Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 628
  • 255
  •   4
Отговори
# 150
По едно ядене с глутен на ден.

Ние днес изкарахме пети зъб. Вече имаме 4 долни и 1 горен.

# 151
Ох, момичета, ние нямаме нито един зъб. А го мъчат, много се надявам да излязат вече. Днес напипах остричко в устата, остро като връхчето на клечка за зъби, но още нищо не се вижда в устата. Дали това вече значи, че е пробило зъбче и сега ще расте?

# 152
Спокоо, и моето момче няма нито един зъб. Дъвче всичко от третия месец, обаче зъб няма, белее се нещо, но нищо не е пробило. Приемам го като бонус време да ползва биберон, защото като излезе зъбче, няма да му давам повече.

# 153
И при нас няма зъбче, във вторник прави 8 месеца.

# 154
Не го мислете, ще излязат няколко накуп. Simple Smile

# 155
Ние сме на 7 месеца и сега расте първото. При някои и по-късно започва. При нас е мъка. Рядко заспива без гел за венец. За биба да не говорим. Не знам някой ден как ще я откажем.

Мануна дано имате бърз успех с отказа от биберон. Да споделиш как сте успели, моля. Знам, че има такива комплекти за отказ, ако ползва ортодонтска форма, но ние сме с нормалните Бибс.

# 156
При вас става с биба, при нас от ,1-2 седмици бибата я плюем и без гърда не заспиваме.
Ама като цяло се радвай, че имаш вариант де.
Засвга вдно гелче съм пробвала и май няма ефект. Тези с лидокаин искам да ги пропусна.

# 157
Пълнолуние, с биберона е индивидуално за всяко дете. С голямата  го махнахме от раз - не го дадох на един следобеден сън към годината, не заспа следобед и вечерта беше гроги. На следващия ден спеше без проблем.
Zvezdiat защо не даваш с лидокаина? Единствените действащи са, а и все пак на мен са ми избивали мъдреци и знам за каква болка става въпрос. Щом медикамент има на пазара и лекари го препоръчват от години, значи по-добре е да се даде, а не бебето да се мъчи.
С голямата мазахме с Нурофен, когато изникваха големите зъби отзад и пак плачеше от болка и отказваше да яде 😢

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 09:35 от Gery666_

# 158
Може би Кактусчето ще е по-полезна, но в аптеката ми казаха, че лидокаина е в доста малки количества и реално няма да навреди. За сега и аз пропускам такова гелче, но докато имаме успех с тези, които ползваме. Чела съм, че при силни болки се дава и Панадол или друго болкоуспокояващо.

За сега аз съм ползвала на Mommy's Bliss, Gengigel, Urgo, Осадент и Frezyderm. Един път помага едно, друг път друго... Понякога давам и  ампулите на Камилия. Пробвах и перлите на Осадент, но нямаме все още успех. Гледам да и спестявам гела, ако може да заспи без него.

Гери, дано стане бързо, но при нея си е асоциация. Ще видим като дойде този момент.

Вие миете ли зъбчето на бебето и как изплаквате устата? Чудя се дали да не запиша час при зъболекаря да видим и тя какви съвети ще даде.

# 159
Имам и с лидокаин, имам и без - от всички не виждам ефект, ама мажа за мое успокоение. Напоследък при нас е ад - непрекъснато мрънкане, крещене и плач. Зъби не се виждат на хоризонта, макар че венците белеят, на 7 месеца е. Аз вече не издържам. Успокоява се почти винаги в раницата или на разходка навън, но пък не успявам да свърша почти нищо и това ме тормози много. Вече много трудно му давам мляко - не го иска. Мисля че Гери имаше подобен проблем. Какво да правя? Засега съм заместила 2 хранения. Зеленчуци почти всички, които се сетих съм вкарала, месо - пилешко и пуешко. Вчера накупих още заготовки от Лили /намалени са/ и днес започвам заешко, имам прошуто и агнешко още. От кашите съм давала ориз, царевица, просо, спелта, с която въведох глутена. Предстои да дам пълна порция каша с глутен. Рано ли е още да замествам три хранения според вас? Какви каши още да купя, съвсем зациклих, дано да е от умора Simple Smile Наоплаках се Simple Smile

# 160
Пупи, поне твоята спи в раница. Нашата отказва да спи навън, освен в колата, където е до 30 минути. Онзи ден бяхме в Икеа и не искаше да спи в количката, нито в мен. Стоя будна над 3 часа  и нещо.  Иначе в нас спи в мен. Аз не успявам нищо да свърша, но пък сега ми е паднало да и се наслаждавам.

И нещо, което забравих да пиша в предният пост. Бях споменала за една книга, която чета. Интересни неща има. Ето накратко описана информация, ако някой иска да чете:

https://svetulki.com/metodikata-glen-doman/

# 161
Пупи аз не съм в час с кашите,  баткото ги повръщане, а и сега има много видове. Според мен можеш да включиш попара, също и паста звездички. За млякото пробвай с бисквити в шишето, има на бебелан след 4 месеца без глутен и на плазмон след 6 месеца с глутен.
Вчера успях са докарам по-добра консистенция на кашата, днес продължавам.

# 162
Пупи, ние сме така. Още удържаме положението с три млечни хранения. Второто в 9 яде много малко 60-90 мл и смятам да минаваме на попара, но имам спомен, че с голямата имаше проблем с млечните и по-скоро ще давам пак каша. Проблемът е, че не ги харесваше в началото и връщаше всичко. Моята лл каза да давам АМ, докато мога и да добавям в храната. Примерно днес ще яде яйце и добавям лъжичка Ам към храненето. Кашата я правя с плод и малко АМ. Пробвах и само с АМ и става много тежко за нея и започва яката да връща. Малко на напипване са нещата.

# 163
Аз лично за зъбките използвам гелче с лидокаин(напълно безопасно е), моето е от Турция и е подобно на Калгел. Благодарение на ксилитола има сладък вкус и предпазва от кариес 🤗 Когато много го боли, слагам на биберона малко от гелчето и така заспива почти на момента. Той вече е запомнил и като види, че слагам гелче на бибата и чака с нетърпение, отдалече зяпа и после затваря очичките. 🥰 Преди два-три дни проби зъбчето отгоре. От същата страна си дърпа и ухото от време на време, когато плаче. Най-често бебетата си дърпат ушичките преди да избие зъбче.
За фотосесията няма да сме много официални 😃 фотографката ни държи да изпъкват хората, а не декорите, да се запечата емоцията🤗 декорът е бонус и леко загатва за празничното настроение. Ето една нейна снимка 🤗
Скрит текст:
Когато бях бременна не се снимахме на декор, а на бяло платно.
Ето информация и за заготовките, че сигурно има и други майки, които са забравили как се смятат проценти 🤣🤣🤣 Аз лично имам месни заготовки на Плазмон, които са 80гр. с 30% месо:
Скрит текст:

# 164
Доколкото съм чела, гелчета с лидокаин не се препоръчват за толкова малки бебета, затова и се въздържам.Кактус, според Владимирова обаче месото е до 10 процента, което прави по-малко количество, реално до 16-20 грама.
Разбира се, не е съвсем ясно на какво се базира едната и другата информация, но исках да отбележа разликата.

Общи условия

Активация на акаунт