакви задачи, каквито изброи, в рамките на работното ти време. Наемаш се за толкова часа и правиш тези неща.
Като чета това, което си написала за подхода ти към децата, може би ще трябва да помислиш да се доквалифицираш до възпитател. Тогава друг ще чисти и мие, а ти основно ще се занимаваш с децата.

# 4
  • Варна
Имам малко дете и много обичам децата,имам и подход,но не знам дали тази позиция ще е добре за мен след като имам малко дете.

Това не го разбрах. Някак противоречиво ми звучи.

# 5
Имам малко дете и много обичам децата,имам и подход,но не знам дали тази позиция ще е добре за мен след като имам малко дете.

Това не го разбрах. Някак противоречиво ми звучи.

Да,имах предвид,че имам малко дете и не знам дали ще имам заместничка,когато моето дете боледува.

# 6
Дали ще имаш заместничка, теб не те интересува, взимаш си болничния и да се оправят.

# 7
  • Варна
Че то това за всяка работа се отнася, не само за тази.

# 8
Ти искаш да си педагог. Трябва ти висше, предучилищна педагогика. Помощник-възпитателите са друго.

# 9
  • Sofia
Останах с впечатление, че основното ти притеснение е дали ще можеш да излизаш болничен за детето. Като се има предвид, че такъв помощен персонал е изключително дефицитен (за София говоря) е възможно директорът да толерира чести болнични. Зависи къде попаднеш и в какъв момент. Но като се има предвид, че обикновено няма кой да замества, няма да ти се радват много колегите ти. Защо работата някой трябва да я свърши. В детската градина така остава сама една учителка, която трябва да сервира храната например, евентуално и да чисти, (ако тя не чисти, никой не чисти и тоалетни и подове остават мръсни дни наред), едновременно с тези дейности на учителката й остава да гледа 25 деца, че и да си проведе педагогическите ситуации. Някои градини имат коридорна чистачка, която евентуално може да замества, но не разчитайте на това, защото и чистачки няма.  1-3 дни месечно няма да е драма за болничен, но повече няма как да стане без да предизвикаш недоволство на околните.
Интервюта има естествено , всичко можеш да питаш. Дават по някой лев отгоре бонуси и ваучери, ама не бих разчитала на това като за стабилен доход. В ясла детегледачките работях на две смени около 6,30-7 часа на ден. В градините са помощник-възпитатели на 8 - 8,30 часа с почивка и са целодневно, няма смени. В ясла общо взето ангажиментът в група е постоянен, в детските градини си позволяват повече да клинчат и да почиват нерегламентирано. В яслата не е нужно да имаш курс за помощник-възпитател, там длъжността е друга и тази квалификация не се признава. 
Тук някой писа за "възпитател". В детските градини и ясли няма такава длъжност. Има учители в градините и педагози в яслите. Възпитатели има в ученическите общежития.

Общи условия

Активация на акаунт